Tuesday, March 19, 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ…

- Η «αξιολόγηση των δομών» και του προσωπικού δεν έχουν σκοπό την καλύτερη λειτουργία της ΔΔ αλλά τον περιορισμό των δαπανών.

- Η «διαθεσιμότητα» η «κινητικότητα» και οι "αξιολογήσεις" είναι απολύσεις:

- γιατί οι διαθέσιμες θέσεις, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση οργανικών θέσεων, είναι πολύ λιγότερες,

- γιατί δεν είναι γνωστό ποιοί θα αξιολογήσουν ποιούς και με ποιά κριτήρια αλλά και γιατί υπάρχουν ανεπιθύμητοι,

- γιατί πρώτα έπρεπε να ανακοινώνονται οι κενές θέσεις και μετά οι "διαθέσιμοι".

- Η «ανάρμοστη συμπεριφορά» είναι πειθαρχικό παράπτωμα και ο εργαζόμενος τίθεται σε αργία.

- Από τις υποθέσεις των λεγόμενων «επίορκων» καμιά δεν έχει τελεσιδικήσει.
Πολλοί νομικοί δηλώνουν ότι καταστρατηγείται το «τεκμήριο της αθωότητας» και ότι « η ενοχή αποδεικνύεται και η αθωότητα τεκμαίρεται»

- Χαράτσι 3.2 δις μέσο της ΔΕΗ επιβάλλεται για τρίτη χρονιά επί μικρών και μεγάλων ιδιοκτητών, παρά το προσωρινό της αρχικής του επιβολής και την αμφισβήτηση της νομιμότητάς του.
Είναι πιθανό το νέο χαράτσι να συνδέεται με την απροθυμία και τη διαφωνία των μεγαλοιδιοκτητών γιά τη φορολογήσή τους με νέο σύστημα.

- Ο φορολογικός και εισπρακτικός μηχανισμός έχει καταρρεύσει. Κανένας δεν πληρώνει και ελάχιστα εισπράττονται. Η απόκλιση από τον προϋπολογισμό φτάνει τα 3 ΔΙΣ.


- Η ενέργεια ξεπουλιέται σε Ρώσους η Αμερικάνους, απελευθερώνεται από το 2014 και ότι αυτό συνεπάγεται για την τιμή της κιλοβατώρας.

- Επενδύσεις δεν έρχονται και αυτές που έρχονται είναι αυτές που δεν θέλουν οι άλλοι. (χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, αμφισβητείται αν προσφέρουν εργασία συγκριτικά με την εργασία που χάνεται, δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα, αμφισβητείται το δημοσιονομικό όφελος της Χώρας και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

- Οι κυβερνώντες διαψεύδουν τις διαψεύσιες τους ιδιαίτερα ως προς την μη επιβολη νέων μέτρων η την αποκατάσταση των αδικιών.

- Πολύχρονες καθείρξεις πολιτικών, οικοδομικές και χωροταξικές αυθαιρεσίες πολτικών σε ποτάμια και θάλασσες απασχόλησαν επίσης την επικαιρότητα.

- H εκλογή του Αργεντινού πάπα θυμίζει την εκλογή του Πολωνού πάπα πριν λίγα χρόνια. Η εκλογή του δεύτερου είχε συνδεθεί με τις εξελίξεις στις ανατολικές χώρες την εποχή εκείνη. Πολλοί συνδέουν την εκλογή του πρώτου με την ανάδειξη κυβερνήσεων της κεντροαριστεράς στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

- Και κάτι τελευταίο "ότι ακούς στη γειτονιά σου περιμενέ το στην αυλή σου" σχετικά με την αρπαγή των καταθέσεων.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home