Saturday, December 23, 2006

7ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ ΠΚΦ – WSF (20/1/2007 - 25/1/2007)

“People’s Struggles, People’s Alternatives”.

Το 7ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ ΠΚΦ - WSF μεταφέρει τον κόσμο στην Αφρική, όπου ως δραστηριότητες, κοινωνικά κινήματα, δίκτυα, συνασπισμοί και άλλες προοδευτικές δυνάμεις από την Ασία, Λατινική Αμερική, Βόρεια Αμερική, Καραϊβική, Ευρώπη και όλες τις γωνιές της Αφρικανικής Ηπείρου συγκλίνουν στο Ναϊρόμπι, Κένυας για 5 ημέρες. Αρχίζει 20/1/2007 και τελειώνει 25/1/2007

Από το Πόρτο Αλέγρε το έτος 2001 το WSF – ΠΚΦ ξεφύτρωσε μιας παγκόσμιας εμβέλειας μετρήσιμη δύναμη για τις υποθέσεις του ιμπεριαλισμού, που συνδέονται με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που επιβάλλουν δεκάδες αποικιοκρατικές και νέο αποικιοκρατικές πολιτικές, που καταστρέφουν οικονομίες στηρίζοντας ολέθριους και καταπιεστικούς ποικίλους τενεκεδένιους δικτάτορες, περιθωριοποιούν τις γυναίκες, εντείνουν την καταστροφή του περιβάλλοντος, δολοφονούν και εγκαταλείπουν αιμόφυρτους σε απάνθρωπες και άσκοπες στρατιωτικές συγκρούσεις ενός έθνους εναντίον άλλου έθνους, μιας περιοχής εναντίον μίας άλλης περιοχής και με βαθύτερο σκοπό την εκμετάλλευση φτωχών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαδηλώνοντας παντού ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ έχει τοποθετήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διεθνή αλληλεγγύη, την ισότητα των φύλων την ειρήνη και την άμυνα του περιβάλλοντος σε προτεραιότητα στην παγκόσμια ανθρώπινη ατζέντα. Από το Porto Alegre στην Mumbai, τo Bamako του Caracas, το Karachi και τώρα το Nairobi οι δυνάμεις και οι εθελοντές του WSF– ΠΚΦ διαδηλώνουν συλλογικά για προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Το WSF – ΠΚΦ παραθέτει μια πλατφόρμα από την ίδρυση του στο Porto Alegre. Από το Charter of Principles προκύπτει:
”μια ανοικτή συνάντηση όπου ομάδες και κινήματα κοινωνικής πολιτικής αντιτίθεται στο νεοφιλελευθερισμό και ένα κόσμο κυριαρχημένο από τον καπιταλισμό η από κάποιο τύπο ιμπεριαλισμού και πιασμένοι χέρι χέρι κτίζοντας μια παγκόσμια κοινωνία επικεντρωμένη στον άνθρωπο, πηγαίνουν μαζί να συζητήσουν δημοκρατικά τις ιδέες τους, να διατυπώσουν προτάσεις, να παρουσιάσουν ελεύθερα τις εμπειρίες τους και να δικτυωθούν για αποτελεσματική δράση”.

LINKS

ΠΑΓΚΟΣΝΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Labels:

4 Comments:

At 24 December, 2006 , Blogger Stathis said...

Πολύ καλό άρθρο. Προσωπικά δνε είμαι κατά της παγκοσμιοποίησης, μάλλον πιστεύω σε μία άλλη παγκοσμιοποίηση.
Χρόνια ΠΟλλά!

 
At 27 December, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Stathis ευχαριστώ γιά το σχόλιό σου.
Παλιότερα ήσαν περισσότεροι υπέρ. Σήμερα είναι λιγότεροι ιδιαίτερα εκείνοι που βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται.

Το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.Και η ανάπτυξή του αναγκαία
Γιατί:
- οι "επενδύσεις" είναι παγκόσμιας εμβέλειας και τα εθνικά κινήματα δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά
- είναι σε εξέλιξη τρεις εμφύλιοι πόλεμοι(Λίβανος, Ιρακ και δυστυχώς η Παλαιστίνη)
- η παγκόσμια φτώχεια αυξάνεται
- η εκμετάλλευση των εργαζομένων (χαμηλές αμοιβές, κακές συνθήκες εργασίας, ανυπαρκτες συλλογικες υπηρεσίες κ. άλ.)επεκτείνεται και σε άλλες χώρες (Κίνα, Αίγυπτο)
- τα περιβαλλοντικά προβλήματα οξύνονται(κλιματικές αλλαγές,νερό κλπ)

 
At 27 December, 2006 , Blogger ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ said...

Δεν θα έλεγα για anti- αλλά για alter-globalization. Αυτό είναι που συζητούν τώρα και στη Γαλλική Αριστερά αλλά και στο ΠΚΦ. Καιρός είναι να αρχίσει η συζήτηση και σε μας.
Πολύ καλά κάνεις και θυμίζεις για το ΠΚΦ.

 
At 27 December, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

MICHALAKIS
ευχαριστώ για το σχόλιο

anti ή alter-globalization
στην ιστοσελίδα του WSF δεν βλέπω κάτι σχετικό.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home