Monday, November 27, 2023

Η επέκταση το γάμου, η δημιουργία οικογένειας και η τεκνοθεσία και για τα ομόφυλα ζευγάρια

" Ο Νοέμβριος 2019 αποτελεί μελανό χρονικό σημείο στην κοινο-βουλευτική και συνταγματική ιστορία της Χώρας, 170 βουλευτές Ν.Δ. και Ελληνικής Λύσης καταψήφισαν, Μερα25 παρών και 120 υπερψή-φισαν το υπό αναθεώρηση άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος που προέβλεπε την απαγόρευση διακρίσεων με βάση το φύλο και το σε-ξουαλικό προσανατολισμό. Η Ν.Δ. καταψήφισε φοβούμενη το πολιτικό κόστος και λόγω των ισχυρών δεσμών της με την Εκκλησία, στερώ-ντας συνειδητά δικαιώματα και βάζοντας συνταγματικά εμπόδια στην ικανοποίησή τους (γάμος ομόφυλων κ. ά.). Δικαιώνει το παρελθόν της με τις θέσεις της για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Ήταν πάντοτε αντίθετη στο γάμο των ομοφύλων, διασπάστηκε κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη νομική ανα-γνώριση της ταυτότητας φύλου, μέχρι το 2017 δεν αναγνώριζε το Gay Pride, όμως από το 2018 άρχισε να στέλνει αντιπροσωπεία.

 Έκπληξη προκάλεσε η αρνητική ψήφος του ΚΚΕ στην αναγνώριση ταυτότητας φύλου. «…το φύλο είναι πολιτιστικό κατασκεύασμα, το αποτέλεσμα ενός πλαισίου πολιτικών και κοινωνικών κανόνων, συχνά σιωπηρών που προηγούνται της γέννησης των ατόμων και καθορίζουν τον τρόπο αναγνώρισής του», Τζούντιθ Μπάτλερ, ΤΑ ΝΕΑ 10/9/21. Είχε προηγηθεί, από το ΚΚΕ και η καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης το 2015.

Μετά τη Δ.Ε.Θ. από το πρωθυπουργικό περιβάλλον άρχισαν οι διαρροές για να καταγραφούν και να αξιολογηθούν αντιδράσεις μελών της Ν.Δ. και πολιτών για τη νομοθέτηση επέκτασης του γάμου, τη δη-μιουργία οικογένειας και την τεκνοθεσία και από το ομόφυλα ζευγάρια. Το προετοιμαζόμενο νομοσχέδιο, από ομάδα νομικών, προβλέπει πλήρη ισότητα για τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.
Ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτες διαφωνίες και οι απειλές για παραιτήσεις σε περιπτωση κομματικής πειθαρχίας".
Περισσότερα στο, "ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ"

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home