Friday, October 14, 2022

Ο κακόμοιρος Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, updatred

- Γονατίζει τη γερμανική οικονομία με εξοπλισμούς 100 δισ. (αντί της ενιαίας πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, ανάπτυξης της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας ή κοινής προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού για τα κράτη τηε ΕΕ) , με ενισχύσεις 200 δισ. σε βάρος του ανταγωνισμού άλλων κρατών και κατά παράβαση κοινοτικών κανόνων, με αγορά LNG σε τριπλάσια τιμή από το Ρωσικό Φ.Α. και με αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
- Πέραν των ανωτέρω οδήγησε και οδηγεί την Γερμανία στη σημερινή κατάσταση, με οικ. ύφεση, ενεργειακή ανασφάλεια, άνοδο της ακροδεξιάς, κοινωνική αναταραχή, περαιτέρω διαφωνίες Γερμανίας – Γαλλίας( συλλογική άμυνα και ασφάλεια, αγωγός Ισπανίας– Γερμανίας - MidCat, μεταναστευτικό, ενεργειακή κρίση),…
- Επανάφερε σε λειτουργία τρείς πυρηνικούς αντιδραστήρες, προκαλώντας αφωνία στους πράσινους? Υπ. Οικ. Χάμπεκ και την Υπ. Εξ. Μπέρμποκ.
Είπε? ότι αν η ενέργεια είναι φτηνή δεν θα γίνεται οικονομία.
Φαίνεται να επηρεάζει τις συνεδριάσεις των υπουργών ενέργειας για λήψη απόφασης, που πάει από αναβολή σε αναβολή, για την τιμή της ενέργειας υπονομεύοντας παράλληλα και το σχέδιο 15 χωρών για την επιβολή πλαφόν.
- Ήλθε με «σοσιαλδημοκρατικά όνειρα» αλλά σύντομα τα εγκατέλειψε. Δεν κατάλαβε ποτέ ότι το «γερμανικό θαύμα» στηρίχτηκε στο φτηνό Ρώσικο Φ.Α. Χρειάστηκε πρόσφατα η καγκελάριος Μέρκελ να υποστηρίξει την πολιτική της στην ενέργεια (απεξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα), τη στρατηγικ της (Νόιε Οστπολιτίκ, Neue Ostpolitik – Οστπολίτικ) και τη διακρατικές σχέσεις της εποχής της.
Συμπερασματικά
- ΗΠΑ και Γερμανία είναι πολιτικοί σύμμαχοι αλλά όχι οικονομικοί.
- Αργά η γρήγορα θα επανέλθουν σε λειτουργία οι δύο αγωγοί ή θα εγκαταλείψει την ΕΕ ή θα καθηλωθεί από την ισχυρή Κίνα που παράγει με Φ.Α. στο 1/3 της τιμής του LNG.
- Θα προσπαθήσει να δημιουργήσει πλεονάσματα εκμεταλλευόμενη άλλες χώρες. Στα μνημονιακά χρόνια στην Ελλάδα δανειζόταν με 2,5 % και δάνειζε με 6,5%.
- Φαίνεται η αρχή του τέλους του πολέμου. Σχεδιάζεται συνάντηση Μπάυντεν – Πούτιν, οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν ουκρανικές πολεμικές ενέργειες σε ρωσικό έδαφος, απέδωσαν στους Ουκρανούς και κατήγγειλαν τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα. Κίνα και Ινδία πιέζουν για ειρήνευση. Είναι φανερή η κατάρρευση Ζελένσκι αν σταματήσει, που κάποτε θα σταματήσει, η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και τότε θα έλθει η τιμωρία που χρησιμοποίησε το ουκρανικό έδαφος και τον ουκρανικό στρατό για να εξυπηρετήσει εξωεθνικά συμφέροντα.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home