Thursday, December 29, 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ - Α.Α.Δ.Ε, ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Αντικατέστησε τη ΓΓΔΕ.
Δεν προβλέπεται από το σύνταγμα η ίδρυση και η λειτουργία της.
Είναι μια αυθαίρετη και αυταρχική αρχή.
Ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές.
Διοικείται από 5-μελες ΔΣ. Στις συνεδριάσεις συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου ο διοικητής και ο «εμπειρογνώμονας» (τοποτηρητής των δανειστών , προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ίδια δικαιώματα όπως τα μέλη του ΔΣ και πρόσβαση στα έγγραφα και στοιχεία της Αρχής).
Δεν ελέγχεται και δεν ισχύουν οι κανόνες της Δημόσιας Διοίκησης για ιεραρχικό έλεγχο ή πολιτική εποπτεία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να λειτουργούν.
Ο υπουργός οικονομικών δεν έχει πρόσβαση στο υλικό της Αρχής, εισάγει νομοσχέδια και νομοθετεί κατ΄ εντολή των δανειστών  και λογοδοτεί,για τις πράξεις του και τις παραλείψεις του, στην Αρχή.
Στελεχώνεται από 500 περίπου ελεγκτές που μετακινούνται από το ΣΔΟΕ από ένα σύνολο ελεγκτών του περίπου 700.
Το ΣΔΟΕ μάλλον καταργείται, σίγουρα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του (προληπτικοί και στοχευόμενοι έλεγχοι, λίστες Lagard, Μπόγιαρνς και άλλες) με αποτέλεσμα πάνω από 20.000 υποθέσεις , εκ των 39.500 που βρίσκονται σε εκρεμμότητα, να οδηγούνται σε παραγραφή.
Φαίνεται ότι θα διενεργεί ελέγχους καθ΄ υπαγόρευση, όπως καθ΄ υπαγόρευση επιβάλουν μέτρα οι τροικάνοι και οι εντολείς τους δανειστές .
Η λειτουργία αυτής της Αρχής αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία δηλ. οι οικονομικοί πόροι να μη διαχειρίζονται από τοΥπ. Οικονομικών αλλά από μια εξωθεσμική αρχή.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home