Sunday, December 25, 2016

ΕΙΧΑΝ ΠΛΑΤΕΣ… Ή ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ?

Πάντοτε είχα ερωτήματα με τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα ορισμένων στελεχών συνδικαλιστικών  οργανώσεων η οργανώσεων της «αριστεράς».

Αυτήν τη μαχητικότητα την απέδιδα στη δύναμη που αντλούσαν από την «ιδεολογία» τους η στην αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα που είχαν μεταξύ τους.

Σήμερα διαπιστώνεται ότι όλοι αυτοί είχαν πλάτες. Ουδέποτε συλλαμβάνονταν από την αστυνομία και όσοι συλλαμβάνονταν αφήνονταν ελεύθεροι.   

Όλοι αυτοί ή οι αδελφές τους ή οι αδελφοί τους, έγιναν βουλευτές, κατέλαβαν ανώτερες θέσεις στη διοίκηση και ασκούν πολιτική στα πλαίσια του μνημονίου βέβαια. Ανάμεσά τους υπήρχαν και άτομα (εργολάβοι, προμηθευτές κ. άλ.) που αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν έργα η δουλειές του δημοσίου απεχώρησαν.

Αυτή η ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές  αποκάλυψε κρυφές πλευρές των χαρακτήρων τους η τους διαμόρφωσε ένα άλλο (εχθρική στάση απέναντι σε πρώην συντρόφους τους η συναδέλφους τους, παρεμβάσεις στον κρατικό μηχανισμό, φανατισμός, ανακολουθία λόγων, έργων και πράξεων, κυνήγι χρήματος, θεσιθηρία, ρουσφέτια,…)
Δυστυχώς τέτοιων αντιλήψεων ανθρώπους συναντάμε και σε απλούς ψηφοφόρους, φαινόμενο προσωρινά ανερμήνευτο.

Δεν έχει γίνει κατανοητό αν πρώην συριζαική υπουργός συμπεριλαμβάνει και αυτούς στην κατηγορία εκείνων που  χαρακτήρισε «ταλιμπάν των μνημονίων» (στο βιβλίο) ή "συμμορία των μνημονίων" (ΣΚΑΥ 27/12//2016 12.00 - 02.00).

κάτι σχετικό εδώ 


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home