Sunday, December 05, 2010

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

- Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα που δημιούργησαν την κρίση αυτοί που τα δημιούργησαν ούτε αυτοί που τα επιδείνωσαν.

- Η κυβέρνηση θα «πέσει». Αυτή που θα ακολουθήσει θα είναι χειρότερη.

- Η απαίτηση για πολιτική και κοινωνική συναίνεση δεν μπορεί να γίνει με ψέματα, τρομοκρατία και πανικό (περικοπή μισθών, απολύσεις, απαξίωση καταθέσεων κλπ), αίσθηση αδικίας, …

- Είναι λογικό να παρθούν κάποια μέτρα για περιορισμό της κατανάλωσης που κύρια κατευθύνεται σε εισαγόμενα προϊόντα αλλά και για λόγους ηθικούς απέναντι στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και μικρούς επιτηδευματίες που μαστίζονται από την ανεργία, τις απολύσεις και οικονομική δυσπραγία. Είναι όμως παράλογο και ψέματα να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις με τη δικαιολογία της οικ. κρίσης.

- Η κρίση σχετίζεται και με την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας των χωρών της ΕΕ.

περισσότερα εδώ:
http://olonos.blogspot.com/2010/05/e_04.html

Labels:

2 Comments:

At 05 December, 2010 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Γράφεις κάπου; "Είναι λογικό να παρθούν κάποια μέτρα για περιορισμό της κατανάλωσης που κύρια κατευθύνεται σε εισαγόμενα προϊόντα..."

Τοθέμα ότι δεν περιορίζεται η εισαγωμενη κατανάλωση, αλλά η εγχώρια, εντείνοντας την κρίση σε εθνικό επίπεδο

 
At 05 December, 2010 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo έτσι είναι. Οταν περιορίζουν την αγοραστική δύναμη των μισθωτών μειώνεται η κατανάλωση με τις γνωστές συνέπειες στην αγορά (λουκέτα απολυσεις κ. άλ.). Δηλ. φαύος κύκλος

Πάντως deimo υπάρχει μιά αντίφαση στην κοινωνία με τον ιδιωτικό τομέα που κυρίως εμφανιζεται σε περιόδους οικ. κρίσης σε περιόδουνς οικ. ανάπτυξης ορισμενοι τουλάχιστον αμοίβονται καλύτερα. Σίγουρα όμως γιά την εμφάνιση του προβλ΄ξματοςδεν φταίνε οι μισθωτοί.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home