Monday, May 17, 2010

ΠΑΤΡΑ: 20 – 24/5/2010: SUPER RALLY 2010:


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ Harley Davidson
- H κατασκήνωση έχει οργανωθεί στον υδροβιότοπο «Έλος της Αγυιάς» και στο πρώην “Camping του EOT”.

- Eκτιμούν ότι στην Πόλη θα φιλοξενηθούν (μαζί με τους συνοδούς) 15000 άνθρωποι.

- Σκοποί τους είναι η ψυχαγωγία, οι εκδρομές και τα ταξίδια. Στην Πόλη έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας κ. άλ.) βραβεύσεις μηχανών και διέλευση της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης».

- Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στο χώρο της κατασκήνωσης αλλά και στην Πόλη.

- Αναμένονται οφέλη και για την τοπική οικονομία αλλά και από την προβολή της Πόλης.

- Ανοιχτές διαμαρτυρίες για τη διοργάνωση δεν υπήρχαν. Κατά τη διαμόρφωση του χώρου καταστραφήκαν αναπτυσσόμενα δενδρύλλια, ιδιαίτερα ευκαλύπτων. Ελπίζεται ότι οι διοργανωτές μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα προβούν σε ενέργειες αποκατάστασης κα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ευαισθησία τους (πολλοί μιλούν τον πολιτισμό τους) στον περιβάλλοντα χώρο.

- Χάθηκε μια ευκαιρία για αποτύπωση και περίφραξή του Υγροβιότοπου. Παραμένει το πρόβλημα της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα του
(154 στρμ. στον αστικό και δομικό ιστό της Πόλης.

Labels:

4 Comments:

At 20 May, 2010 , Blogger Δημήτρης said...

Στοιχεία για την εκδήλωση και στο site:
www.superrally.gr/default.aspx

 
At 22 May, 2010 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δημήτρη καλό μεσημέρι . Το θέμα με την εκδήλωση είναι ότι οι οι ενοικιαστές δεν νοίκιασαν μόνο τυο χώρο του "Ελους" του "Camping" αλλά και το δρόμο και την ακτή. Για αυτό γράφεται παραπάνω ότι ηταν μιά ευκαιρία για πε΄ριφραξη του χώρου.

 
At 24 May, 2010 , Blogger Δημήτρης said...

Αναρωτιέμαι Τασο για το τίμημα αυτής της ενοικίασης. Κάλυψε άραγε τα έξοδα του Δήμου και της Νομαρχίας για τη διαμόρφωση ντου χώρου;
Δε θα ήθελα για άλλη μια φορά ο Δήμος να δάπανά χρήματα , όπως στο καρναβάλι, χωρίς να έχει άμεσα έσοδα από τους συμμετέχοοντες και από τους επιχειρηματίες που κερδίζουν.

 
At 24 May, 2010 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δημήτρη είχα ακούσει πρόσφατα το Δήμαρχο να διερωτάται γιά όλα οσα περιγράφεις καταλήγοντας ότι ίσως αυτός είναι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης. Πάντως στους χώρους κατασκήνωσης έχουν μείνει αρκετά σκουπίδια κατεστραμένες σκηνές, καρέκλες κ. άλ. Ευτυχώς κινούνται αυτοκίνητα του Δήμου με καθαριαστές διαφορετικά η εικόνα θα ήταν κακή και όχι ένδειξη ευαίσθητων ανθρώπων.

Εντύπωση μου έκανε ότι καμία σχεδόν μηχανή δεν ήταν ίδια με την άλλη

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home