Friday, May 19, 2006

Buena Vista Social Club

400
Στο αίθριο του πολυχώρου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ανάμεσα σε πέτρινα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής έδωσαν συναυλία το συγκρότημα “Buena Vista Social Club”. Συμμετείχαν τα 4 εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος οι Cachaíto Lopez (διπλό μπάσο), Manuel "Guajiro" Mirabal (Tρομπέτα) , Jesús "Aguaje"Ramos (Tρομπόνι) και Manuel Galbán (Κιθάρα).

Image Hosted by ImageShack.us
Απεβίωσε ο Πίο Λέιβα, μέλος του συγκροτήματος, το Μαρτιο 2006
Το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος του Buena Vista Social Club, o κιθαρίστας και τραγουδιστής Κομπάι Σεγούνδο πέθανε το 2003 σε ηλικία 95 ετών
Image Hosted by ImageShack.us
και τον ακολούθησε την ίδια χρονιά ο πιανίστας Ρουμπέν Γκονσάλες σε ηλικία 84 ετών. Πέρυσι έφυγε από τη ζωή κι ο τραγοδιστής Ιμπραΐμ Φερέρ σε ηλικία 78 ετών.

Στη συναυλια συμμετείχαν επίσης οι: Roberto Fonseca (Πιάνο), Luis Alemany (Τρομπέτα), Javier Zalba (Σαξόφωνα/κλαρινέτα), Idania Valdes (φωνή/keyboards), Calunga (φωνή), Terry Domech (Congas), Filiberto Sanchez (Timbales/Percussion) Έπαιξαν κομμάτια από τις ορίτζιναλ ηχογραφήσεις του συγκροτήματος αλλά και δικές τους προσωπικές δημιουργίες μπροστά σε ένα κοινό 1500 περίπου νέων παιδιών κυρίως που αγνόησαν η αγνοούσαν την κακογουστιά της γιουροβίσιον. Αν ο ηχολήπτες δεν «σκέπαζε» πολλές φορές με τη «ντραμς» τους ήχους των «κόνγκας» η βραδιά θα ήταν περισσότερο μαγική.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home