Thursday, February 09, 2006

Πατρινό καρναβάλι

Δεν πρόκειται για πολιτιστικό γεγονός. Αλλά για μια «εμπορική ατραξιόν» με σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες (μέχρι 1000000), να δημιουργηθεί τζίρος δις δρχ, αλλά και για να κινηθούν οι βιοτεχνίες κατασκευής καρναβαλικών στολών για τους περίπου 60000 συμμετέχοντες που κοστίζουν 100Ε περίπου η κάθε μία.
Κατάχρηση γίνεται και με την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Πωλείται κυρίως μαυροδάφνη (πολλές φορές εμφιαλωμένη για τις ανάγκες του καρναβαλιού). Αν βρεθεί κάποιος κοντά στο ασθενοφόρο βλέπει παιδιά να σύρονται μέχρι εκεί και στη συνέχεια να διακομιστούν στα τοπικά νοσοκομεία.
Πολλοί είναι που επιδιώκουν τη μετεξέλιξή του και πολλοί είναι εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα γιατί είναι δέσμιοι των συμφερόντων που εξυπηρετεί το καρναβάλι. Παρ΄ όλα αυτά είναι δυνατή η μετεξέλιξη του ώστε το groups να αποτελούν χορευτικά τμήματα που θα αντιπροσωπεύουν σχολές χορού που λειτουργούν η πρόκειται να δημιουργηθούν. Παράλληλα θα πρέπει να συνοδεύεται με πολιτιστικά δρώμενα. Διαφορετικά δεν θα έχει καμία τύχη. Θα μείνει στην ιστορία ως καρναβάλι του αλκοόλ.
Παρ΄ όλα αυτά είναι εντυπωσιακός ο ενθουσιασμός 60000 συμμετεχόντων, κυρίως παιδιά, που χορεύουν και τραγουδούν υπό την έντονη latin κυρίως μουσική. Δεν είναι άσχημα να το παρακολουθήσει κάποιος για μια φορά. Είναι επίσης και αφορμή να βγεί κάποιος από το σπίτι του.

Labels:

5 Comments:

At 10 February, 2006 , Blogger S G said...

γιατι να μην ειναι καρναβαλι του αλκοολ? κακο ειναι?

Γιατι αρνεισαι το δικαιωμα στους ανθρωπους να διασκεδασουν και να ξεσκασουν ολοι μαζι και στους δρομους, αντι να πληρωνουν τρελα ποσα για κακης ποιοτητας ποτα σε ασχημα μπαρ? Αν ηταν στο χερι μου θα εκανα 10 καρναβαλια τον χρονο σε ολη την Ελλαδα...

ΥΓ εχεις την εντυπωση οτι σε οποιοδηποτε καρναβαλι του κοσμου δεν γινεται τρομερη χρηση αλκοολ? Μπροστα σε αυτο που γινεται στην Κολωνια (Γερμανια), Βραζιλια ή στην Βαρκελωνη (στην Μερσέ, τοπικη γιορτη) η Πατρα ειναι εκδρομη προσκοπων...

 
At 10 February, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

s g , sling
ευχαριστώ γιά τα σχόλιά σας

...κακης ποιοτητας ποτα

Πωλούνται και στο καρναβάλι κυρίως από μικροπωλητές και λιγότερο απο καταστήματα.

να βγάλει προς εκτόνωση τα εντός...
να διασκεδασουν και να ξεσκασουν...

Αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να μεθούν καιμάλιστα με κακής ποιότητας ποτά.

 
At 11 February, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

"...προάγουμε πολιτιστική ποιότητα στην πολιτισμική αξία των πανάρχαιων σε πολλές περιοχές εθίμων..."

Αρκεί να είναι χρήσιμα στη σύγχρονη ζωή

 
At 12 February, 2006 , Blogger S G said...

"Αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να μεθούν καιμάλιστα με κακής ποιότητας ποτά."

η μαυροδαφνη ειναι μια χαρα ποτο (βεβαια κανει πολυ κακο κεφαλι). Αλλα γιατι να μην μεθουν? ειναι δικαιωμα τους!

 
At 12 February, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

γιατι να μην μεθουν?

Γιατί χάνουν τη διάθεσή τους και ασθενούν

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home