Thursday, November 02, 2017

ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Είναι τα στρώματα που καταναλώνουν - κατανάλωναν, πρώτη προτεραιότητα τους είναι η οικογένειά τους και η δουλειά τους.

Τα  χρήματά τους πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία ενώ των άλλων στουσ φορολογικούς παραδείσους.

Είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι, έμποροι, επιτηδευματίες, διαμεσολαβητές κ. άλ. έχουν σταθερό εισόδημα και αυτό ενοχλεί. Έχουν γνώσεις και εξειδίκευση.
Απολαμβάνουν – απολάμβαναν  ένα ικανοποιητικό  βιοτικό επίπεδο για το οποίο και το κράτος πρόνοιας είχε τη συμβολή του.

Στα μνημονιακά χρόνια και γενικά στις καπιταλιστικές κρίσεις είναι τα υπερβολικά φορολογούμενα στρώματα. Αφελής συριζαίος υπουργός (που δεν γνωρίζει ποιοί τους ψήφισαν)  δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν και δική τους επιλογή η υπερφορολόγηση. Η σημερινή κυβέρνηση έχει εχθρική στάση σε αυτά τα στρώματα γιατί νομίζει ότι έχει προνομιακή σχέση με τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα ,ανέργους κ. άλ.
Συμβάλουν κατά περισσότερο του 80% των π΄λορων του δημοσίου απο τη φορολογία εισοδήματος.

Η  προϊούσα διάλυση του κράτους  ως διοικητικού – οικονομικού οργανισμού επηρεάζει τα στρώματα που διαμορφωθήκαν με τις σχέσεις τους με αυτό.

Τα στρώματα αυτά μετακινούνται πολιτικά εύκολα (φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ) και μάλιστα προς αντιδραστικές παρατάξεις πολλές φορές. Συνήθως εκφράζονται με σοσιαλδημοκρατικές παρατάξεις.

Σήμερα οι αμοιβές δεν επαρκούν.Είναι τα επόμενα προς φτωχοποίηση - εξαφάνιση στρώματα, φυσικά όσοι έχουν απομείνει.
Συνθλίβονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, δανειακές  υποχρεώσεις και να καλυφτούν ελλείμματα η να δημιουργηθούν πλεονάσματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home