Monday, April 10, 2017

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ, ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ν.Δ. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ, ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ, ΑΔΕΞΙΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Επιδιώκουν να παραμείνουν στην εξουσία, να διασωθούν πολιτικά και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας.

Εμφανίζουν αδυναμία διακυβέρνησης, παραγωγής έργου και πολιτικής, δημοσκοπική κατάρρευση (πρωθυπουργού, κυβέρνησης και κόμματος και ενδοκομματική αμφισβήτηση (ανασχηματισμός, εκλογές...(2).

Είναι πιθανή η απόδραση με εκλογές, η εκδίωξη (όπως Παπανδρεόυ, Παπαπδήμος, Σαμαράς) και η απόσυρση -τέλος ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Έχουν συνευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα.

Επιτυγχάνουν τα αντίθετα (περικοπές μισθών και συντάξεων κ. άλ.) από εκείνα που επιδιώκουν (κόκκινες γραμμές).

Οδηγούν τους συνταξιούχους και τον κόσμο της εργασίας σε περαιτέρω εξαθλίωση.

Ν.Δ.

Αρνείται οποιαδήποτε συναίνεση σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση. Ακολουθεί την πολιτική του "ώριμου φρούτο" χωρίς να ασκεί το θεσμικό της ρόλο και να υπερασπίζεται εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα.
Παραπέμπει την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων στρωμάτων στη δευτέρα παρουσία όταν η οικονομία παράγει πλούτο δηλ. ποτέ (πλούτος παράγεται και τώρα αλλά τον εισπράτουν οι δανιστές).

Επιδιώκει την υπογραφή της αξιολόγησης, αρνείται την υπερψήφισή της, ψήφισε όμως το τρίτο μνημόνιο, το χειρότερο των τριών και το χειρότερο για κοινοβουλευτική χώρα.

Ταυτίζεται απόλυτα με τις παράλογες, ακραίες και αναποτελεσματικες  νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΝΤ.
Δεν αρνείται τους στόχους της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου (3,6 δισ από περικοπές συντάξεων και περικοπή αφορολογήτου) και αναζητεί δικαιολογίες για την εφαρμογή τους όταν και εάν έλεθει στην εξουσία.

Ζητάει εκλογές και προσπαθεί να διατηρήσει ένα προεκλογικό κλίμα για κομματική συνοχή, χωρίς να φαίνεται αυτοδυναμία και πολύ πιθανό να οδηγηθεί η Χώρα σε πολιτική αστάθεια.

Καλύπτει έντεχνα την πολιτική της σκληρότητα με ένδειξη την άρνηση υπερψήφισης του βοηθήματος.

Βρίσκεται σε  πολιτικό αδιέξοδο μετά τη συνθηκολόγηση – δεξιά, μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ αν και θα ακολουθήσει την ίδια μνημονική πολιτική.

Κυριαρχείται απο ένα μωσαικό στελεχών και απόψεων (Καραμανλής - συναίνεση, αμφισβήτηση της αντιπολιτευτική γραμμής, Σαμαράς - όποια θέση ενισχύει την ομάδα στην οποία ηγείται - αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του Κ. Μητσοτάκη, Μπακογιάννη -  δυναμική αντιπολιτευση, οικουμενική?, Μειμαράκης - συναίνεση, Δένδιας - ήπια αντιπολιτευτική πολιτική χωρίς εντάσεις και "λαικισμούς").Κ. Μητσοτάκης: αυταρχική συμπεριφορά (Κασαπίδης, Παπακώστα).

Συμπερασματικά

Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής (1) της Χώρας (εξαγωγικός προσανατολισμος, software, ρομποτική, τουρισμός, υπηρεσίες, δημόσιες επενδύσεις, ενίσχυση του εμπορίου και της κατανάλωσης με αύξηση μισθών και συντάξεων) και χωρίς να πληρώσουν εκείνοι που δεν πληρώνουν η Χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση (η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να φορολογήσει τους κατέχοντες, οι δανειστές δεν πιέζουν , όλοι αυτοι αναζητούν το εύκολο και γρήγορο χρήμα μισθωτών και συνταξιούχων).

Είναι πιθανή μια εξέγερση
- για να σταματήσει ο λαϊκισμός, η διαφθορά, τα μέτρα και οι συμβιβασμοί,
- για να επανέλθει η πολιτική και να λειτουργήσει η δημοκρατία – κοινωνικά κινήματα,
- για να δημιουργηθούν πολιτικές εξελιξεις,
- για να σταματήσει η εξαθλίωση συνταξιούχων και εργαζομένων.
- για να σαρώσει όλους αυτους που καταδυναστεύουν τη Χώρα και τους πολιτες της.

"H κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση αν δεν κυβερνά με τη συναίνεση των κυβερνωμένων".
Τζον Λοκ.

Η πολιτική τιμωρία και η εκλογική ταπείνωση είναι αναπόφευκτη. "Είναι δύσκολο να αποφύγει το αναπόφευκτο".




(1) Πράλληλα με ενημέρωση και προετοιμασίας της Χώρας για ενδεχόμενη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα εάν και όταν χρειαστεί.

(2)
- 13 εκ της ομάδας των 53 υπέγρψαν και κατέθεσαν στην κεντρική επιτροπη επιστολή με την οποια εξέφραζαν την ανησυχιά του για την εκλογική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ απο τα νέα μέτρα (περιοές 1,8 δις απο τις συντάξεις και 1,8 δισ απο τη μείωση του αφορολογήτου) και όχι για τι3 επιπτώσεις αυτών των μετρων στην κοινωνία.
- αυτή η ομάδα θυμίζει "εργοδοτικό συνδικαλισμό" . Ο κ. Τσίπρας "έστησε μια εσωκομματική αντιπολίτευση απο τους υπεύθυνους της μνημονιακής στροφής για να έχει μια ήπια εσωτερική κριτική.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home