Tuesday, November 15, 2016

ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ

Με  την εκλογή Τραμπ αναδείχτηκαν λαϊκιστικές (ο καθένας άκουσε ότι ήθελε να ακούσει), ρατσιστικές (μαύροι - ανωτερότητα λευκών, ηθική ανωτερότητα των αμερικάνων) μισαλλόδοξες (μουσουλμάνοι - μεξικάνοι ολοκληρωτική και πληρης απαγόρευση εισόδου), σεξιστικές (μειωτικές απόψεις για τι γυναίκες και το γυναικείο φύλο) αντιλήψεις,  προβλήθηκαν και πρόκειται να αξιοποιηθούν σε θέσεις της αμερικάνικης διοίκησης στελέχη με ακροδεξιές πολιτικές αντιλήψεις  (Στίβεν Μπάνον) αλλά και επανεμφανίστηκαν  οργανώσεις  (ΚΚΚ), ναζιστές και αντισημίτες που δεν ακούγονταν τα τελευταία  χρόνια στις ΗΠΑ.

Κέρδισε γιατί:
- δεν υπήρχε ιδεολογικό ρεύμα που θα μπορούσε να εκφράσει τους δυσαρεστημένους, τα θύματα της οικ. κρίσης  (κυρίως μεσαία εισοδηματικά στρώματα, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται η να μηδενίζονται) και της τεχνολογικής προόδου (ευνόησε τη συσσώρευση πλούτου σε ανώτερα εισοδηματικά στρώματα).
Το κενό αυτό κάλυψε η υποσχεσιολογία και ο δεξιός λαϊκισμός (όπως παραπάνω περιγράφεται). Κάτι ανάλογο έγινε στην Ελλάδα με τον «αριστερό λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.
- απέναντί του είχε μια φθαρμένη και αντιδημοφιλή πολιτικό, εκφραστή του πολιτικού κατεστημένου που οι ψηφοφόροι ήθελαν  να αποδοκιμάσουν.
- βρήκε απήχηση ένας ανορθόδοξος προεκλογικός λόγος για τις αμβλώσεις (καθολικοί , διαμαρτυρόμενοι), οπλοφορία (έμποροι όπλων και όχι μόνον αυτοί), το μεταναστευτικό (τοίχος - φράκτης, απέλαση, τιμωρία).
- συγκρούστηκε με τους ρεπουμπλικάνους και την ηγεσία τους και κυριάρχησε. Αντίθετα ο Σάντερς δεν τα κατάφερε με τους δημοκρατικούς.
- μίλησε για ανωτερότητα των λευκών εργατών και αυτοί τον πίστεψαν. Ψήφισαν αυτόν που βρίσκεται στο αντίποδα των συμφερόντων τους.
- η σημερινή διοίκηση (Ομπάμα) αλλά και τα κινήματα που εί
xαν αναπτυχθεί (OCCUPY, 15+, Black Live Matter) δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την υποψηφιότητα του και να επιφέρουν την ήττα του.

Μίλησε για διεφθαρμένη ελίτ εξαιρώντας τον εαυτό του (μεγιστάνας του πλούτου, έχει υπηρετήσει επί 70 χρόνια τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να έχει ασκήσει ποτέ διοίκηση θα άγεται και θα φέρεται από ένα επιτελείο συμβούλων, χρηματοδότης του προεκλογικού αγώνα Κλίντον και του ιδρύματός του).
Υπήρξε φοβικός, λαικιστής, κήρυκας ακροτήτων.
Δίχασε τον αμερικάνικο λαό. Σήμερα καλείται να τον ενώσει για να κυβερνήσει.
Είναι αστάθμητος και απρόβλεπτος.
("πολιτικό τίποτα", "κλόουν", "ανεκδιήγητος μεγιστάνας", "αδίστακτος μπίζνεμαν, "τηλεστάρ" και "δημαγωγός") ΤΟ ΒΗΜΑ 13/11/2016.

Δεν αντέχει και δεν θα αντέξει τις ευθύνες του για τις ένοπλες δυνάμεις, τα πυρηνικά σχέδια, τις Υπηρεσίες Ασφαλείας, τη CIA...


Τι εξαγγέλλει:
- μείωση φόρων (μείωση ευπόρων και μεγάλων επιχειρήσεων απο 35% σε 15%) χωρίς αναφέρει πως θα επιτύχει την άμβλυνση των ανισοτήτων,
- μείωση δαπανών για το ΝΑΤΟ και αύξηση της συμμετοχής στις δαπάνες των κρατών – μελών που υποτίθεται ότι του παρέχει ασφάλεια. Επίσης απο τον περιορισμο του Obamacare και Μedicaid.
- αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία (εμπάργκο), Ισραήλ και Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίζει τις θέσεις του για την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν (κατάργηση συμφωνίας για τα πυρηνικά?), την παράδοση η όχι του Γκιουλέν.
- απέλαση 3.000.000 μεταναστών χωρίς να αναφέρει που θα τους στείλει η ποιος θα του δεχτεί. Στις ΗΠΑ υπάρχουν 11,5 εκ. παράτυποι μετανάστες.
- προστασία εθνικού εμπορίου (δασμοί, ποσοστώσεις) χωρίς να διευκρινίζονται εμπορικές και οικονομικές  σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και τις εργασίες των αμερικάνων.

Θεωρεί τις συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή «απάτη» (ακύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού?)  που υποκινείται από την Κίνα και αμφισβητεί τις συμφωνίες για την παγκοσμιοποίηση (ΠΟΕ) δεν αναφέρεται κσι δενυπολογίζει τα εμπορικά αντίμετρα ιδιάιτερα απο την Κίνα

Τι θα κάνει:
Θα επιχειρήσει να ενισχύσει τα αστικά στρώματα που επλήγησαν από την κρίση η την τεχνολογική πρόοδο.
Η κατάσταση των μισθωτών εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων θα χειροτερέψει.
Θα συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεςι των προκατόχων του.

Το αμερικάνικο όνειρο τελείωσε. Οι ευκαιρίες λιγόστεψαν. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Παγκόσμιες αξίες, ανθρώπινα δικαιώματα, προσωπικές επιλογές θα βρεθούν υπό αμφισβήτηση.
Μόνος φραγμός: τα κοινωνικά κινήματγα, το Αμερικάνικο Σύνταγμα,το Ανώτατο Δικαστήριο, η Βουλή και η Γερουσία και για τις περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (>50%).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home