Friday, June 24, 2016

Πάμπλο Ιγκλέσιας

Ήλθε από το πουθενά.

Άνθρωπος που ανέδειξαν τα μέσα ενημέρωσης από το κίνημα των πλατειών – αγανακτισμένων.

Ηγείται του προσωποπαγούς, λαϊκιστικού  κόμματος των
podemos, απροσδιόριστου ιδεολογικού προσανατολισμού.

Ταυτισμένος με τον Τσίπρα (και λόγο χαρακτήρος, εγωκεντρισμοί, εξουσιομανία κ. άλ.) τώρα παίρνει αποστάσεις συκοφαντώντας τη Χώρα (προτεκτοράτο). Ενώ στη δική του χώρα που δεν είναι προτεκτοράτο η ανεργία ξεπερνάει το 20%, 90 εξώσεις  γίνονται κάθε μέρα, 3,4 εκ. σπίτια είναι ακατοίκητα και καταρρέουν από τις φθορές, 1,1, τρις είναι το δημόσιο χρέος ,στο 27,3% ανέρχεται η φτωχοποίηση του Ισπανικού λαού, 4 αυτονομιστικά κινήματα διεκδικούν την αυτονομία των εθνών τους (Καταλονία, Χώρα των Βάσκων, Γαλικία Αραγώνα).

Δεν είχαν και οι δύο τη στοιχειπώδη εξυπνάδα να έχουν μιά ουδέτερη στάση στο βρετανικό δημοψήφισμα. Ο Ιγκλέσιας μίλησε γιά "κακή είδηση" μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων


Άλλαξε θέση για δημοψήφισμα και την αυτονομία της Καταλονίας με την οποία διαφωνεί (περισσότερα εδώ).

Καλείται από επιτροπή του κοινοβουλίου της Βενεζουέλα, μαζί με άλλα στελέχη των
podemos, για να δώσουν εξηγήσεις για τα 7,16 εκ. ευρώ που έλαβε το Ινστιτούτο CEPS - Kέντρο Πολιτικών και Κοινωνικών Ερευνών κατά το διάστημα 2011 – 2013. (Kέντρο Πολιτικών και Κοινωνικών Ερευνών).
Έχει γραφεί ότι μέρος από αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν το 2014 για την
ίδρυση και την προεκλογική εκστρατεία των
podemos και δεύτερο ότι το 80% των πόρων του Ινστιτούτου προέρχονται από τη Βενεζουέλα και φυσικά αυτά τα χρήματα λείπουν σήμερα από το χειμαζόμενο λαό της.

Η συνεργασία των
podemos με την Ενωμένη Αριστερά (Ι.U.) –unidus podemos φαίνεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ύστερα από συμβιβασμούς και πολιτικές εκπτώσεις (1).

Επειδή το έργο έχει παιχθεί και ο ελληνικός λαός το ζει τη χειρότερη έκδοσή ένα ισχυρό κίνημα αποχής και λευκού στις εκλογές της 26/6/2016 ίσως διαμορφώσει μια χρήσιμη πολιτική στάση .

Αμφισβητείται από τον εσωκομματικό του αντίπαλο Ινίγο Ερεχόν. Μιά διασπαση των podemos είναι πιθανή.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει να κατακτήσει την εξουσία. Εμένα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπιστευτώ έναν πολιτικό σαν και αυτόν. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι ικανός να πει  κάτι και το ακριβώς αντίθετο. Περνάει από τον κομμουνισμό στη σοσιαλδημοκρατία . Είναι ικανός να ψεύδεται με μια εκπληκτική ηρεμία».
Χαβιέρ Θέρκας
ΤΑ ΝΕΑ 25/6/2016

(1) Στις εκλογές που ακολούθησαν κατέλαβαν την ττρίτη θέση, χάνοντας ταυτόχρονα 1.000.000 ψηφοφόρους, παρά τη δεξιά στροφή και τη συνεργασία με την Ενωμένη Αριστερά και τη δυναμική του νέου κόμματος με νέους ανθρώπους αλλά με σαθρές και απροσδιόριστες πολιτικές θέσεις

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home