Saturday, December 19, 2015

ΓΙΑΤΙ HTAN KAI ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΉ ΤΟΥΣ

Γιατί:

1) για εξοικονόμηση μερικών ΔΙΣ οδηγήθηκε η οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου και απρόβλεπτη για την έκτασή της ύφεση με κύρια χαρακτηριστικά την τρομοκρατία και την πρόκληση πανικού στους μισθωτούς, την οικ. δυσπραγία και το κλείσιμο καταστημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας σε διψήφιο ποσοστό, την υστέρηση εσόδων (παρά την αύξηση του ΦΠΑ) και γενικά στη συρρικνωση της οικονομίας.

2) τα δημοσιονομικά προβλήματα της Χώρας δεν οφείλονται στον αριθμό και στο ύψος των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα των μισθωτών εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Οι μισθοί και συντάξεις ειναι λιγότερα από 18 ΔΙΣ όταν οι φόροι που θα πληρώσουν τα λαικά στρώματα ανέρχονται σε 50,3 ΔΙΣ(προυπολογισμός 2015)

3) τα δημοσιονομικά προβλήματα θα υπάρχουν και μετά την εκπνοή των μνημονίων και παρά τα πρωτοφανή και ακραία μέτρα.

4) «…αναδιανείµουν το εισόδηµα προς τα πάνω…».

5) «Η αμοιβή και η σύνταξη είναι κεκτημένα δικαιώματα όλων των πολιτών αυτής της χώρας …» και οι περικοπές «θίγουν ευθέως συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου».

6) δεν υπάρχει «δημοκρατική νομιμοποίηση» για τις αποφάσεις λογιστικής αντίληψης, μονομερών και ακραίων μέτρων.

7) "η πολιτική δεν υπερισχύει της νομιμότητας".

8) Με τη πλήρη χορήγησή των αποδοχών:
- «διασφαλίζεται όχι μόνο η επιβίωση πάνω από το όριο φτώχειας αλλά και η αξιοπρεπής διαβίωση».
Με την περικοπή:
- προκύπτει μείωση της αγοραστικής δύναμης με εμφανείς επιπτώσεις και στην αγορά και στην οικονομία συνολικά. Ότι περικόπτεται από τους μισθούς και τις συντάξεις λείπουν - φεύγουν από την αγορά.

- συνδέεται η δημιουργια των "κόκκινων δανείων" (μαζί με την υπερφορολογηση και την ανεργία) και την αδυναμία χιλ. νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει πριν την κριση.
- αφαιρούνται πολύτιμοι πόροι απο τα ασφαλιστικό σύστημα.


9) «προβλέπεται οριστική και όχι προσωρινή μείωση των αποδοχών» (παρά την προσωρινότητα των σχετικών μέτρων όπως ισχυρίζονται).

10) τα επιδόματα αποτελούν προσαύξηση του μισθού και συνδέονται με τη μόρφωση, τις εμπειρίες και τις δεξιότητες του καθένα.

11) δεν φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις για την ανταγωνιστικότητα, το δημοσιονομικό και το παραγωγικό πρόβλημα της Χώρας.

12) "αν επέβαλαν έκτακτη φορολογία σε επιχειρήσεις ολιγοπωλιακών κλάδων με ΄΄ενα σύνθετο κριτήριο" που θα στηριζόταν στο μικτό κέρδος και το μερίδιο αγοράς των τελευταίων 5 (ας πούμε) ετών" θα εισέπρατταν πολύ περισσότερα από εκείνα των περικοπών μισθών και συντάξεων και θα "αποκαλυπτόταν η μονοπωλιακή δύναμη που κατέχεται και ασκείται από τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τη μείωση της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας της οικονομίας συνολικά".

13) Περικόπτονται μισθοί και συντάξεις  για να πληρωθεί το χρέος και ύστερα από εντολή των δανειστών.

14) Περαιτέρω περικοπές οδηγούν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα σε εξαθλίωση.

15) Οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους (για βιωσιμότητα, επιμήκυνση) θα οδηγήσει ξανά σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home