Monday, May 07, 2012

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝ/ΣΥΡIZA κ. ΤΣΙΠΡΑ

Είστε ένας έξυπνος άνθρωπος αφού καταφέρατε να εισπράξετε σε τόσο μεγάλο ποσοστό τη δυσαρέσκεια Ελλήνων ψηφοφόρων.

Όμως δεν ξεφύγατε από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αλλάξατε πολλές φορές θέση για το δημόσιο χρέος με τελευταία φορά το βράδυ των εκλογών. Μιλήσατε για κυβερνητική προοπτική ενώ γνωρίζατε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Προσαρμόζατε κάθε φορά το λόγο σας σε ότι απαιτούσαν οι ψηφοφόροι και σε ότι προέκυπτε από τις δημοσκοπήσεις.

Ηγείσθε ενός εκλογικού μηχανισμού – συνονθύλευμα κομμάτων και οργανώσεων χωρίς ιδεολογικό συνδετικό ιστό με διαμετρικά αντίθετες απόψεις και φιλοσοφία δηλ διαμορφώσατε μια εκλογική φούσκα, ίσως τη μεγαλύτερη των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Αποτελέσατε το μέσον για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.
Η εκλογική δύναμη δεν συνδέεται με την ενίσχυση του λαϊκού κινήματος . Νομίζετε ότι μπορείτε να κυβερνήσετε χωρίς αλλοίωση της αριστερής φυσιογνωμίας και σαφείς θέσεις για το μεταναστευτικό και την υπερχρέωση της Χώρας.
Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι «ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης». Πόσο άσχημα αισθάνεστε σήμερα.

Δεν υπηρετείτε πλέον αρχές και αξίες της αριστεράς. Δεν εκφράζετε έναν ιδεολογικό συσχετισμό, απλώς εξυπηρετείτε αυτούς που σας στηρίζουν. Ενημερωθείτε τι γράφουν και τι λένε οι άλλες οργανώσεις της Αριστεράς.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι πέραν από εκείνους που σας ψήφισαν έχετε και την ανοχή άλλων για να επαναφέρετε αξιοπρέπεια στην Αριστερά.

Δώστε μια εξήγηση για τους πανηγυρισμούς το βράδυ των εκλογών και τα χιλιάδες ασταύρωτα ψηφοδέλτια.

Μην ξεχνάτε:

-ότι καμιά αριστερά και καμιά σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς να ενισχύει, να αναπτύσσει, να διαχειρίζεται, να εμπνέει και να εμπνέεται από τα κοινωνικά κινήματα,
- μόνο μια χρήσιμη και κυρίαρχη αριστερά στην Ελλάδα, την ΕΕ και παγκόσμια εγγυάται ανατροπές προς το καλύτερο.
- που βρίσκονται οι σύντροφοί σας Δαμανάκη, Αλαβάνος, Κωνσταντόπουλος
- ότι στην πολιτική εύκολα ανεβαίνει κάποιος , δύσκολα όμως μπορεί να σταθεί στη νέα του θέση.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αρχή της πτώσης θα είναι αμέσως μετά την κατάθεση της εντολής

Labels:

6 Comments:

At 08 May, 2012 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Διαφωνώ... Και καταθέτω μερικές σκέψεις, όπως τις έθεσα και σε διαβούλευση στο facebook:
Πολιτική σε δημοκρατία χωρίς να ακούγεται ο λαός δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και μονόδρομος ή αδιέξοδο. Μόλις καταποντίστηκαν τα δύο κόμματα, στο εξωτερικό άρχισαν να μιλάνε μεγαλόφωνα για "ανάπτυξη", για "συζητήσεις για αλλαγές" (χωρίς καν να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή η Παπαρήγα -sic). Η δυναμική των εκλογών, η άρνηση της υποταγής και τα προηγούμενα κινήματα, άλλαξαν την εικόνα της χώρας.
Από το 2004 μέχρι σήμερα οι πολιτικοί επέλεγαν να μην ακούν τους πολίτες. Και αυτό το πλήρωσαν ειδικά με τη στράτευσή τους σε συγκεκριμένο στρατοπέδο στον πόλεμο που ξέσπασε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ) δεν ήταν τυχαία επιλογή, γιατί στο χώρο της αριστεράς υπήρχαν κι άλλες ανέξοδες επιλογές. Αν ο πολίτης ψήφιζε θυμωμένος, μόνο βάσει θυμικού, θα στήριζε το ΚΚΕ που δε θέλει να κυβερνήσει ή τον Κουβέλη για τον ίδιο λόγο.
Οι Πολίτες στήριξαν ελπίδα. Δίνουν μια ευκαιρία στην ελπίδα, σε εκείνους που -από το 2008 ακόμα αλλά ειδικά- τα δύο χρόνια ήταν δίπλα σε όλα τα κοινωνικά κινήματα και τόλμησαν κι είπαν το άρρητο: συνεργασία σε μία κοινή βάση μπας κι αλλάξουμε την πολιτική που μας επέβαλαν χωρίς να μας ρωτήσουν.

Αυτό είναι αριστερή-κινηματική λογική και μόνο ο Τσίπρας (το πιστώνεται και προσωπικά) προσπάθησε να το υλοποιήσει ή έδειξε ότι θέλει να το υλοποιήσει. Ας μη βαφτίζουμε τους Έλληνες ηλίθιους ή απλά θυμωμένους. Είναι άδικο γιατί δε μιλάμε για ένα πρόσωπο, αλλά για εκατομμύρια πολίτες που ψήφισαν ανά μόνας.

Κι επειδή πολλά λέγονται και αριθμούς στο Κοινοβούλιο, ας σημειώσουμε αφοριστικά ότι ακόμα δεν κατάλαβαν το μήνυμα των εκλογών. Μένουν κολλημένοι στις κομματικές υποταγές των βουλευτών και το αρχηγικό μοντέλο που υπήρχε μέχρι πριν τις εκλογές. Όποιος αντιλήφθηκε το μήνυμα των εκλογών, θα έβλεπε ότι ο λαός θέλει μιας αριστερής πολιτικής κυβέρνηση με κάθε βουλευτικό στήριγμα πέρα από κομματικές γραμμές.

Και τέλος για την αποχή: η αποχή δεν είναι απλά μία πολιτική πολιτική επιλογή. Είναι πολύ βολικό να μεταφράζεται έτσι. Ένα μεγάλο μέρος της οφείλεται στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες πολιτών που κατοικούν μακριά από τον τόπο ψηφοφορίας (στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κλπ) και της ήσυχης/κρυφής και πάλι διαδικασίας ψήφισης ετεροδημοτών στους τόπους κατοικίας. Παράλληλα, η αποχή μπορεί να ερμηνευτεί και στο αυξημένο κύμα μετανάστευσης
.

 
At 08 May, 2012 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Mιά Αριστερά κινηματικής λογικής μπορεί να κυβερνά χωρίς να είναι στην κυβέρνηση.

Αριστερά με κυβερνητική λογική φαίνεται κάπως παράδοξο.

Πως μπορεί να κυβερνά η Αριστερά?
με την ενίσχυση, να ανάπτυξη και διαχειριση των κοινωνικών κινημάτων.

deimo απορίας άξιο πως εσύ εκφράζεις αυτές τις απόψεις.

Πήραν τα μυαλά τους αέρα.
Τα λάθη αυτά θα πληρωθουν πολλαπλά.

Δεν μπόρεσα να καταλαβω τους πανηγυρισμούς το βράδυ των εκλογών.

Αν η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ε΄λιχε κάποιο ιδεολογικό λόγο τότε προς τι τα χιλ. αστάυρωτα ψηφοδέλτια.

 
At 08 May, 2012 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Θα διατυπώσω διαφορετικά το ρητορικό σου ερώτημα. Πώς μπορεί να κυβερνά στον καπιταλισμό μία κομμουνιστική αριστερά; Και φυσικά η απάντηση είναι αρνητική (και το σημείωσε πολλάκις το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστική αριστερά, αλλά έχει βαθιές σοσιαλδημοκρατικές ρίζες και μεγάλα φύλλα που κοιτούν μόνιμα στην Ευρώπη.

Φυσικά και η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει. Απλά θα πρέπει να προσέχει να μην ξεχάσει τα κοινωνικά κινήματα και να είναι πάντα δίπλα στον κόσμο.

Οι πανηγυρισμοί είναι λογικοί, αλλά δεν τους επικροτώ. Η επιτυχία και το τρέξιμο ήταν πρωτόγνωρο. Τα ασταύρωτα ψηφοδέλτια ακριβώς δείχνουν ότι ο κόσμος στήριξε την πρόταση και την κινηματική του δράση.

 
At 10 May, 2012 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

"...αλλά έχει βαθιές σοσιαλδημοκρατικές ρίζες..."

deimo δεν έχει τίποτα από αυτά που περιγράφεις.

Είναι μιά προγραμματική και εκλογική φούσκα.

 
At 10 May, 2012 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Δηλαδή είναι αντικαπιταλιστική δύναμη χωρίς επαφή με το κίνημα; Διαφωνώ και για τα δύο. Και σίγουρα τόση υποστήριξη στα κοινωνικά κινήματα δε δείχνουν ένα αμιγές αστικό κόμμα.

 
At 13 May, 2012 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo καλό απόγευμα

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν στο μυαλό τους μιά άλλη αριστερά.

Αν αυτή η αριστερά που εσύ περιγράφεις που είτε είναι συμβιβασμένη με τους δανειστές είτε δεν είναι τότε θα συντριβή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και πολλοί άλλοι ισχυρίζονται, όπως και εσύ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενας σοσιαλδημοκρατικός συνδυασμος? - παράταξη?, ένα άλλο ΠΑΣΟΚ που θα κινηθεί στα πλαίσια του συστήματος.

"Και σίγουρα τόση υποστήριξη στα κοινωνικά κινήματα δε δείχνουν ένα αμιγές αστικό κόμμα".

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θελεις να πείς. Σς αυτό το blog έχουν γραφεί αρκετά για τα κοινωνικά κινήματα. Πέραν των άλλων αποτελούν την κυρια στρατηγική της αριστεράς.

Ομως πρέπει να αναγνωρίσω ότι εξελέγησαν πολλά νεα παιδιά αλλά με ευθύνη του κ. Προέδρου και άλλων δεν θα έχουν την ευκαιρία να ορκιστούν, να δείξουν τις δυνατότητές τους, να αλλάξουν το κλίμα και να φανούν χρήσιμοι.

Επίσης εξελελέγησαν και αξιόλογοι άνθρωπο (Αρκαδία) αποκλείστηκαν άλλοι (Αχαία) και φυσικά εξελεγησαν και άνθρωποι τουλάχιστον αδαείς και με ιδεολογική σύγχυση

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home