Thursday, March 05, 2009

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ

- Είναι επένδυση θυγατρικής εταιρίας ενός Ισπανικού ασφαλιστικού ταμείου.

- Είναι πηγή Ανανεώσιμης Ενέργειας (Α.Π.Ε.) με οποιοδήποτε ορισμό και να αποδοθεί.

- Παράγεται τοπικά όπου υπάρχει ανάγκη (νησιά), δεν απαιτεί παγκόσμια δίκτυα μεταφοράς και πολέμους για τη διέλευσή τους.

- Είναι συμβατή με το περιβάλλον, πρακτικά ανεξάντλητη και δεν σπαταλά φυσικούς πόρους.

- Είναι καθαρή ενέργεια και δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα.

- Αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της περιοχής παρέχοντας ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και εργασία (παραγωγή 1ΜW δημιουργεί 14 θέσεις εργασίας - μία ανεμογεννήτρια ανά πυλώνα παράγει 5 MW).

- Εξοικονομεί καύσιμα, συνάλλαγμα και μας απομακρύνει από την πυρηνική ενέργεια.

- Η Ελλάδα παράγει 750 ΜW σε ένα σύνολο 48000 ΜW στην ΕΕ27. Η κρατική ολιγωρία, η έλλειψη ενημέρωσης και οι οικολογούντες έχουν τη συμβολή τους.

- Προκαλούν αισθητική όχληση αλλά σίγουρα πολύ μικρότερη από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου για την οποία κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν διαμαρτύρεται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Ενημέρωση των πολιτών και επέκταση - αύξηση των ανεμογεννητριών στις παρυφές του Όρους με τη συμμετοχή, συνεννόηση και συνέναιση των τοπικών κοινωνιών και με σκοπό το γενικότερο όφελος.

Labels:

2 Comments:

At 25 December, 2009 , Blogger mantz said...

Γιατί "αισθητική όχληση"; Σ'εμένα (και πολλούς άλλους) η παρουσία τους είναι αισθητικά ευχάριστη. Ωστόσο, υπάρχουν, δυνητικά κάποιες αρνητικές επιπτώσεις από την παρουσία τους σε ευαίσθητα οικοσυστήματα (π.χ. δρόμος που πρέπει να φτιαχτεί για την πρόσβαση σε αυτές κτλ.). Γενικώς, όπως καταλαβαίνεις, συμφωνώ μαζί σου.
Καλές γιορτές.

 
At 26 December, 2009 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Σε ορισμενες περιπτώσεις δασικών εκτάσεων αν οι δρόμοι μελετηθούν θα μπορούσαν να αποτελεσουν ζώνες πυροπροστασίας και διευκόλυνσης των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home