Tuesday, July 16, 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑ

Α)
- Η βία και η ανομία στα πανεπιστήμια δεν συνδέεται με την δραστηριότητα φοιτητών – πανεπιστημιακών και εργαζομένων.
- Και σήμερα η αστυνομία μπορεί να εισέλθει στους πανεπιστημιακούς χώρους όταν διαπιστώνονται ποινικά αδικήματα αλλά δεν το κάνει.
- Η εξαγγελθείσα κατάργηση του ασύλου φαίνεται να συνδέεται με τη δράση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φαίνεται απίθανο για την Ελλάδα να παρεμβαίνουν τα ΜΑΤ και να διαλυουν συνελεύσεις φοιτητών, πανεπιστημιακών και άλλων εργαζόμενων.

Β)
- Η ηρεμία στα Εξάρχεια μπορεί να επανέλθει με καταστολή, βγαλμένα μάτια, σπασμένα χέρια και πόδια και γενικά αναπήρους χωρίς να λυθεί το πρόβλημα, απλά θα μεταφερθεί σε παρακείμενη γειτονιά.
- Τα Εξάρχεια βρίσκονται σε αναταραχή για να υπάρχει ηρεμία στην υπόλοιπη Αθήνα. Η παραβατικότητα στα Εξάρχεια δεν είναι μεγαλυτερη συγκριτικα με άλλες περιοχές.

Γ)
Ο Ρουβίκωνας αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχική και αντιεξουσιαστική οργάνωση.
Κινείται στις παρυφές της νομιμότητας και της παρανομίας χωρίς σοβαρές ποινικές παραβάσεις και με δράσεις χαμηλής έντασης και μάλλον συμβολικού χαρακτήρα.
Έχουν το δικό τους αξιακό κώδικα και τους δικούς τους κανόνες για το ηθικό και το σωστό.
Δεν έχουν σκοπό να λύσουν κάποιο πρόβλημα, ίσως σκοπός τους είναι η προβολή κοινωνικών η πολιτικών ζητημάτων.
Επιδιώκουν τη δημοσιότητα αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα μμε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
- Την παραβατικότητα και το έγκλημα το «γεννά» η κοινωνία. Για να μειωθούν η να απαλειφτούν χρειάζεται να απαλειφτούν και οι αιτίες που τα προκαλούν.
-Η αστυνομία δεν μπορεί να λύνει πολιτικά προβλήματα.
- Η πολιτική βία στην Ελλάδα είναι χαμηλής έντασης. Συνήθως προέρχεται από ακροδεξιές οργανώσεις και εξωκοινοβουλευτικλες ομάδας που συνήθως "κτυπάνε" κτίρια.














Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home