Sunday, October 02, 2016

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ


«Πληρώσαμε ακριβά το μίσος και τη διχόνοια σαν έθνος. Πρέπει κάποτε να παραμερίσουμε τα πάθη μας και να διδαχθούμε απο τα λάθη μας". 

«Ο κόσμος ζητά ειρήνευση, δουλειές και ψωμί».

«Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας πάνω στο θέμα της ειρήνευσης, δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας».
..
«.. κάτω από το κλίμα του μίσους και της εμπάθειας καταδικάστηκαν ακόμη και εκτελέστηκαν πολλοί άνθρωποι».

«Στην κατοχή κάναμε πέρα τις διαφορές μας και παλέψαμε ενωμένοι τον κατακτητή. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα που η πατρίδα κινδυνεύει από ένα άλλο εχθρό που έρχεται με τη μάσκα του φίλου».

«Τα μέτρα επιεικείας δεν αφοπλίζουν, τουναντίον συμπληρώνουν το λαό».

«‘Όλοι μας κάναμε λάθη. Εμείς παραδεχτήκαμε τα δικά μας ας μη στεκόμαστε όμως σε αυτά. Πρέπει να δούμε τώρα τι θα γίνει. Πριν λίγε μέρες ήσαστε κυβέρνηση. Ποιος όμως είχε την πραγματική εξουσία? Οι συνεργάτες των γερμανών πέρασαν τώρα στη δούλεψη των αμερικάνων, στελεχώνουν των κρατικό μηχανισμό και τη δημόσια ζωή. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι μια πλατιά ενότητα απ  όλες τις πατριωτικές δυνάμεις μπορεί να του φράξει το δρόμο και αυτή ενότητα πρέπει να γίνει τώρα, άμεσα κι αποφασιστικά».

«… ήλθε να εφαρμόσει την 6η και 7η ολομέλεια. Γνωρίζει ο μάρτυς ότι η 6η και 7η ολομέλεια ρίχνουν όλο το βάρος στην πάλη για την ειρήνη, το ψωμί και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού».

«- Μου αρκεί να εγκαταλείψεις τις ιδέες σου.
- Δεν είχα ποτέ τέτοια διλήμματα.
- Με ένα «ναι» περνάς στη ζωή με ένα «όχι» στο θάνατο.
- Αυτή είναι η λογική και αξιοπρέπεια του δικού σας κόσμου».

«… δικαζόμαστε όχι για συγκεκριμένες πράξεις αλλά για τις ιδέες μας».

«Μου δήλωσαν ότι θα με άφηναν ελεύθερη αν απαρνιόμουν τις ιδέες μου. Τα άλλη απόδειξη ότι η δίωξη μου δεν αφορά πράξεις αλλά ιδέες. Δικαζόμαστε γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και αγωνιζόμαστε να βγει από την υποδούλωση που έχει περιέλθει από την κατοχή και εδώ πρώτα από το αγγλικό και τώρα στον αμερικάνικο ζυγό».
..
«Κατηγορούμεθα για προδότες και κατάσκοποι. Όλοι μας δοθήκαμε ολόψυχα στον αγώνα ενάντια στους Ιταλούς, γερμανούς, τους Βούλγαρους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Αγαπάμε την Ελλάδα περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Ειπώθηκε εδώ ότι το ΚΚ είναι προδοτικό και οι κομμουνιστές προδότες και κατάσκοποι. Νομίζω ότι ο πατριωτισμός ενός κόμματος κρίνεται από τις θυσίες και τους αγώνες του για τη λευτεριά και την ακεραιότητα της πατρίδος.

«Όταν πάτησαν τα χώματά μας οι γερμανοί η αυτού μεγαλειότης ο βασιλεύς και η κυβέρνηση του εγκατέλειψαν τη Χώρα και το λαό στη τύχη. Άφησαν κλεισμένους στις φυλακές, στη διάθεση των κατακτητών εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους , μαζί και εμένα, αποδράσαμε και όσοι από μας σώθηκαν, μπήκαν αμέσως στην αντίσταση. Ιδρύσαμε το ΕΑΜ – Εθνικό Απελευθερωτικοί Μέτωπο. Στη αρχή της γερμανικής κατοχής το 1/7 του πληθυσμού πέθαναν από την πείνα. «ήταν μι αληθινή γενοκτονία. Το έθνος ήταν σε κίνδυνο . Σε τούτη την κρίσιμη στιγμή υπήρχε το ΕΑΜ να σηκώσει τον ετοιμοθάνατο λαό μας, να τον ψυχώσει, να του υπενθυμίσει πως κερδίζεται η ζωή και η λευτεριά και οι κομμουνιστές ήταν η ψυχή και η καρδιά του ΕΑΜ».

Ποιος πράκτορας των ξένων θα έδινε τη ζωή του τόσο ανυστερόβουλα όπως τη δίνουν χιλ. κομμουνιστές. Οι θυσίες τους μόνο με εκείνους των πρώτων χριστιανών μπορούν να συγκριθούν. Οι χριστιανοί είχαν την ελπίδα ότι θα κερδίσουν τη βασιλεία των ουρανών ενώ οι κομμουνιστές θυσιάζονται για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα χαρούν οι ίδιοι.
Ποιος πράκτορας των ξένων θα έδινε τη ζωή του για μια τόσο μεγάλη υπόθεση?».

Ο Εμφύλιος Πόλεμος είναι μια μεγάλη συμφορά, ίσως η πιο μεγάλη, που μπορεί να πλήξει ένα λαό. Οποιοσδήποτε παίρνει μέρος σ΄ αυτόν , από οποιαδήποτε πλευρά, είναι αναγκασμένος να κάνει πράξεις για τις οποίες δεν μπορεί να καυχηθεί. Δεν λέω πως δεν κάναμε λάθη εμείς. Αλλά δεν είναι και η παράταξη που μας δικάζει αναμάρτητη. Της δικής σας πολιτικής έργο είναι ο Εμφύλιος. Το κόμμα μας μετά την απελευθέρωση μπορούσε να πάρει την αρχή, γιατί είχε την πλειοψηφία του λαού με το μέρος του. Προτίμησε τον ομαλό δημοκρατικό δρόμο για να συσπειρωθεί το έθνος ολόκληρο σε μια προσπάθεια να ανορθωθεί η Χώρα από τα ερείπια που της άφησε η ναζιστική κατοχή. . Η ξενόδουλη όμως ολιγαρχία, η άκρα δεξιά και οι ξένοι διάλεξαν το δρόμο του διχασμού . Αιματοκύλησαν την Ελλάδα, τη γέμισαν τάφους, ερείπια και δυστυχία. Τελικά με τη βοήθεια των ξένων νικήσατε . Και τι την κάνατε μετά αυτή την νίκη. Την ποτίσατε με άλλο αίμα. Τη σκεπάσατε με το όνειδος των νησιών εξόντωσης. Με δίκες για κατασκοπεία. Που θα οδηγήσει αυτός ο δρόμος? Ασφαλώς σε καινούργιες συμφορές.
Η 6η και 7η ολομέλεια του κόμματός μας ρίχνουν όλο το βάρος στην ειρήνευση αυτού του τόπου, στο ψωμί και στις ελευθερίες του λαού μας. Αυτό το μήνυμα ήλθα να φέρω στην Ελλάδα και απευθύνομαι από αυτό εδώ το εδώλιο σε όλους του τιμημένους έλληνες, σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους καλώ να ενωθούμε. Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες των γερμανών, που σήμερα έγιναν υπηρέτες των αμερικάνων. Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να υποδουλωθεί η Χώρα στους ιμπεριαλιστές της Ουάσιγκτον . Γι΄ αυτό αγωνιστήκαμε οι σύντροφοί μου και εγώ και γι΄αυτό θα πεθάνουμε. Στο πρόσωπό μας σκοτώνεται  την ειρήνευση και τη λευτεριά αυτού του τόπου. Για το άτομό μου δεν ζητώ την επιείκειά σας. Θα αντιμετωπίσω στωικά το εκτελεστικό απόσπασμα».

«Είπες πολλές αλήθειες γιέ μου. Δεν θα σε αφήσουν ν α ζήσεις».

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home