Saturday, May 07, 2016

"ANOHTOI"? ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Συνέχεια από ΕΔΩ

- ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΥΤΕΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Α) οι περικοπές οδήγησαν στην οικονομική κρίση και στη συρρίκνωση της οικονομίας,

Β)
το εργασιακό κόστος είναι μικρότερο του 11%. Ποσοστό που δεν δικαιολογεί ακραίες περικοπές. Κανένας εργοδότης δεν διαμαρτυρήθηκε για κόστος εργασίας στην Ελλάδα. Αντίθετα υπήρχαν και εργοδότες που ζήτησαν να γίνουν αυξήσεις,

Γ) Τα χρήματα που περικόπηκαν από μισθούς και συντάξεις λείπουν από την αγορά. Λείπουν και από τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες.

Δ) Μιά από τις σημαντικότερες αιτίες της δημοσιονομικής κρίσης, πέραν εκείνης των περικοπών, είναι η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και η υπερφορολόγηση της μισθωτής εργασίας.
Στις 34 αναπτυσσόμενες οικονομίες κρατών - μελών του ΟΟΣΑ οι φορολογικοί συντελεστές, από το 1981 μέχρι το 2013 μειώθηκαν από 47,5% σε 25,5%.
 


- ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΤΙ:

Α) ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ,

Β) ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ,

Κατώτατοι μηνιαίοι μισθοί χώρες της ΕΕ 


Λουξεμβούργο: 1923

Ιρλανδία: 1546

...
Γερμανία 1473

Γαλλία 1467
...
Ελλάδα: 684
...
Βουλγαρία: 215.
ΤΑ ΝΕΑ 16/5/2016 (1)


Γ)ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,

Δ) ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ (ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΤΕΛΗ κ. άλ.).

- ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΚΑ

Α)
Οι συντάξεις του δημοσίου βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και υπάρχει συνταγματική προστασία. Επομένως δεν μπορούν να ενταχθούν στον ΕΦΚΑ).

Β) Το κράτος καταβάλει 6 δις. περίπου για συντάξεις  και από τις εισφορές των εργαζομένων ο κρατικός προϋπολογισμός επωφελείται κατά 650.000.000 ευρώ ετησίως. Είναι φανερό ότι αν αυτοί οι πιστωθούν στον ΕΦΚΑ τότε εισφορές των εργαζομένων στο Δημόσιο θα πηγαίνουν σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς. Δηλ. οι εργαζόμενοι του Δημοσίου θα εισφέρουν για τη συνταξιοδότηση άλλων εργαζομένων.

Γ)
Έχει ειπωθεί (πέραν της έλλειψης προσωπικού) ότι:

1) σκοπίμως καθυστερούν την έγκαιρη χορήγηση:

α)
για να εξοικονομούνται χρήματα και να εξοφλούνται ο συντάξεις που ήδη χορηγούνται. Σε εκκρεμότητα υπάρχει η χορήγηση  360.000 συντάξεων και η χορήγηση 65.000 εφ΄ άπαξ περίπου. Δεν έχει χορηγηθεί κανένα εφ΄ άπαξ από 1.9.2013,

β) για να υποστούν και οι νέοι συνταξιούχοι των οποίων εκρεμούν οι συντάξεις τις περικοπές που νομοθετούνται.

γ) η μετάθεση καταβολης νέων συντάξεων (μαζί με τις αυξήσεις στις εισφορές) θα μειώσουν προσωρινά το έλλλειμα των φορέων κύριας ασφάλισης το 2019 κατά ΔΙΣ ευρώ (στα 16726 ΔΙΣ από 17.762 που θα ήταν πριν τα νέα μέτρα.

2) Τα εφ΄άπαξ δεν καταβάλλονται , παρά το ότι στο Ταμείο υπάρχει διαθέσιμο 1,5 δις ευρώ) για να υπάρχει χρηματικο απόθεμα για χορήγηση συντάξεων εάν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησής τους.


- ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ .

- ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛOΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

- ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ.


Α)Οι υπηρεσίες βρίσκονται  σε κατάσταση αποδιάρθρωσης (χωρίς αναπληρώσεις των αποχωρούντων, χωρίς κίνητρα, επιμόρφωση) για να εξυπηρετεί μεγάλα η μικρά ρουσφέτια, δεν είναι πλέον ένα οικονομικό εργαλείο, ότι γίνεται, γίνεται με την προσπάθεια των υπαλλήλων που τελευταία βρισκόντουσαν σε μια διαρκή απειλή (διαθεσιμότητες, αργίες, αξιολογήσεις, ανάρμοστη συμπεριφορά κ. άλ.).


(1)ΤΑ ΝΕΑ 16/5/2016
ΤΑ ΝΕΑ 16/5/2016
Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home