Wednesday, April 06, 2016

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα ανταγωνίζονται οι ακροδεξιές παρατάξεις που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας και οι δεξιές που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ, τέτοιες παρατάξεις είναι το ακροδεξιό NPD, οι «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - ΑfD.

Η Φράουκε Πέτρι (στέλεχος του ΑfD) δήλωσε ότι η αστυνομία πρέπει να ανοίγει πυρ σε περίπτωση ανάγκης και απέναντι σε εκείνους που ζητούν άσυλο. Μεγάλωσε στην Α. Γερμανία, παντρεμένη με πάστορα τον οποίο εγκατέλειψε για χάρη ενός στελέχους του ΑfD.

To Afd, ξενοφοβικό - ισλαμοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα, επιδιώκει έξοδο απο την ευρωζώνη (συνταγμένη διάλυση) περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, μείωση φορολογίας πλουσίων, κλείσιμο συνόρων.. Εκπροσωπείται σε 8 πο τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.
Ήλθε δελυτερο στις εκλογές του κρατιδίου του Μεκλεβούργου - Πομερανίας μετά το SPD και ακλολουθησε το CDU.


Μέρκελ (2): η πολιτική των ανοικτών συνόρων και μιας Γερμανίας με «ανθρώπινο πρόσωπο» οδήγησε σε εκλογικές απώλειες το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (
CDU) καθώς και το συνεργαζόμενο σοσιαλδημοκρατικό (SPD)  σε τρία από τα 16 κρατίδια. Συγκεκριμένα τα: Βάδη – Βυρτεμβέργη, Σαξονία – Άνχαλτ, Ρηνανία – Παλατινάτο.
Ακολούθησε η ευθυγράμμιση με την θέση της Αυστρίας για κλείσιμο των συνόρων των ανατολικών και δυτικών Βαλκανίων.


Αρνούνται τη διαγραφή μέρους του Ελληνικού χρέους και συνδέονται με την παραμονή και την είσοδο τοτ ΔΝΤ στη Ελλάδα και την ΕΕ.
Αιχμή του δόρατος της γερμανικής πολιτικής είναι η
ΝΤΟΙΤΣΕ ΜΠΑΝΚ (1)

 
Οσκαρ Λαφοντέν και Σάρα  Βαγκενχνετ: είναι επικεφαλείς της αντιευρωπαϊκής τάσης στη γερμανική αριστερά στον αντίποδα της θέσης του Die Linke - Κομματος της Αριστεράς.

Ο νεοφιλελευθερισμός στη Γερμανία και η εκμετάλλευση των χωρών δορυφόρων αύξησε κατά ένα (1) τρις ευρώ το ΑΕΠ της με αύξηση της ωφέλειας των αστικών στρωμάτων.

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών 2016
Γερμανία: 297 δις δολ.(271 το 2015) πλεόνασμα,
Κίνα:         245  "       "                                    "
ΗΠΑ:         478 "       "  έλλειμα.
Σε γενικές γραμμές το σύνολο των πλεονασμάτων Γερμανιας, Κίνας ισοδυναμούν με το αμερικάνικο έλλειμα. Ετσί θα μπορούσε να εξηγηθεί και ο ανταγωνισμός ΗΠΑ και ΕΕ.


Για 10 χρόνια οι μισθοί παρέμειναν σταθεροί, κοινωνικά επιδόματα κόπηκαν, η φτώχεια και οι ανισότητες αυξήθηκαν. Σήμερα τα σωματεία διεκδικούν αυξήσεις. Με τη σημερνή οικ. ανάπτυξη πρόκειται να χορηγηθούν αυξήσεις 4,8%. Είναι η μοναδική ευρωπαική χώρα που χορηγεί αυξήσεις.

2.000.000 παιδιά μαζί και οι φτωχές οικογένειές τους ζουν μέσα στη φτώχεια..


13,4 εκ. γερμανοί βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (719 ευρώ).


Έχει πλεόνασμα 8% από τις εξωτερικές της συναλλαγέ
ς αλλά δεν το επενδύει ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, το κρατά στα αποθεματικά με επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
¨Εχει εμπορικό πλεόνασμα 26%.

Το χρέος ανέρχεται στο 71,2% του ΑΕΠ (Γαλλία: 95,8%, Αγγλία: 89,2%, Ιταλία 132,7%).
Xαρακτηριστικά της γερμανικής οικονομίας:υψηλή απασχόληση, αύξηση της κατανάλωσης, αύξηση κρατικών δαπανών. Επιδιώκεται η γερμανική επιβολή μέσω της νομισματικής ένωσης. Οι αποφάσεις γα την ευρωζώνη λαμβάνονται σχεδόν εξ΄ολοκλήρου από τη Γερμανία.

Οικονομική ανάπτυξη 1,9%, ανεργία 4,1%, πλεόνασμα στον προυπολογισμό 19,2 δις - 0,6% του ΑΕΠ (2016).


Χειραγωγούν με τους μηχανισμούς της ευρωζώνης τις χώρες του νότου, μηδέ εξαιρουμένης και της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας πλεονάσματα που είναι ελλείμματα των εκμεταλλευόμενων χωρών. Πολλές φορές δημιουργούν και προβλήματα στα αστικά στρώματα.

Ο υπερδανεισμός στην Ελλάδα, τα υπερβολικά επιτόκια, σύμμαχος η κυβέρνηση μέχρι να περάσει το τρίτο μνημόνιο και τις εκκρεμότητες των παλαιών και γενικά όσο κάνει τη βρώμικη δουλειά  και οι σχέσεις εξάρτησης ( εκμετάλλευση κάθε είδους αξιών , επιστημονικό προσωπικό, υδατοπτώσεις , δέσμευση εκτάσεων για φωτοβολταικά και γενικά του εθνικού πλούτου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) είναι μερικά χαρακτηριστικά των σχέσεων των δύο χωρών.  

Είναι 5η σε απάτες ευρωπαϊκή χώρα στα κοινοτικά προγράμματα, εξαγοράζουν διεφθαρμένες κυβερνήσεις (
Siemens) για να προωθήσουν τις επενδύσεις τους, 28 τράπεζες και η Siemens εμπλέκονται στο σκάνδαλο Panama Paper, τέλος εξαπατήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές αυτοκινήτων (σκάνδαλο VW).
Η διαφθορά στη Γερμανία εκτιμάται σε 200 δισ. ευρώ ετησίως. Έχει απορρίψει επανειλλημένως το Σύμφωνο κατά της Διαφθοράς του ΟΗΕ ενώ έχει επικυρωθεί σε πάνω από 160 χώρες που ειναι μέλη του.Πρόσφατα ερευνητική δημοσιοραφική ομάδα αποκάλυψε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος με απώλειες για το γερμανικό δημόσιο  5 ΔΙΣ ΕΥΡΏ (σκάνδαλο Commerzbank).

Είναι πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχη χώρα. Προσπάθειες για να διαμορφωθεί ένα αντιγερμανικό μέτωπο απέτυχαν. 
Πρωτοβουλίες για ένα αντιγερμανικό μέτωπο προέρχονται από τον πρόεδρο των ευρωσοσιαλιστών Πιτέλα. Έτσι εξηγούνται και οι επαφές τους με τους ποδέμος και το ΣΥΡΙΖΑ  πέραν των άλλων σοσιαλδημοκραικων κομμάτων.
Κύριος σκοπός του Πιτέλα είναι η στήριξη του καταρρέοντος ιταλού πρωθυπουργού Ρέντσι.

(1) ΝΤΟΙΤΣΕ ΜΠΑΝΚ:
α) Χρηματοδότησε την κατασκευή του ΄Αουσβιτς.
κλεβε τα τιμαλφή των προς εκτελεση εβραίων, συνδεόταν με τις κατασχέσεις των περιουσιών τους και συνεργαζόταν με τις τράπεζες των κατεχόμενων χωρών, στην Ελλάδα με την ΕΤΕ.

β) έχει επιβληθεί πρόστιμο 14 δισ ευρώ απο τις ΗΠΑ για ακάλυπτα δάνεια ακινήτων. Γιά την αποπληρωμή σχεδιάζεται η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Ενδεχόμενη κατάρρευση της θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση ολόκληρης της Γερμανίας.


(2) ΜΕΡΚΕΛ:
Βρίσκεται στην ηγεσία οτυ κόμματος απο το 2000. Επανεξελέγη πρόσφατα με ποσοστό 89,5%, βρίκεται 11 χρόνια στην καγκελαρία και είναι ξανά υποψήφια για τέταρτη φορά, ζήτησε την κατάργηση της μπούρκας, επιστρέφει στην ξενοφοβία απο το φόβο εκλογικών απωλειών.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home