Sunday, August 17, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ…

- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ:
1) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ?

2) ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ?
3) ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ?
4) ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ?
5) ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ? (μεταποιητές, εργαζόμενους, προμηθευτές, μεταφορείς,…).
6) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ? (σταφύλια, ακτινίδια, μήλα, εσπεριδοειδή, φράουλα, κ. άλ.)
7) ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ Η ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ?


- AKΟΥΣΤΗΚΕ   ΟΤΙ Η ΣΚΛΗΡΟΙΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- Ο ΕΝΦΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ:
1) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,
2) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ
3) ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
4) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.
5) ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (μέχρι ορισμενα τετραγωγνικά) ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ (φέρουν εισόδημα) ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

6) ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

- ΤΗΝ 15/5/2012 ΕΛΗΓΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ 435 ΕΚ ΕΥΡΩ. «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ»  ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – ΓΥΠΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΥΜΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ PSI ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 2012.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΣΙΠΡΑ!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ.

ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΙΚΡΟΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΙ κ.άλ. ΕΧΑΝΑΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.  

- ΜΑΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝ (ΜΙΖΟΥΡΙ): ΤΟ  ΤΕΤΑΡΤΟ  ΘΥΜΑ,
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΕΙΒΟΝ ΜΑΡΤΙΝ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ), ΤΖΟΝ ΚΡΟΦΟΡΝΤ (ΟΧΑΙΟ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΙΚ ΓΚΑΡΝΕΡ (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)  ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. 

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

- Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Η ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ..


- Σε εξέλιξη βρίσκεται η υδρόλυση – καταστροφή εν πλω 700 τόνων χημικών της Συρίας Μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνονται το αέριο σαρίν και το αέριο της μουστάρδας.
Η υδρόλυση (ΑΠΟΔΌΜΗΣΗ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΕς ΧΗΜΙΚΈς ΕΝΩΣΕΙς ΓΝΩΣΤΉς ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗς) έχει επιτυχία 100% με την προϋπόθεση ότι τα χημικά δεν έχουν μετουσιωθεί.
Η όλη διαδικασία διεξάγεται κατά μυστικό τρόπο πάνω στο πλοίο Κειπ Ρει .
Τα  Κειπ Ρει φυλάσσεται από πολεμικά πλοία μεταξύ αυτών και ένα ελληνικό. Τα πλοία έχουν απενεργοποιήσει τα όργανα εντοπισμού τους.
Επελέγη η λύση της θάλασσας γιατί καμιά χώρα δεν τα ήθελε στο έδαφος της. Επελέγη συγκεκριμένα η Μεσόγειος γιατί δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι που θα εμπόδιζαν την καταστροφή ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.
Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν από πολίτες, δήμους φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις κ. άλ.  για την επιλογή της θέσης καταστροφής.
εναλλακτικη λυση υπηρχε στη γερμανια (πυρολυση - θερμικη επεξεργασια) αλλα δεν επελεγει για πολιτικουσ λογουσ.

υ.γ. λιγεσ μερες μετα η περαιοωθηκε η ολη διαδικασια.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home