Tuesday, March 27, 2012

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ?

Για να ανασυγκροτήσετε το μεσαίο χώρο χωρίς να μας λέτε με ποιόν τρόπο?

Για να έχετε μετεκλογική συνεργασία με τη δεξιά, όπως εξαγγέλλεται προεκλογικά, από συνεργάτες σας?

Γιατί ανεχθήκατε ευτελείς εσωκομματικές διαδικασίες και κατηγορείσθε για «δημοκρατiκή παρακμή»?

Γιατί με την τελευταία δανειακή σύμβαση διασώσατε τις τράπεζες, υπερχρεώσατε τη χώρα, καταστρέψατε τους πόρους και τα αποθέματα των ταμείων, οικονομίες ιδιωτών και δημόσιων φορέων και χωρίς η Χώρα να έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο «στάσης πληρωμών»?

Γιατί περικόψατε μισθούς και συντάξεις σε τέτοια έκταση λέγοντας ψέματα ότι ήταν απαίτηση των δανειστών μας ενώ οι δανειστές μας ζητούσαν μεταρρυθμίσεις?

Για να οδηγήσετε σε περαιτέρω εξαθλίωση μισθωτούς , συνταξιούχους, μικροεπιτηδευματίες και αγρότες παράλληλα με την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει?

Για να επιβάλλετε νέα χαράτσια, να φορολογήσετε εισοδήματα που δεν υπάρχουν , να πληρώνουμε ενοίκιο για την κατοικία μας, να αφήνετε ελεύθερους φοροκλέπτες, φοροφυγάδες, εισφοροφυγάδες και άλλους?

Για να εμποδίσετε την ανάδειξη πολιτικού χώρου που θα εκφράζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων?

Με ποια επιχειρήματα θα ζητήσουμε την υπερψήφισή σας από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον?


Δεν αρκεί να είστε ικανός και εργατικός. Χρειάζεται να έχετε και πολιτική σκέψη. Χρειάζεται να αποφασίσετε ποιούς θα αφήσετε και με ποιους θα πάτε.

Δεν μπορείτε να κτίσετε κάτι καινούργιο με ξεπλυμένα και αποσαθρωμένα υλικά, με προσωπικότητες που κατέφυγαν εκεί γιατί τους απέβαλαν οι προηγούμενοι η δεν βρήκαν θέση άλλού.

Επιδεικνύετε μια αδικαιολόγητη σκληρότητα απέναντι σε φτωχούς ανθρώπους που ακόμη και σήμερα δεν έχετε ένα λόγο πραγματικής και δι΄ έργων συμπάθειας σε εκείνους που η πολιτική σας δημιούργησε συνθήκες εξαθλίωσης.

Εφαρμόσατε ένα φορολογικό σύστημα πλιάτσικου, αρνηθήκατε την εφαρμογή ενός απλού και πραγματικού πόθεν έσχες για όλους και ενός φορολογικού συστήματος με σκοπό την ανασυγκρότηση ενός κράτους πρόνοιας.

Labels:

3 Comments:

At 28 March, 2012 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Γίνεται; Ναι, γίνεται... Αυτοδύναμη Ελλάδα με χρεωμένους πολίτες...

 
At 28 March, 2012 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Γίνεται; Ναι, γίνεται... Αυτοδύναμη Ελλάδα με εξαθλιωμένους πολίτες...

deimo καλό απόγευμα

ευχαριστώ για το σχόλιό σου

Ενα ακόμη ερώτημα: δεν θα τιμωρηθεί κανένας εκτός της πολιτικής του τιμωρίας?

 
At 30 March, 2012 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Χωρίς να τον κατονομάσει ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και το σύνθημα του «αρχίζουμε». «Από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους;

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home