Tuesday, July 12, 2011

ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Επιστολές στις οποίες δηλώνουν ότι παραιτούνται από τις αμοιβές Επιτροπών και επιστρέφουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής δύο βουλευτές.

Ο ένας παραιτείται από την αμοιβή για τη συμμετοχή του στις Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές της Βουλής και παράλληλα επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο, ενώ δεν θα αξιώσει να προμηθευτεί καινούργιο.

Η δεύτερη με επιστολή της αναφέρει ότι επιστρέφει το βουλευτικό της αυτοκίνητο και παράλληλα ζητά να κατατίθενται στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου τα χρήματα από τις συμμετοχές της στις Επιτροπές.


To κρατικο αυτοκίνητό του έχει παραδώσει και ο ΥΠΑΑΤ Σκανδαλίδης και βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Οι λαικιστές της άλλης πλευράς δεν αντιλαμβάνονται το συμβολικό χαρακτήρα των αναφερομένων κινήσεων αλλά γίνονται και φαιδροί όταν προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν για τις απόψεις τους. Aγνοούν φαίνεται ότι πάνω από 100 συνάδελφοί τους έχουν προπηλακιστεί τον τελευταίο καιρό΄.

Labels:

2 Comments:

At 17 July, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Από τους πλέον ακριβοπληρωμένους στην Ευρώπη είναι οι έλληνες βουλευτές. Παρά την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, εξακολουθούν να έχουν απολαβές που ξεπερνούν και εκείνες των γερμανών βουλευτών.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές των ελλήνων βουλευτών είναι 8.500 ευρώ, την ώρα που οι ισπανοί βουλευτές πληρώνονται με 4.000 ευρώ μηνιαίως και οι γερμανοί βουλευτές με 7.668 ευρώ το μήνα. Στην κορυφή των μηνιαίων αποδοχών είναι οι Ιταλοί βουλευτές με μηνιαίο εισόδημα που φτάνει τα 11.704 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα έσοδα των βουλευτών διαμορφώνονται ως εξής:
- Βουλευτική αποζημίωση 4900 (καθαρά) 5.200 ευρώ (μικτά)
- Έσοδα από επιτροπές (μ.ο.) 1.200 ευρώ
- Επίδομα γραφείου 936 -1.000 ευρώ
- Επίδομα κίνησης 364 – 607 ευρώ
- Επίδομα κινητής τηλεφωνίας 200 ευρώ
- Επίδομα σταθερού τηλεφώνου – ταχυδρομείου 834 ευρώ (10.000 ετησίως)
- Χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά
Τα παραπάνω ποσά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μηνιαίες αποδοχές των ελλήνων βουλευτών κυμαίνονται από 8.400 έως 8.700 ευρώ.
Σε αυτά τα ποσά δεν έχουν υπολογιστεί το ποσό για την ανανέωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τους βουλευτές που έχουν πάνω από μία θητεία, και το οποίο ποσό φτάνει τα 3.000 ευρώ.
Επίσης, για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται επίδομα ενοικίου ή πληρωμένο ξενοδοχείο της τάξεως των 1.000 ευρώ

 
At 17 July, 2011 , Blogger Δημήτρης said...

Α) "Έσοδα από επιτροπές (μ.ο.) 1.200 ευρώ."
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Μόνο τα έσοδα από επιτροπές είναι μεγαλύτερα από το μέσο μισθό

Β)" Επίδομα σταθερού τηλεφώνου – ταχυδρομείου 834 ευρώ (10.000 ετησίως)."
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Άλλη μία πρόκληση, οποισδήποτε πελάτης του ΟΤΕ ή άλλης εταιρείας μπορεί να έχει απεριοριστες κλησεις εσωτερικού - εξωτερικού με λιγοτερα ΑΠΟ 1000 € ΕΤΗΣΙΩΣ.

Γ)...

Δυστυχώς οι ανθρωποι που με τις αποφάσεις τους (την ανοχή, την ενοχή και την αποδοχή ολέθριων πολιτικών) έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού δεν έχουν διαθεση να θυσιάσουν τίποτε..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home