Sunday, January 30, 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1996 - 2004

Αισθήματα ικανοποίησης διακατέχουν τον πολίτη για την σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και δημοκρατικότητα που διοικήθηκε η χώρα καθώς και για την αποτελεσματικότητα της Κυβερνήσεως του.
Η εξάλειψη η ο περιορισμός της ρουσφετολογίας (ΑΣΕΠ), η κοινωνική ειρήνη, η βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, η ένταξη στην ΟΝΕ, η ολοκλήρωση σημαντικών τεχνικών έργων, η αναμφισβήτητα επιτυχημένη προεδρία, η προώθηση του Κυπριακού, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, το κτύπημα της τρομοκρατίας (17Ν, ΕΛΑ), η ανάδειξη του θέματος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η αναθεώρηση του συντάγματος 2001, είναι μερικά από τα επιτεύγματα της κυβερνήσεως του.
Αντίθετα, πικρία προκαλεί η απαξίωση του έργου του, οι απρεπείς και μειωτικές συμπεριφορές ιδιαίτερα από τους ευεργετηθέντες.
Όμως η εικόνα της κυβερνήσεως προς τα έξω δεν ανταποκρινόταν προς το έργο της και το κύρος που της προσέδωσε ο Πρωθυπουργός κ Σημίτης.
Οι άκαμπτες φιλοδοξίες, η αδεξιότητα, οι αυθαιρεσίες και η προκλητική διαβίωση και δράση ορισμένων στελεχών, η υπονόμευση, ίσως ερμηνεύουν μερικώς αυτή την κατάσταση.
Η χώρα διοικήθηκε με δημοκρατικό τρόπο με τακτική σύγκλιση θεσμικών οργάνων (υπουργικό συμβούλιο, κοινοβουλευτική ομάδα, κυβερνητικές επιτροπές κλπ.
Ίσως κάποιος ισχυρισθεί ότι αυτά είναι αυτονόητα. Αυτονόητα ήσαν και στο παρελθόν αλλά δεν γινόντουσαν αλλά δεν γίνονται ούτε και τώρα.
Η προσωπική του και η οικογενειακή πολιτική ιστορία απαιτούσαν μιαν άλλη πολιτική συμπεριφορά από ορισμένους συνεργάτες του.
Διακόπηκε επίσης μια πορεία κάθαρσης. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη για τα νέα παιδιά και για τους μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

links

1

Labels:

2 Comments:

At 03 January, 2011 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Συμφωνούμε απολύτως. Παρά τα όσα θετικά έκανε σε εσωτερικό επίπεδο είναι ένας από εκείνους που υποστήριξε τρομακτικά δυσανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας τον κατασκευαστικό κλάδο, απλά και μόνο προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

 
At 03 January, 2011 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo πράγματι μπορεί να ευνόησε ιδιωτικά συμφέροντα. Η να έκανε λάθη. Οποιος όμως υπέπεσε στην αντίληψή του και τον απομάκρυνε και τους έστειλε στον εισαγγελέα όταν υπήρχαν στοιχεία.

Ο σκοπός του post ήταν μιά διαμαρτυρία για τις τελευταιες εξελιξεις (swaps?)που θέλουν να τον πλήξουν φοβούμενοι ενδεχόμενη επαναδραστηριοποιησή του.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home