Tuesday, May 04, 2010

Eίναι άραγε αλήθεια ότι:

- η εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. στο «μηχανισμό στήριξης» ζητήθηκε και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ( για να απαιτήσει παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα: Αιγαίο, Θράκη, Σκοπιανό, Κύπρος) αλλά και από τη γερμανική κυβέρνηση (για να επιβάλει οικ. μέτρα)?

- χάθηκε η ευκαιρία να διαπραγματευτεί η Χώρα τη "χρεοκοπία της". Γιατί με τη ενδεχόμενη χρεικοπία της θα χρεοκοπούσαν και δανειστές της και όχι μόνο αυτοί.

- η κρίση έχει σχέση με την αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού της Χώρας προς τον υπεραντλατικό παράγοντα (πράγμα που δεν έκαναν οι κ.κ. Καραμανλής και Σημίτης)

- " Ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός ουσιαστικά θεωρεί ότι η Ελλάδα πρακτορεύει τα συμφέροντα των Αμερικάνων στην ευρωζώνη, σε βάρος της Γερμανίας και του ευρώ"

- η καθυστέρηση της έγκρισης του δανείου (22,4 δις Ε) από το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας δεν οφείλεται (ή δεν οφείλεται μόνο) σε ενδεχόμενες εκλογικές απώλειες στις εκλογές του κρατιδίου Βεστφαλίας – Ρηνανίας αλλά στο γεγονός ότι γερμανικές τράπεζες συμμετείχαν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια και εις βάρος της Χώρας.

- τα υπερκέρδη των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 300 δισ ευρώ , όσο δηλ. και το χρέος της Χώρας και φορολογούνται μόνο με 7%.

- η αποπληρωμή του χρέους είναι αδύνατη, αργά η γρήγορα η Χώρα θα διαγράψει - θα αρνηθεί πληρωμές και για τους λόγους ότι μέρος του χρέους είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων, ένα άλλο μέρος απότελεσε αντικείμενο διαφθοράς,

- " Το δημοσιονομικό και το παραγωγικό πρόβλημα της Χώρας, δεν οφείλεται, όπως έχει αποδειχθεί στο ύψος των μισθών και των συντάξεων".
ΤΑ ΝΕΑ 22/4/2010 σελ. 6

- η λήψη μέτρων από το ECOFIN για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπικής δράσης συνάντησε την αντίθεση των ΗΠΑ (ΤΑ ΝΕΑ Σ/Κ 13-14/3/2010)

- δεν υπάρχει «δημοκρατική νομιμοποίηση» για τις αποφάσεις λογιστικής αντίληψης, μονομερών και ακραίων μέτρων?
Γιατί οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικες οργανώσεις δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη?

- σε κοινωνίες «φίλων» και «σύμμαχων» χωρών αναπτύσσεται μια λαικιστική και μειωτική αντίληψη για τα συμφέροντα της Χώρας?

Labels:

4 Comments:

At 05 May, 2010 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Βασικό ζήτημα είναι οι πιέσεις της Γερμανίας και η αρχική άρνησή της μέχρι που τελικά ελήφθησαν τα τελευταία σκληρά μέτρα. Ουσιαστικά η γερμανική πολιτική δεν ήταν διόλου εθνικιστική, αλλά πρωτίστως εξυπηρετούσα τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών ώστε να μειωθούν τα εργατικά δικαιώματα και η χώρα να γίνει πιο φιλελεύθερη και πιο ανταγωνιστική. Η γερμανική πολιτική -που ευθύνεται για όλα αυτά- κατά κύριο λόγο δεν εξυπηρετούσα κάτι άλλο. Οι ΗΠΑ δε θεωρώ ότι είχαν ισχυρούς λόγους να μπουν στο παιχνίδι, αφού το ΔΝΤ δεν είναι αμερικάνικο (είναι ψέμα ο τάχα έλεγχός του).

 
At 05 May, 2010 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

deimo ευχαριστώ για το σχολιό σου . Πράγματι η γερμανική πολιτική δεν ήταν εθνικιστική αλλά ξεσήκωσε τους ακραίους και λαικίζοντες γερμανούς που ίσως βλάψουν τον Ελληνικό τουρισμό

 
At 05 May, 2010 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Και δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι επίτηδες τέθηκε υπουργός Οικονομικών ένας εξωκοινοβουλευτικός χωρίς ισχυρές πολιτικές φιλοδοξίες (επανεκλογή).

 
At 05 May, 2010 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ακούγεται ότι πρόκειται να αντικατασταθεί στον ανασχηματισμό που θα ακολουθήσει

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home