Saturday, May 31, 2008

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Με αφορμή πληρωμένη καταχώρηση στον Αθηναικό Τύπο γιά το ηλιέλαιο, που δεν είναι κατανοητοί οι λόγοι που γράφηκε πέραν εκείνου της ενίσχυσης των εκδόσεων,
διερωτώμεθα:
- τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν οι πολίτες σε ένα οργανισμό που αντί για ρύπανση χρησιμοποιεί τη λέξη μόλυνση (μορφή ρύπανσης που οφείλεται σε παθογόνα κ. αλ.)
- γιατί ανέχεστε να πιστώνεσθε τη δουλειά άλλων? (υπηρεσιών και εργαζομένων και μάλιστα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού και πιστώσεων). Την ένταξη του ΕΦΕΤ σε οικονομικό Υπουργείο και όχι στο φυσικό του χώρο όπως αντίστοιχοι οργανισμμοί σε άλλες χώρες που είναι ενταγμένοι στο Υπ. Γεωργίας και Τροφίμων?
- γιατί δεν λέτε την αλήθεια αφού δεν γνωρίζετε την αιτία της ρύπανσης?
- γιατί γράφετε ότι δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία ενώ δεν γνωρίζετε αν είναι η δεν είναι? Γιατί δεν αναφέρετε τις πηγές σας? Σε ποιούς απευθύνεστε?
- Γιατί ανέχεστε να πληρώνει ο καταναλωτής στην ίδια τιμή ύποπτο και μη ύπτοτο ηλιέλαιο?
- Γιατί δεν ανακαλέσατε εξ αρχής το σύνολο των ποσοτήτων ηλιελαίου και επανατοποθέτηση στο ράφι ύστερα απο έλεγχο? Δεν νομίζετε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος?
- Γιατί δεν δημιουργήσατε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων και παράνομων εντολών που πολλές φορές επικαλούνται και προσβάλλουν οι ελεγχόμενοι.?
- Γιατί αφαίρεσαν από τον ΕΦΕΤ τον έλεγχο των προιόντων ζωικής προέλευσης?
- Ποιό είναι το έργο του ΕΦΕΤ τα τελευταία χρόνια?

Τελευταία φαίνεται να «παίζει» ο ΕΦΕΤ και πολιτικά παιχνίδια. Προβάλλονται ζητήματα όταν κάποιο πολιτικό θέμα απασχολεί την επικαιρότητα.

Labels:

5 Comments:

At 02 June, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το όλο σκηνικό ήταν μία καθαρή απάτη προκειμένου να προλάβουν κάποιοι να θησαυρίσουν. Δε το θεωρώ ανικανότητα, αλλά αδιαφορία της Πολιτείας που απλά εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα οικονομικά.

Σωστά πολύ τα ερωτήματα που θέτεις, αλλά ο έλεγχος της αγοράς πια έχει χαθεί εντελώς. Τουλάχιστον επί ΠΑΣΟΚ πιέζονταν ελαφρώς οι διάφοροι επιχειρηματίες. Σήμερα μέσα στη μεταμοντέρνα αντίληψη περί αγοράς είναι πια εντελώς ασύδοτοι.

 
At 02 June, 2008 , Blogger Πετρος said...

Αν λειτουργούσε κάτι σε αυτή την χώρα τότε θα είχα απαιτήσεις για τον ΕΦΕΤ. Πραγματικά δεν έχω καμία απαίτηση για της δημόσιες υπηρεσίες αυτού του κράτους. Είναι ένα χάος. Τι να απαιτήσεις από το χάος;

 
At 03 June, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Deimo, Πέτρο καλημέρα

Υπάρχουν κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί με περιορισμένες αρμοδιότητες (ίσως γιά να μην ενοχλούν) με περιορισμένο προσωπικό και πιστώσεις (γιατί ίσως δεν θέλουν τουσ ελεγχους.

Εντάσσεται και αυτό το πρόβλημα στο γενικότερο πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης που από οικονομικό εργαλείο έχει μετατραπεί σε μηχανισμό εξυπηρέτησης ημετέρων

 
At 03 June, 2008 , Blogger Unknown said...

Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σε 2 μέρες είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τα τρόφιμα με μολυσμένο ηλιέλαιο. Εδώ ακόμη απ' τα ράφια μας κοιτάνε τα προιόντα...
Είμαστε απροστάτευτοι, αφού ούτε λίστα με τα επικίνδυνα προιόντα δεν έχουν βγάλει. Ντροπή τους!
Υπερκέρδη vs άνθρωποι σημειώσατε 1...

Πέρσι τέτοια εποχή χάναμε δάση, φέτος χάνουμε λάδια.

 
At 07 June, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Καλό βράδυ Samael

Kαι μη χειρότερα

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home