Monday, January 07, 2008

κ. Τσίπρα θα απαντήσετε σε μη (η μόνο σε) στημένες ερωτήσεις? (updated)

- Κριτήρια επιλογής και εκλογής (στα κόμματα της αριστεράς τουλάχιστον) ήταν η ιδεολογική συγκρότηση, η πολιτική συνέπεια, η κοινωνική παρουσία ( αγώνες, θυσίες, διώξεις), …

Ποια κριτήρια ικανοποιείτε για να απαιτείτε την υπερψήφισή σας?

- Πότε προλάβατε να συγκροτήσετε, η να έχετε συμβολή σε ένα ιδεολογικό ρεύμα
(συσχετισμό η τάση) ώστε να γίνει κυρίαρχο και να σας οδηγήσει στην ηγεσία του κόμματος?

- Δεν νομίζετε ότι για το προφίλ (life style) που έχετε διαμορφώσει συνετέλεσαν και τα μέσα ενημέρωσης, για τους δικούς τους λόγους, που αν σας εγκαταλείψουν θα καταρρεύσετε πολιτικά? (Σαμαράς, Αβραμόπουλος).

- Tι σχέση έχουν
οι image makers, το life style και η αριστερά?
ο λαικισμός και η αριστερά?
η πολιτική με τους "μπιούτιφουλ πιπλ"

Μπορεί να "ανέβετε"(αν ανέβετε) τα ερωτήματα είναι αν και πόσο θα παραμείνετε?
Οι λιγοστοί χειροκροτητές bloggers δεν είναι αρκετοί για να είναι χρήσιμοι.

Ο πολιτικός λόγος (φυσικά και ο διάλογος) "παράγει" ιδεολογία. Οι λογοκριμένες και επιλεγμένες (από ποιούς άραγε) ερωτήσεις θυμίζουν άλλες εποχές και δεν υπηρετούν ιδεολογικούς σκοπούς.

"Αντίο φίλε"

LINKS

1

2

Labels:

15 Comments:

At 02 January, 2008 , Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Οσο ο Γιωργακης απαντησε σε μη στημενες ερωτησεις...αλλο τοσο θα απαντησει και ο Τσιπρας...

 
At 02 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Εσύ υπέβαλες ερωτήσεις?

Κάνε και κανένα σχόλιο της προκοπής

 
At 02 January, 2008 , Anonymous Anonymous said...

είναι καλό το σχόλιο σου: Ο Τσίπρας έχει μέλλον, εφόσον αποδείξει και συνεχίζει συνεχώς να αποδεικνύει ότι δεν είναι ο Αβραμόπουλος της Αριστεράς!

 
At 03 January, 2008 , Blogger aeritzis said...

Θεωρώ ότι όσοι "τσίπρες" κι αν έρθουν ο ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός δηλαδή...) θα εξακολουθεί να μην έχει τίποτα ουσιαστικό και ρεαλιστικό να πει. Μόνο σε κάποιον που δεν έχει ξανακούσει για την ύπαρξή του θα προκαλέσει μια στιγμιαία συγκίνηση. Η μέχρι τώρα πορεία του (τουλάχιστον υπό την καθοδήγηση του Αλαβάνου), προσωπικά μου προκαλεί αποστροφή. Όπου πικραμένος και παραπονούμενος ο Αλαβάνος δίπλα με τις κάμερες. Κρίμα γιατί έχει λίγα αξιόλογα άτομα ο εν λόγο χώρος. Τώρα για τον Τσίπρα, συμφωνώ απόλυτα με την αρχική ανάρτηση του Τάσου (αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλει να πει έμμεσα) και τον θεωρώ πολύ λίγο για να αναλάβει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να πέσει σε πολλές παγίδες και γκάφες...

 
At 03 January, 2008 , Blogger avakas said...

Μέσα από τις επιλογές, τα λάθη, την κουβέντα ελπίζουμε να βγει κάτι.
Προς το παρών η αριστερά δεν έχει να προτείνει κάτι ουσιαστικό -μιλάει για το περιβάλλον, την ακρίβεια κτλ δίχως λύσεις όμως- αλλά τουλάχιστον έχει βρεθεί ένας δρόμος. Ο χρόνος θα δείξει που θα καταλήξει.
Ένα ρυάκι είναι προτιμότερο από λιμνάζοντα νερά.

 
At 03 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Mιά αριστερά της παιδείας, της οικολογίας,...και των κινημάτων δεν έχει ανάγκη απο φανταχτερές ηγεσίες.

Ανάγκη έχει να διαμορφώσει τις θέσεις της και να τις κάνει κυρίαρχες

"τουλάχιστον υπό την καθοδήγηση του Αλαβάνου"

Μην το αδικείς γιατί είχε ένα σαφή αντιδεξιό λόγο, υπέστη μιά ανευ προηγουμενου επίθεση από άμβωνος από τους θρησκευτικούς μας ταγούς (οταν άλλοι διαγκωνίζονται ποιός θα τους πρωτοσυναντήσει)

 
At 03 January, 2008 , Blogger aeritzis said...

Δε συμφωνώ Τάσο. Ο Αλαβάνος δεν είχε αντιδεξιό λόγο. Όπως το έβλεπα εγώ, ο λόγος του σχετιζόταν πάντοτε με αυτόν που κλαιγόταν. Δε λέω μπορεί να τους πίστευε, αλλά ήταν κραυγαλέα κατά το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη πολιτική στάση του. Αυτό ήταν που με πείραζε. θα ήταν καλό - σίγουρα - αν όλοι οι πολιτικοί ήταν λίγο πιο κοντά στον κόσμο και τα προβλήματά του, αλλά (το ξαναλέω) όχι να το κάνουν τόσο στημένα αγκαλιά με τις κάμερες...
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολλά να πει και να προσφέρει αν ήξερε και ο ίδιος τι αντιπροσωπεύει.

 
At 04 January, 2008 , Blogger zerf said...

Νόμιζα ότι είχα ήδη σχολιάσει, αλλά κάτι έπαθε το πληκτρολόγιο φάινεται -ο δάιμων.

Λοιπόν, ότι ο Τσίπρας είναι γένημμα επικοινωνιακής τακτικής του Αλαβάνου, είναι γεγονός κατ' εμέ. Και δεν μπορώ να δεχτώ μία αριστερά να προεύεται με τακτικές εμπορικού μάρκετινγκ και προβολής τέτοιας. Η προβολή της αριστεράς γίνεται μέσα από το κίνημα και την εκέι δράση της.

Πέραν τούτων όμως η ηλικία του δε με ενοχλεί. Ούτε καν με απασχολεί. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα περί δαχτυλιδιών και κομματικών σχέσεων. Ούτως ή άλλως θα εκφράζει σταθερές θέσεις του κόμματος.

 
At 04 January, 2008 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου -μπήκα από άλλου τον υπολογιστή και έκανα μαντάρα το nick.

σ.σ. έχω δημοσιεύσει ένα ερωτηματολόγιο κοινωνιολογικής έρευνας για την παιδοφιλία. Αν θες έλα να ρίξεις μια ματιά.

 
At 04 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Υπάρχει η εντύπωση ότι τα πολιτικά κόμματα διευθύνονται (διοικούνται ?) από πλειοψηφικά ιδεολογικά ρεύματα (συσχετισμούς) που πολλές φορές συγκρούονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να φθάνουν σε διασπάσεις.

Στην άλλη όχθη κινούνται τα αρχηγικά κόμματα, με χαλαρές κομματικές οργανώσεις που δεν δημιουργούν προβλήματα, όπου ο αρχηγός επιβάλλεται με την προσωπικότητά του η αντλεί την ισχύ του από συμφέροντα που εξυπηρετεί. Αυτά τα κόμματα δύσκολα ξεφεύγουν από το λαϊκισμό των τελευταίων χρόνων.

Ύστερα από το παραπάνω είναι φανερό ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.

To ερωτηματολόγιο απαντήθηκε

 
At 05 January, 2008 , Blogger david santos said...

Happy New Year! And best wishes for a healthy and successful 2008

 
At 06 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

avakas

Ποιό είναι το e mail σου?

 
At 18 January, 2008 , Blogger George said...

Πολύ αυστηρή η κρίση σου.Τι σου έκανε το παιδι?Μια χαρα είναι.Και εμφανίσιμος είναι,και λόγο σωστό μπορεί και αρθρώνει,και αυτά που λέει μπορεί να φαίνονται κοινότυπα αλλά δεν είναι λάθος,και στο κάτω-κάτω χρειάζεται και θάρρος να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά.Δεν νομίζω ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να αποθαρρύνονται.Εξ'άλλου θα ακολουθήσει και η εκλογική διαδικασία,που θα επικυρώσει τις προτιμήσεις.Προτιμότερο λοιπόν θα ήταν αντι για στείρα και αποθαρυντική κριτική να προτιμούσες το πεδίο των συμβουλών ή και υποδείξεων (σαν μεγαλύτερός του εξ άλλου) προκειμένου να συμβάλλεις και σύ κάτι να πάει λίγο πιό μπροστά σ'αυτόν τον έρμο τόπο .

 
At 19 January, 2008 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δεν είναι ούτε στείρα ούτε αποθαrρυντική κριτική, ειναι απλά ερωτήσεiς που δεν υποβλήθηκαν.

Δεν χρειάζεται συμβουλές. Πληροφορίες αν θέλει μπορεί να πάρει από τα links του post η από τα posts περί λαικισμού, υπερκατανάλωσης, life style,...

 
At 06 April, 2008 , Anonymous Anonymous said...

Για όσους ενδιαφέρονται για το Μακεδονικό διαβάστε παρακάτω:
Τσίπρας ο επικίνδυνος ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ. Άλλα λέμε από μπρος και γι'άλλους δουλεύουμε από πίσω! Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! . Ο ΣΥΡΙΖΑ ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων του Μπους .Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!
Εδώ μπορούν να ενημερωθούν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και μισθωτοί του Μπους...για τις σχέσεις των Σκοπιανών με τους φασίστες και τον Hitler!

Ενημερωθείτε για το Μακεδονικό Ζήτημα από ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ... που ΔΕΝ τα παίρνουν από τον Σόρος κάτω από το τραπέζι! Δείτε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό video YouTube εδώ!

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ σήμερα έχει να κάνει με ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα εταιριών που ελέγχονται από τα γεράκια της κυβέρνησης Μπους που βιάζεται να κλείσει τις συμφωνίες πριν την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ


Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

Ένας από τους πρωθυπουργούς των Σκοπίων, ο Κίρο Γκλιγκόροφ δηλώνει στην TV ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ΔΕΝ σχετίζονται με τον Αλέξανδρο. Ο τέως "ΥΠΕΡ-ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ξαφνικά ότι είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ κι ΟΧΙ Μακεδόνας, μετακομίζει στην Βουλγαρία και πλεόν πολιτεύεται εκεί.Διαβάστε αναλυτικά εδώγια να καταλάβετε με τι κωμικούς διαπραγματευόμαστε την ειρήνη στα Βαλκάνια.
Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Οι Σκοπιανοί μπαίνουν ΜΟΝΟ με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά. Οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Οι Σκοπιανοί σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

ΒΒC και BRITANNICA φορείς προπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!
Στο ίδιο μοτίβο και η ENCARTA του Γκέιτς (!) από τον οποίον αγοράσαμε 70.000 (!!!) άδειες windows με 10% έκπτωση μόνο.Είναι και το άλλο 10% για τα ποσοστά των "σερβιτόρων".

Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου σταθερά καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ , τα ΣΚΟΠΙΑ και τον Τζορτζ Σόρος;

Για μερικές δεκαετίες το ΚΚΕ έδινε αγώνα για την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης (!)
παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Έλληνες Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;
Σήμερα η κα ΠΑΠΑΡΗΓΑ...γύρισε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία του ΚΚΕ και στήριξε τις Ελληνικές Θέσεις κερδίζοντας της καρδιές των Μακεδόνων!

Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

Τέλος σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ! Θα καταλάβετε για ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κάποιοι ΔΗΘΕΝ Δημοκράτες!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home