Saturday, March 24, 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Οι πολιτικοί:
- τρομοκρατούνται όταν δεν βλέπουν κόσμο να συνωστίζεται στα πολιτικά τους γραφεία και με την ιδέα αποτυχίας της επανεκλογής τους.
- αισθάνονται άβολα με τις έννοιες "πολίτης", " ευαισθητοποίηση", "συμμετοχή", κινητοποίηση", διεκδίκηση", "ανατροπή".
- συναναστρέφονται και "εξυπηρετούν" ένα μικρό κύκλο ανθρώπων και είναι ξεκομένοι από την κοινωνική πραγματικότητα.
- στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν προσβλητική συμπεριφορά σε ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτούς γιά περιπτώσεις σοβαρών οικογενειακών η άλλων προβλημάτων όχι κατά ανάγκη ρουσφετολογικών.
- θεωρούνται καλοί πολιτικοί όσοι έχουν την ικανότητα να επιλέγουν καλούς συμβούλους εξαρτώμενοι απόλυτα από αυτούς σε ειδικά θέματα η όταν αλλάζουν υπουργεία η χώρο δραστηριότητας(π.χ. αυτοδιοίκηση)
Ορισμένοι εξ αυτών εμφανίζουν στα μάτια της κοινής γνώμης εικόνα ηθικού εκπεσμού.

LINK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

Labels:

4 Comments:

At 24 March, 2007 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Τόσοι είναι που χρειάζονται μία βοήθεια, αλλά αν αυτή η βοήθεια δεν μεταφραστεί σε ρουσφετολογική εξάρτηση, τότε όλα χάνονται.

 
At 25 March, 2007 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Deimo ένα παράδειγμα είναι η γραφειοκρατία που ταλανίζει κόσμο. Αυτοί ξέρουν τους μηχανισμούς μπορούν να βοηθήσουν.
Κάτω απο άλλες καταστάσεις ίσως να μην είανι χρήσιμοι (άμεσα) στον πολίτη

 
At 27 March, 2007 , Blogger ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ said...

Καλός πολιτικός πλέον θεωρείται ο καλός στην επικοινωνία πολιτικός.

Με αφορμή το ποστ σου, θα σου μεταφέρω και την εμπειρία μου από μία τοπική κοινωνία όπου ζω και δραστηριοποιούμαι. Η δημοτική παράταξη που διοικεί το δήμο συζητάει για ένα μείζον ζήτημα της περιοχής όπως είναι οι παραβάσεις-καταλήψεις των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες κατασκευές. Ο συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ήταν πολιτικά όντα της κεντρικής σκηνής. Ήταν αφανείς ήρωες μιας εκλογικής μάχης που στέφθηκε με επιτυχία. Ήταν δημότες που αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος. Εντούτοις από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων έβγαινε το συμπέρασμα ότι περισσότερο τους νοιάζει το πολιτικό κόστος παρά η επίλυση του προβλήματος. Περισσότερο τους ενδιέφερε να μην έρθουν σε σύγκρουση με μικροσυμφέροντα παρά το καθάρισμα των πεζοδρομίων. Μήπως γίνονται κι αυτοί μικροί πολιτίσκοι; Μήπως τελικά τα χαρακτηριστικά του κοινού πολιτευτή μεταφέρονται σε όλες τις αποχρώσεις της πολιτικής (κεντρική, τοπική, συνδικαλιστική κ.α.);

 
At 27 March, 2007 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Αντώνη αφορμή για το post ήταν ανάλογο θέμα με αυτό που σχολιάζεις απο το χώρο της μόνιμης κατοικίας μου.
Καταστρέφουν του ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου για να κάνουν θέσεις στάθμευσης και με σκοπό να "ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό" .
Αυτό θυμίζει " προσπαθούν να αδειάσουν τη θάλασσα με το κουβαδάκι"

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home