Saturday, January 27, 2007

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΣΚΕΨΕΙΣ

Να συγκληθεί διεθνής (OHE, EE,ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ) διάσκεψη:
- για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραήλ, Συρίας, Λιβάνου.
- για λύση του παλαιστινιακού και γιά να καθιερωθεί μόνιμος διάλογος ανατολής (Ισλάμ) και δύσης ( Χριστιανισμός) .
Γιατί με το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και όχι με τα όπλα μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη, ειρηνική συνύπαρξη Ισραήλ και αραβικών – μουσουλμανικών κρατών.

- Σύνορα αυτά που ήταν πριν το πόλεμο του 1967

- Ιεραουσαλήμ: Πρωτεύουσα Ισραήλ και Παλαιστίνης

Μέτρα "εποικοδόμησης εμπιστοσύνης”.
Γιατί και από τα δύο μέρη (περισσότεροι στην Παλαιστίνη φυσικά) λείπουν προσφιλή πρόσωπα. Είναι δύσκολο να ξεχαστούν. Ας θυμηθούμε τον ελληνικό εμφύλιο που τόσα χρόνια μετά οι αντιθέσεις παραμένουν.

Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικές λύσεις δηλ. με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Η απουσία ειρήνης ενισχύει το θρησκευτικό φανατισμό.
Ο θρησκευτικός φανατισμός (ραβίνοι, μουλάδες, ιμάμηδες, ιερατείο, φαλαγγίτες κ.άλ.) γεμίζει πόνο τους ανθρώπους, θεωρεί το θάνατο δόξα (γιατί θαυμάζουν τους "μάρτυρες"), απαιτεί αποδείξεις πίστης, επιβάλει απαγορεύσεις, εμποδίζει τον πολιτικό εκσυγχρονισμό ( σύγχρονα συντάγματα, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και αντιστρατεύεται τη δημοκρατία και την επιστήμη.

Στρατηγική γιά ένα παγκόσμιο πολιτισμό
με κατανόηση του πολιτισμού του «άλλου», χωρίς διάθεση επιβολής του ισχυρότερου, απαλλαγμένου από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με σεβασμό της εθνικής ταυτότητας και με σκοπό την πολιτιστική προσέγγιση, την αρμονική συνύπαρξη και τη συνεργασία των λαών

LINKS

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ "ΜΟΝΟ"

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ "ΜΟΝΟ"

Labels:

2 Comments:

At 27 January, 2007 , Anonymous Anonymous said...

Εγώ θα έλεγα ότι ο πόλεμος ήταν αυτός που απέφερε ότι ήρθε μέχρι τώρα στα χέρια των Παλαιστινίων. Όσο το Ισραήλ και οι ΗΠΑ και χρησιμοποιούν τη βία, τόσο πιο έντονη θα είναι η ισλαμική βία.

 
At 28 January, 2007 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

...Deimo... Ευχαριστώ γιά το σχόλιό σου
Αφορμή για το post ήταν η παρουσία μου σε μιά σχετικη συζήτηση με προσκεκλημενους παλαιστινιούς του "εξωτερικού" βέβαια και άλλους αυτοαποκαλούμενους ειδικούς, όπου κυριάρχησαν χειροκροτήματα και μισσαλόδοξες απόψεις που ταύτιζαν την αντίσταση με θρησκευτικές οργανώσεις (όπως παλιότερα τους ταλιμπάν, αργότερα το Σαντάμ κλπ)και θεωρούν αντίσταση των ιρακινό εμφύλιο (σιίτες - σουνιτες).
Ας μην ξεχνάμε ότι το έγκλημα της Sambra και Shatila έγινε σε συνεργασία φαλαγγιτών (δεξιών χριστινών) και Δρούζων με την περιφρούρηση Ισραηλινών.

Δεν απαλλάσει κανένας Ισραήλ και ΗΠΑ, ιδιαίτερα την εξωτερικη τους πολιτική (που επηρεάζεται απο το εβραικό lobby), που έχουν τεράστιες ευθύνες για την παγκόσμια φτώχεια (και των χωρών της μέσης ανατολής), τα περιβαλλοντικά προβληματα (τις συνέπειες των οποίων "πληρώνει" ολόκληρη η ανθρωπότητα) τον εμπορικό αποκλεισμό των φτωχών χωρών, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home