Wednesday, July 26, 2006

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

- 84.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

- 7.500.000 επισκέπτες το χρόνο στο Luvro όπου παρουσιάζονται 300.000 εκθέματα.

- 4000 επισκέψεις την ημέρα στην Παναγία των Παρισίων με ανεκτίμητη τη φθορά στο μνημείο που προκαλούν οι χιλ. επισκέπτες και τα χιλιάδες κεριά που ανάβονται και κοστίζουν 5Ε τα μεγάλα και 2Ε τα μικρά

- 2.000.000 άνθρωποι κατοικούν στο Παρίσι και 10.000.000 (μέτοικοι, πάροικοι) στα προάστια. Τα προάστια (μπανλιέ) τα χωρίζει από το Παρίσι περιμετρική οδός 31Κms και αποτελούν «εν δυνάμει απειλή» για τους κατοίκους του κέντρου. Ας θυμηθούμε τα προάστια Λε μποσκέ και Κλισί – σου – μπουά όπου ξεκινησε η εξέγερση το Φθινόπωρο του 2005.

- Πολλοί Ελληνες αγανακτούν γιά τίς κλεμένες αρχαιότητες που εκτίθενται στις "ψυχρές" και αφιλόξενες αίθουσες του Luvro. Η αγανάκτηση ήταν μεγαλύτερη, όταν γιά τμήμα (έστω και μικρό) των ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ που βρίσκονται εκεί, δεν διεκδικείται η επιστροφή τους και γιατί κατά τις ημέρες της εκδρομής δεν ήταν επισκέψιμα.

- Μιλούν γιά "ανακύκλωση" και συστηματικά αποκρύπτουν ότι ποσοστό >του 60% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από πυρηνικούς αντιδρασήρες.

- "Ξεχνούν ότι η μείωση της φωτεινότητας του αέρα στο Παρίσι μειώθηκε κατά 30% μέσα σε πενήντα χρόνια"
Image Hosted by ImageShack.us
Εντύπωση μου έκαναν

- «το αμπέλι της Μονμάρτης» όπου οι κάτοικοι του Δήμου καλλιεργούν, συλλέγουν και παράγουν περίπου 700 φιάλες κρασί που βγαίνει στη δημοπρασία. Συγκεντρώνεται ένα ικανοποιητικό ποσό με το οποίο ενισχύονται «καλλιτέχνες του δρόμου» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

- οι πολυώροφες κατασκευές δίπλα η κοντά στον Πύργο του Αιφελ που πολλές φορές κρύβουν αυτό το σύμβολο.
Image Hosted by ImageShack.us
- η περιβαλλοντική ρύπανση (Σηκουάνας, βιομηχανικές η αστικές περιοχές) για την οποία κανένας δεν γράφει και δεν μιλάει.
Image Hosted by ImageShack.us
- Tα στενά της Σορβόννης με τα Ελληνικά μαγαζιά.

- To βρώμικο και σκοτεινό αλλά εξυπηρετικό μετρό

- To MOYΛΕΝ ΡΟΥΖ όπου πάνω 70 χορευτές και χορεύτριες παρουσίασαν ένα υπερθέαμα άξιο της φήμης του.
Image Hosted by ImageShack.us
Για τα υπόλοιπα έχουν γράψει πολλοί, πάρα πολύ καλά κείμενα.

Labels:

6 Comments:

At 27 July, 2006 , Blogger phivos said...

Τάσο γεια,

μια μικρή διόρθωση μόνο στις εντυπώσεις σου:

είναι 80% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από πυρηνικούς αντιδραστήρες, αλλά αντίθετα απ'ό,τι νομίζεις, όχι μόνο δεν αποκρύπτουν το γεγονός, αλλά είναι και περήφανοι για την επίδοση αυτή της Γαλλίας. Δες και τη μάχη που δίνουν για το ITER. Ακόμη και οι οικολόγοι, ελάχιστα ενοχλούνται από το γεγονός.

Ο λόγος είναι απλός: αυτή η επιλογή της πυρηνικής ενέργειας - όσο κι αν είναι κατακριτέα από οικολογική άποψη - έχει επιτρέψει στη Γαλλία, να έχει το φτηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Κι αυτό είναι επιχείρημα που κλείνει όλα τα στόματα.

Χώρια που είναι μια εξαγόμενη τεχνολογία που φέρνει τεραστιο χρήμα στη χώρα!

 
At 27 July, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Phivos ευχαριστώ για το σχόλιο και τις διορθώσεις
Το ερώτημα είναι πως αντιμεωπιζεται το ενδεχόμενο πυρηνικού ατυχήματος η δολιοφθοράς η άλλο...

 
At 27 July, 2006 , Blogger phivos said...

Πριν το πούνε σταρχιδισμό (οι μαθητές ξεπέρασαν το δάσκαλο), θυμάσαι πώς το έλεγαν; Ζαμανφουτισμό! Εδώ πρωτοδιδάχτηκε αυτή η καταπληκτική στάση ζωής και κυριαρχεί ακόμα!

Αμα τώρα βάλεις και λίγο από στρουθοκαμηλισμό, φτιάχνεις το πιο εκρηκτικό (εδώ στην κυριολεξία) μίγμα!

Θεωρητικά, δεν κινδυνεύουμε για ένα νέο Τσερνομπύλ. Θεωρητικά! Αλλά έχεις δει πολλές θεωρείες να βαστάνε μέχρι το τέλος;

Ενα νέο 911 και τότε θα δούμε τι στ'αλήθεια σημαίνει "Ενωμένη Ευρώπη"! Μηδενός εξαιρουμένου!

Καλή Νύχτα Σας!

Υ.Γ. Το ειρωνικό στην ιστορία είναι ότι οι περισσότεροι σταθμοί είναι στα 50 χιλιόμετρα από τους χιλιοταμπουρωμένους Ελβετούς και τους γλυκοδίαιτους Μονεγάσκους!

 
At 27 July, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

phivos
- αν θέλεις γίνε σαφέστερος

- "Ενωμένη Ευρώπη"!
οι φωνες που μιλούν γιά αποσύνθεση της ΕΕ έχουν αυξηθέι και έχουν αρχίσει να ισχυροποιούνται.

- κανένας δεν αποκλείει ενδεχόμενο ατύχημα. Μηδενικές πιθανότητες δεν υπάρχουν

 
At 28 July, 2006 , Blogger phivos said...

Tι σαφέστερος βρε Τάσο μου; Είμαστε ενωμένοι με τα δεσμά του θανάτου! Απλό είναι! Οι μαλακίες τού ενός, παρασύρουν στην άβυσσο, όλους τους γύρω, ή ακόμα και όλους για όλους!

Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος στην Ελλάδα (και όχι μόνο) να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, όταν ένα "ατύχημα" στου γείτονά του, τού ρημάζει και το δικό του σπίτι!

Αυτό που μ'ενοχλεί περισσότερο είναι η υποκρισία των "οικολόγων" (εδώ στη Γαλλία), που χαλάνε τον κόσμο για δυο στρέματα μεταλλαγμένο καλαμπόκι και δεν τρέχει τίποτα για την πυρηνική βόμβα που είμαστε όλοι καβάλα, απλά και μόνο γιατί αν καταργήσουν την πυρηνική ενέργεια, ο λογαριασμός ρεύματος τους θα πενταπλασιαστεί!

Πριν από 30 χρόνια που ήρθα στη Γαλλία, ένας Ελληνας, που είχε ζήσει τότε κιόλας 30 χρόνια εδώ, μού είπε κάτι που από τότε το επιβεβαιώνω κάθε μέρα: ο Γάλλος δεν βάζει τίποτε πιο πάνω από το καθημερινό του μπιφτέκι!

 
At 30 July, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Phivos ευχαριστώ

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home