Tuesday, February 21, 2006

ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ (ανοιχτή επιστολή) σχόλια της MOVEMENT FOR CITIZEN' S AWARNESS AND SELF PROTECTION

”ράσα, αποτέφρωση”

Αυτή είναι επιλογή του κάθε ατόμου που επιθυμεί να χειροτονηθεί


Οι χριστιανοί πιστεύουν ότι επλάσθηκαν από χώμα και στο χώμα οφείλουν να επιστρέψουν με την προσδοκία ότι κατά τη Δευτέρα παρουσία θα επιστρέψουν με τα σώματά τους μετά σε ανανεωμένη φόρμα, άφθαρτα, περίπου σαν να είμαστε τώρα από άμμο και στην ανάσταση των νεκρών από γυαλί. Ίδιο στοιχείο αλλά διαφορετική ποιότητα.

Δεν είστε εκπρόσωπος ούτε του Θεού ούτε του Ελληνικού Λαού. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την μυστική, προσωπική του σχέση με το Θεό άλλωστε μεταξύ Θεού και ανθρώπων δεν υπάρχει μεσολαβητής, δεν παρεμβαίνει κανένας και δεν έχει εξουσιοδοτηθεί κανένας να τον εκπροσωπεί”


Πολύ σωστό. Κανείς δεν μας εκπροσωπεί απέναντι στο Θεό. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι απέναντι του εαυτού μας.

”…αντιμάχεστε δημόσια θέσεις πολιτικές και νομοθετημένες από το Κράτος”

Απαράδεκτο να προβάλλει ο Αρχιεπίσκοπος τις δικές του προσωπικές πολιτικές θέσεις. Ιδιαίτερα όταν ώφειλε να γνωρίζει, ότι ο Χριστιανισμός έχει σαν βιοκοσμοθεωρία, πράξη και εμπειρία ζωής τις δικές του απόψεις και θέσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής.


”Εμφανιστήκατε με έλλειμμα ψυχής και δεν βρήκατε ένα λόγο συμπάθειας για τους χαμένους των εκλογών του Μάρτη 2004 ως να είσαστε Αρχιεπίσκοπος μόνο των νικητών”

Ο χριστιανικός τρόπος ζωής επιβάλλει να βλέπουμε με συμπάθεια χαμένους και κερδισμένους, αφανάτιστα και αγαπητικά.

Παρεμβαίνετε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής χωρίς να έχετε καμία αρμοδιότητα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικές σχέσεις…”

Κι εδώ η χριστιανική αντίληψη ζωής και κοσμοθεωρία έχει να προσθέσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά ένωση συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας και εκμετάλλευσης των αδυνάτων, των πτωχών και των αδικημένων από τη ζωή και φροντίζει μόνο να εξασφαλίσει τις κοινωνικές συνθήκες της εκμετάλλευσης και της αδηφαγίας των ισχυρών όπως τις ευνοεί ο Καπιταλισμός. Ο Χριστιανισμός έχει το δικό του κοινωνικό και οικονομικό πρότυπο που είναι: Η πρωτοχριστιανική κοινότητα, το κοινό ταμείο, όπου δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί.

”…σχέσεις ομοφιλοφύλων…”

Και γι’ αυτό υπάρχει η χριστιανική άποψη. Ο πτωτικός άνθρωπος έφτασε να αλλάξει τη φύση του, διέστρεψε τον τρόπο σεξουαλικής σχέσης. Δεν απορρίπτει όμως τους ομοφυλοφίλους, τους βλέπει με συμπάθεια και ευσπλαχνία

”…Δικτατορία, Πολυτεχνείο κλπ…”

Στη δικτατορία μόνο ο επίσκοπος Αμβρόσιος Ελευθερουπόλεως, ο πατήρ Πυρουνάκης και ο Νικόλας Ψαρουδάκης καταδίκασαν ανοικτά τη Χούντα και φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στη Γυάρο και υπέφεραν γι’ αυτό.

”Πετύχατε και εσείς και άλλοι να «αποκλείσετε τους εραστές της ομορφιάς, του ωραίου, της επαναστικότητας και του πάθους, τους νέους, από το χριστιανισμό».(Περισσότερα ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΟΡΦΗ). “

Αυτό γιατί την εξουσία στα εκκλησιαστικά την έχουν άγαμοι Αρχιερείς, συνήθως στερημένοι της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, κλεισμένοι και οχυρωμένοι μέσα στις μητροπόλεις τους όπου δεν έχει καμία σχεδόν πρόσβαση ο έγγαμος πιστός, ούτε του δίνουν το δικαίωμα όντας απρόσιτοι και απόμακροι, να τους πλησιάσει και να τους εκφράσει τον πόνο του, την αγωνία του μέσα σε έναν κόσμο πειρασμών και υλοκρατίας

”Ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπεται μια τέτοια διαδικασία…”

Γιατί να μην αναθεωρηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος με την επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος;

Τα σχόλια ζητήθηκαν από την
MOVEMENT FOR CITIZEN' S AWARNESS AND SELF PROTECTION
Ευχαριστούμε
.


H επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο είναιεδώ

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home