Saturday, January 21, 2006

6o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ Another world is possible

Μετά το ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2001, 2002, 2003, 2005) ΚΑΙ ΜΟΥΜΠΑΪ (ΙΝΔΙΑ 2004) στο ΜΠΑΜΑΚΟ (ΜΑΛΙ), ΚΑΡΑΚΑΣ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ), ΚΑΡΑΤΣΙ (ΠΑΚΙΣΤΑΝ)-2006- οργανώνεται το 6ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ με τη συμμετοχή χιλιάδων εκπροσώπων οργανώσεων, αρχηγών κρατών και διαδηλωτών όπου συζητούν και διαμορφώνουν θέσεις για την ανάπτυξη του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης.
Θα είναι πολυκεντρικό (3 χώρες, 3 Ηπείρους) και θα πραγματοποιηθεί στο ΜΠΑΜΑΚΟ (ΜΑΛΙ), 19-23 Γενάρη 2006, ΚΑΡΑΚΑΣ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ) 24-29, ΚΑΡΑΤΣΙ (ΠΑΚΙΣΤΑΝ) Μάρτιο 2006.
Στο Μπαμάκο θέματα που συζητούνται μεταξύ των άλλων είναι: πόλεμος, ασφάλεια και ειρήνη, παγκόσμιος φιλελευθερισμός (απαραχαιντ σε παγκόσμια κλίμακα και πτώχευση), περιθωριοποίηση της Ηπείρου και των ανθρώπων της, μετανάστευση, οικ. παραβάσεις, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, το αγροτικό ζήτημα και το διεθνές εμπόριο (κοινωνικό χρέος και οικ. πολιτικές), μόρφωση, μέσα και επικοινωνία, καταστροφή του οικοσυστήματος, βιοποικιλότητα, έλεγχος πόρων κα.
Θα συμμετάσχουν και οι Σαμίρ Αμίν, Ντανιέλ Μιτεράν
Στο Καράκας θα συζητήσουν και για την πολιτικές εξελίξεις στην Λατινοαμερκάνικη Ήπειρο. Θα συμμετέχουν οι πρόεδροι της Βολιβίας Μοράλες της Βραζιλίας Λούλα και Βενεζουέλας Τσάβες επίσης ο αμερικανός διανοούμενος Τσόμσκυ και ο αργεντινός συγγραφέας Ερνεστο Σαμπατο.
Στον αντίποδα του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φορουμ στο φρουρούμενο Νταβός αρχίζει σήμερα 25/1/2006 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Τα θέματα που θα συζητήσουν είναι και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οιυψηλές τιμές του πετρελαίου, η ανάδειξη της Κίνας και της Ινδίας σε μεγάλες οικ. δυνάμεις.

Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ του 2007 θα οργανωθεί στην Αφρική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Labels:

4 Comments:

At 23 January, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δεν καταλαβαίνω. Πράγματι 2 e mails έστειλα και ζήτησα το σχολιασμό των γραφομενων σε σχετικο post.
Το σχόλιό μου για το Θεοδωράκη είχε σκοπό την "αποκατάση" της φήμης αυτου του ανθρώπου όπως το αντολαμβανόμουν σε έναν όχι "αποδεκτό" διάλογο

 
At 23 January, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Δεν έχω που δεν έχω σχόλια αν είναι και τέτοιου περιεχομένου ας λείπουν.
Αλλωστε φαίνεται στο blog γιατί γράφουμε...

 
At 23 January, 2006 , Blogger Rodia said...

Δύσκολο πράγμα η διεθνοποίηση.. η συνεννόηση των λαών. Για τούτο η παγκοσμοιοποίηση (των ισχυρών, της εξουσίας του κεφαλαίου) μας παίρνει φαλάγγι.

Αλήθεια, τι θα συζητήσουν στην Αφρική;

Πριν πολλά χρόνια, σε κάποιο συνέδριο για την αφροασιατική αλληλεγγύη, είχα συναντήσει τον εκπρόσωπο του Μαλί -δ/ντή Ταχυδρομείων. Είχε έρθει στη χώρα μας με ένα τριμμένο παλτουδάκι σαν σουρωτήρι από τις τρύπες. Δεν έκανε και τρομερό κρύο, αλλά ξεπάγιαζε ο φουκαράς στους Δελφούς όπου τους είχαμε συνοδέψει. Περήφανος, δέχτηκε στο τέλος ένα κασκόλ, αφού είχε συναχωθεί για τα καλά...

 
At 23 January, 2006 , Blogger ΤΑΣΟΣ said...

Ευχαριστώ γιά το σχόλιο

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home