Monday, August 13, 2012

ΠΕΡΙ ΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

«Δεν είχα ποτέ την επιθυμία να διατάζω ανθρώπους η να τους επιβάλλω τη θέλησή μου. Και καθώς δεν την είχα, αμφιβάλλω αν μπορώ να εκτιμήσω σωστά εκείνους που την ένιωθαν που τους ήταν απαραίτητη.
Το σθένος τους εκφραζόταν καλύτερα όταν εξουσιάζουν συνανθρώπους τους και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς μιά δόση σκληρότητας.
Εμείς που δεν τη διαθέτουμε πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ζούμε σ΄ ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η σκληρότητα, ακριβώς όπως οι οδοιπόροι που περνούν από επικίνδυνους τόπους πρέπει να προστατεύονται όσο μπορούν από ληστές και άγρια θηρία»

"Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ"
Max Radin
ΘΥΡΑΘΕΝ

Labels:

Friday, August 03, 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

"Να ηχήσει όλος ο αιθέρας, η γη, η θάλασσα και οι πνοές των ανέμων.
Ορη και Τέμπη σιγήστε.
Ηχοι και φωνές πουλιών παύστε.
Γιατί μέλλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος ο Φωσφόρος Βασιλευς.

Απόλλωνα θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός,
στείλε τις ακτίνες σου και άναψε την ιερή δάδα για
τη φιλόξενη Πόλη του Λονδίνου.

Και Εσύ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σε όλους του λαούς της γης
και στεφάνωσε του νικητές του ιερού αγώνα"

περισσότερα εδώ

Labels:

Thursday, August 02, 2012

ΟΤΑΝ ΕΚΟΒΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ;

"Παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια. Την έκδηλη αγωνία των πολιτικών μας να αναζητούν ισοδύναμα μέτρα για να μην περικόψουν τα ειδικά μισθολόγια. Την συμπόρευση των δημοσιογράφων που...
συντάσσονται και αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους για τους καημένους των ειδικών μισθολογίων που πρέπει να εξαιρεθούν από τις περικοπές.
Καλά δεν ντρέπεστε όλοι εσείς?

΄Οταν έκοβαν τους μισθούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων γιατί δεν αναζητήθηκαν ισοδύναμα μέτρα?

Όταν έκοβαν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που ήσασταν όλοι εσείς που καίγεστε για τα ειδικά μισθολόγια?

Και προσοχή δεν αναφέρομαι στους ένστολους. Αυτοί στο ίδιο καζάνι βράζουν με όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Απλά μαζί με αυτούς βρίσκονται και άλλες κατηγορίες που δεν παίρνουν 1000 και 2000 ευρώ. Μιλάω για τους δικαστές των 5000 και 6000 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, για τους νομικούς συμβούλους του Κράτους με 5000 και 6000 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και ας μην ξεχνάμε το παραδικαστικό. Μιλάω και για τους γιατρούς του ΕΣΥ με 4000 ευρώ μηνιαίως, που ζητάνε από τον φτωχό κόσμο και φακελάκι για να τους χειρουργήσουν.

Γιατί αγωνίζονται όλοι να βρεθούν ισοδύναμα , για να μην θίξουν τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικαστές?

Μόνο οι ένστολοι θα πρέπει να εξαιρεθούν. Οι άλλοι θα έπρεπε από μόνοι τους να δεχθούν περικοπές. Αλλά που τσίπα.

Γιατί όλοι οι άλλοι υπάλληλοι πρέπει να ζούνε με 1000 ευρώ τον μήνα? ΑΔΕΔΥ που είσαι γιατί δεν μιλάς?

Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την απόφαση?

Τι φοβάται η Κυβέρνηση από τους δικαστικούς και τους γιατρούς?

Γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι που κατηγορούσαν επί μήνες τους δημοσίους υπαλλήλους τώρα λένε ότι είναι σωστό να βρεθούνε ισοδύναμα και να μην γίνουν περικοπές?

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ"

Labels:

ME 15 ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ 285.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!

Εξαιρούνται του νέου μισθολογίου οι μισοί σχεδόν δημόσιοι υπάλληλοι (η μήπως δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι?).
Διερωτώμεθα από πού θα εισπράξουν τα ποσά που προγραμματίζουν από τις περικοπές των μισθών αφού αυτοί που απομένουν αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς συγκριτικά με τους μισθούς αυτών που εξαιρούνται.

«Παραμένουν σε ισχύ όλα τα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία θα μελετηθούν για κάθε ένα ξεχωριστά τα περιθώρια αναμόρφωσής τους, ανεξάρτητα όμως από το προωθούμενο ενιαίο μισθολόγιο. Φρένο στα σενάρια περί κατάργησης των ειδικών μισθολογίων... έβαλε με κατηγορηματικό τρόπο η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενιαίου μισθολογίου δεν θα θιγούν οι ειδικοί αυτοί κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, πρόκειται για περισσότερους από 285.000. Τη διαβεβαίωση πως δεν θα καταργηθούν τα 15 ειδικά μισθολόγια που διέπουν, μεταξύ άλλων, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε δώσει προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές για το νέο μισθολόγιο».
ΤΑ ΝΕΑ 19/3/2011

Labels: