Tuesday, July 12, 2011

ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Επιστολές στις οποίες δηλώνουν ότι παραιτούνται από τις αμοιβές Επιτροπών και επιστρέφουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής δύο βουλευτές.

Ο ένας παραιτείται από την αμοιβή για τη συμμετοχή του στις Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές της Βουλής και παράλληλα επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο, ενώ δεν θα αξιώσει να προμηθευτεί καινούργιο.

Η δεύτερη με επιστολή της αναφέρει ότι επιστρέφει το βουλευτικό της αυτοκίνητο και παράλληλα ζητά να κατατίθενται στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου τα χρήματα από τις συμμετοχές της στις Επιτροπές.


To κρατικο αυτοκίνητό του έχει παραδώσει και ο ΥΠΑΑΤ Σκανδαλίδης και βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Οι λαικιστές της άλλης πλευράς δεν αντιλαμβάνονται το συμβολικό χαρακτήρα των αναφερομένων κινήσεων αλλά γίνονται και φαιδροί όταν προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν για τις απόψεις τους. Aγνοούν φαίνεται ότι πάνω από 100 συνάδελφοί τους έχουν προπηλακιστεί τον τελευταίο καιρό΄.

Labels:

Sunday, July 10, 2011

KANTE KATI TEΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ…

- για να διαφυλάξετε την προσωπική σας και πολιτική σας αξιοπρέπεια,
- για την ανεργία των νέων παιδιών, το μεταναστευτικό και την παραβατικότητα.

Σταματήστε:
- να κάνετε το αγαθό της πολιτικής διαμεσολαβητική διαδικασία,
- να χρεώνετε και να διασύρετε τη Χώρα,
- να έχετε προστασία – ασυλία για παραβάσεις του ΚΟΚ, του κοινού ποινικού δικαίου αλλά και τα αδικήματα της διαφθοράς.
- να κινείστε με πολυτελή κρατικά η επιδοτούμενα οχήματα.
- να προσπαθείτε να λύνετε πολιτικά ζητήματα με την αστυνομία.
- να φέρνετε σε δύσκολη θέση, να τρομοκρατείτε και να πανικοβάλετε συμπολίτες σας,
- να κόβετε μισθούς και συντάξεις,
- να λαϊκίζετε,
- να στρέφετε το ένα κοινωνικό στρώμα έναντι στο άλλο γιά να βγείτε από τη δύσκολη θέση,
- να υποβαθμίζετε ακόμη περισσότερο το ήδη υποβαθμισμενο κοινοβούλιο,
- να «σαρώνετε» κατακτήσεις, όνειρα και δικαιώματα,
- να φορτώνετε την κρίση στην κοινωνία,

Απαρνηθείτε τα «ελευθέρας».

Πληρώστε τους λογαριασμούς σας και τους φόρους σας και για λόγους ηθικής τάξης.

Εφαρμόστε ένα στοιχειώδες, πραγματικό πόθεν έσχες για τους εαυτούς σας και τα μέλη των οικογενειών σας.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ

Labels:

Sunday, July 03, 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΣΟ

Ιδρύθηκε στο Παρίσι το έτος 1945, μετά τον πόλεμο. Στο ιδρυτικό συνέδριο πήραν μέρος 346 αντιπρόσωποι από 56 χώρες. Διοικείται από το Γενικό Συμβούλιο που εκλέγεται από συνέδριο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Το συνέδριο του Παρισιού επεξεργάστηκε το πρώτο καταστατικό και καθόρισε τους σκοπούς της ΠΣΟ.
«Η ΠΣΟ έχει σαν σκοπούς:
α) Να οργανώσει και να ενώσει μέσα στις γραμμές της τα συνδικάτα όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές ή πολιτικές διαφορές.
β) Να βοηθάει τους εργάτες στις χώρες που είναι κοινωνικά ή βιομηχανικά υπανάπτυκτες, να συγκροτούν τις δικές τους συνδικαλιστικές οργανώσεις.
γ) Να αγωνίζεται για την εξαφάνιση κάθε κυβέρνησης με φασιστική μορφή και κάθε εκδήλωσης του φασισμού, όποια και αν είναι η μορφή που παίρνει η δραστηριότητά του και όποιο κι αν είναι το όνομα με το οποίο εμφανίζεται.
δ) Να αγωνίζεται εναντίον του πολέμου και εναντίον των αιτιών του πολέμου και υπέρ μιας μόνιμης και σταθερής ειρήνης.
Υποστηρίζοντας την πλατύτερη δυνατή διεθνή συνεργασία στον κοινωνικό - οικονομικό τομέα και τη λήψη μέτρων για τη βιομηχανική ανάπτυξη και πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτουν οι υπανάπτυκτες χώρες.
Δίνοντας τη μάχη εναντίον της αντίδρασης, για την ελεύθερη άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των λαών.
ε) Να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του διεθνούς εργατικού κινήματος σε όλα τα διεθνή σώματα που έχουν την ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης του κόσμου και βασίζονται στις συμφωνίες ή συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σε κάθε άλλη διεθνή οργάνωση που αποφάσιζε να πάρει μέρος η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.
στ) Να οργανώνει τον κοινό αγώνα των συνδικάτων όλων των χωρών:
Εναντίον των καταπατήσεων των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργατών καθώς και των δημοκρατικών τους ελευθεριών.
Για την ικανοποίηση της ανάγκης των εργατών να είναι εξασφαλισμένοι χάρη στην πλήρη απασχόληση.
Για την προοδευτική βελτίωση των μισθών, εργατικής ημέρας και συνθηκών εργασίας των εργατών.
Για την πλήρη και κατάλληλη κοινωνική ασφάλιση που θα προστατεύει τους εργάτες και τις οικογένειές τους από την ανεργία, την αρρώστια, τα ατυχήματα και τα γηρατειά.
Για την υιοθέτηση κάθε άλλου μέτρου που σκοπό θα είχε να ανεβάσει το κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο των εργατών.
ζ) Να οργανώνει τη διαφώτιση των συνδικαλισμένων εργατών πάνω στο ζήτημα της διεθνούς εργατικής ενότητας και να τους ανεβάζει ως το σημείο να συνειδητοποιούν οι ίδιοι την ατομική τους ευθύνη για την πραγματοποίηση των συνδικαλιστικών σκοπών και στόχων.
Στην προσπάθειά της να πετύχει αυτούς τους σκοπούς, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία βασίζει τη δουλιά της στις παρακάτω αρχές:
α) Απόλυτη δημοκρατία μέσα στα συνδικάτα κάθε χώρας και στενή συνεργασία μεταξύ τους.
β) Μόνιμη επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προσχωρήσει στην ΠΣΟ, αδελφική υποστήριξη και βοήθεια στο έργο τους.
γ) Συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών και πείρας στη συνδικαλιστική δουλειά με αντικειμενικό σκοπό την ενίσχυση της αλληλεγγύης του διεθνούς εργατικού κινήματος.
δ) Συντονισμός στη δράση των εργατικών οργανώσεων για την πραγματοποίηση των διεθνών σκοπών και αποφάσεών τους.
ε) Προάσπιση των συμφερόντων των εργατών που μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη.
στ) Χρησιμοποίηση κάθε μέσου που προσφέρεται, για τη γνωστοποίηση και εκλαΐκευση των σκοπών για τους οποίους συγκροτήθηκε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, των επιδιώξεών της και του προγράμματός της για την πραγματοποίηση αυτών των επιδιώξεων, ως και των αποφάσεων της ΠΣΟ για τα διάφορα ειδικά ζητήματα».

Η ΠΣΟ είχε επιβάλει στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας του ΟΗΕ την ψήφιση και επικύρωση Διεθνών Συμβάσεων, όπως για την Κοινωνική Ασφάλιση, τα δικαιώματα των γυναικών, την παιδική εργασία, το ωράριο απασχόλησης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την εκπαίδευση των εργαζομένων, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες και εκατοντάδες ακόμα αποφάσεις που αποτυπώνουν τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον 20ό αιώνα.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΠΑΜΕ το 16ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο από 6 έως 10 Απρίλη 2011. Πήραν μέρος 828 αντιπρόσωποι από 104 χώρες.

Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν:
-η πορεία της ΠΣΟ από το 15ο Συνέδριο μέχρι σήμερα
-οι προκλήσεις για τα επόμενα 5 χρόνια
-εκσυγχρονισμός καταστατικού
-εκλογή νέας ηγεσίας της ΠΣΟ

Labels: