Monday, December 17, 2007

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ…

- Η κουβανέζικη επανάσταση ενισχύθηκε από Αμερικανούς Εβραίους έτσι ώστε αν επικρατήσει να κλείσει τα καζίνο της Κούβας που αναταγωνίζοντο τα αμερικανικά (αμφισβητείται).

- Η Οκτωβριανή Επανάσταση ενισχύθηκε με γερμανικά μάρκα της Αυτοκρατορίας του Κάιζερ με σκοπό την ανατροπή Νικολάου του Α.
ΝΤΕΡ ΣΠΙΓΚΕΛ
ΤΑ ΝΕΑ 11/12/2007 ΣΕΛ 48

Κομμουνιστικό κόμμα ονομάστηκε από το Λένιν η φράξια των μπολσεβίκων στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.


- Από το 1342 και κύρια πο το 1345 μέχρι το 1349 οι ζηλωτές της Θεσσαλονίκης κατέλυσαν την εξουσία τοτ Βυζαντίου, κατέσφαξαν τους ευγενείς, δήμευσαν τις περιουσίες των πλουσίων και των μοναστηριών, κατήργησαν την παλιά νομοθεσία και το παλιό διοικητικό σύστημα και επέβαλαν επαναστατική δημοκρατία. Νικήθηκαν από τους Τούρκους τους οποίους κάλεσε σε βοήθεια ο αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης Καντακουζηνός. Σε μιά περίοδο που οι άρχουσες ελιτ φοβόντουσαν μήπως οι αγρότες και εργάτες ενώσουν τις δυνάμεις τους και καταλάβουν την εξουσία, ένα από τα κύρια εργαλεία για τη δημιουργία ομάδων υποστήριξης των δημοκρατικών διάδοχων κρατών στην Ευρώπη ήταν η αγροτική μεταρρύθμιση - να θυσιαστεί η αριστοκρατία ώστε να σωθεί η αστική κοινωνία από τη μποσελβίκικη απειλή της ολοσχερούς κατάργησης της ατομικής ιδιοκτηίας. ΄Ετσι σε όλη την ανατολική και κεντρική Ευρώπη οι μεγάλες γαιοκτησίες κατατμήθηκαν για να δημιουργηθεί μια νέα τάξη μικροιδιοκτητών αγροτών.

M.M. ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ

Από τους ίδιους φόβους το αστικό καθεστώς εξαναγκάστηκε να συγκροτήσεις ένα κράτος πρόνοιας εφ΄όσον υπήρχαν πλεονάσματα.

- Στις 23 Αυγούστου του 1939 υπεγράφει στη Μόσχα ειδικό σύμφωνο ( Ρίμπεντροπ- Μολότωφ) μη επίθεσης και ότι η τότε ΕΣΣΔ δεν θα βοηθούσε τους συμμάχους σε περίπτωση εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία με σκοπό το μοίρασμα μετά το διαμελισμό της.
Στην πραγματικότητα χώριζε τις χώρες της ανατολιής Ευρώπης και Βαλτικής σε ζώνες επιρροής.
Εξυπηρετούσε την τότε Σοβιετική Ενωση γιατί χρεαζόταν χρόνο για προετοιμασία μπροστά στην επικείμενη, αναπόφευκτη πολεμική επίθεση και τη Γεραμνία για να αποκτήσει την απαραίτητη οικ. δύναμη για πόλεμο στην τότε ΕΣΣΔ. Μετά τη συμφωνία τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Πολωνία. Ο Στάλιν όχι μόνο δεν καταδίκασε την εισβολή αλλά είχε εξασφαλίσει και το ανατολικό της κομμάτι. Τον Σεπτέμβρη ο Κόκκινος Στρατός εισβάλει στο ανατολικό τμήμα. Την άνοιξη του 1940 η Μυστική Σοβιετική Αστυνομία εξετέλεσε στο Δάσος του Κατύν 12000 Πολωνούς.

Ο βομβαρδισμός του Ρόττερνταμ είχε λάβε χώρα λίγη ώρα μετά τη συνθηκολόγηση της Ολλανδίας στις 10 Μαίου 1940. Η ερμηνεία που δίνεται σήμερα αναφέρεται στο ότι η Ολλανδική ώρα είναι πίσω κατά μία ώρα και 40 λεπτά. Οι Ολλανδοί ζήτησαν το γεγονος αυτό να συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο της Δίκης της Νυρεμβέργης.

Το 1940, με τη γερμανική κατοχή οι Αγιορείτες ζήτησαν από το Χίτλερ, με επιστολή τους να είναι το Άγιον Όρος υπό την κηδεμονία του και προστασία του. Ο Χίτλερ δέχτηκε. Η επιστολή έχει βρεθεί και μεταφραστεί και είναι εδώ.

- Στις 30/9/1940 ο πρωθυπουργός της Βρεταννίας Τσάμπερλεν , ο Γάλλος ομολογός του Εντουάρ Νταλαντιέ, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι υπέγραψαν στο Μόναχο συμφωνία που παρέδιδε στη Γερμανία τη Σουδητία. Μιά δυτική περιοχή της τότε Τσεχοσλοβακίας με γερμανικό πληθυσμό. Το αντίτιμο ήταν να μην εισβάλει ο Χίτλερ στην Τσεχοσλοβακία.
ΤΑ ΝΕΑ 30/9/2008

- Οι Σοβιετικοί πολέμησαν τους Γερμανούς εισβολείς (22/6/1941) με τανκς “Made In USA” .



ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ Γ ΡΑΙΧ
- Χρήση μενθαφεταμίνης από το στρατό και τον πληθυσμού για να αντέξει το βάναυσο δικτατορικό καθεστώς.
- Χρήση περβιτίνης και
eudokal και με συνταγή του θεράποντα ιατρού του Θίοντορ Μόρελ, κυρίως κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η φαρμακευτική αγωγή είναι υπεύθυνη για τις παραισθήσεις που έπλητταν τον Χίτλερ.
ΤΑ ΝΕΑ 17/11/2016


8/5/1945 η Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων και
6 και 9/8/1945 οι ΗΠΑ χωρίς να υπάρχει στρατιωτική ανάγκη ρίχνουν την ατομική βόμβα στη Χοροσίμα και Ναγκασάκι.

Ο Ράινερ Ες, εγγονός του Ρούντολφ Ες που σχεδίασε, κατασκεύασε, λειτούργησε και ήταν ο πρώτος διοικήτης του στρατοπεδου εξόντωσης ανθρώπων  Άουσβιτς. Ο Ράινερ Ες είναι πολιτικός ακτιβιστής εναντίον του νεοναζισμού, γιά την οικογένειά του θεωρείται προδότης, βρήκε τυχαία στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού του την "αυτοβιογραφία του παππού του και έχει γράψει το βιβλίο "Η κληρονομιά του διοικητή - Das Erbe des Kommandanten".
TA NEA ΣΚ 16-17/4/2016

Ο Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, ο Ηγέτης της "Άνοιξης της Πράγας", μετά τη διαγραφή του από το κομουνιστικό κόμμα (1970) εργάστηκε ως Δ/ντης σε Δασικό Συνεταιρισμό.

- Ο Μουσολίνι πριν ιδρύσει το φασιστικό κόμμα Ιταλίας και καταλάβει την εξουσία το έτος 1922 ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιταλίας.

To βατικανό
- H Iρλανδία το 17ο αιώνα καταλαμβάνεται από τους Άγγλους (Κρόμγουελ) που ήταν Προτεστάντες και με την υποστήριξη του Πάπα (1689 – 1691).
- συστάθηκε ως κράτος το 1929 απο το Μουσολίνη,
- αναγνώρισε αμέσως τυο Γ Ράιχ μετά τη σύστασή του,
- δεν αντέδρασε όταν η Γερμανία κατάλαβε την καθολική Πολωνία,
στην Κροατία ήταν υποστηρικτές των γερμανών κατακτητών,
φυγάδευσε ηγέτρες των Ναζί στης ΗΠΑ,
- στον Ισπανικό εμφύλιο (1936 - 39) ήταν εναντίον του "Δημοκρατικού Στρατού",

Γκύντερ Κβάντ - Κουάντ: ιδρυτής της ΒΜW
- H πρώτη σύζυγος Μάγκντα Κβάντ - Κουάντ παντρεύτηκε τον υπουργό προπαγάνδας του Χίτλερ Γιόζεφ Γκέμπελς.
- ο πρωτότοκος γιος του Χέρμπερτ, που μεγάλωσε με το Γκέμπελς, ανέλαβε τον έλεγχο της ΒΜW to 1959.
- η δισέγγονή του, Σουζάνε Κλάτεν η πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας σήμερα, εξαπατήθηκε από απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία της για να μια ζωή με χλιδή και sex.
- η BMW χρησιμοποίησε στα εργοστάσια της περίπου 25-30000 εργάτες – σκλάβους, αιχμαλώτους πολέμου και τροφίμους στρατοπέδων συγκέντρωσης.
ΤΟ BHMA KYΡIAKH 9/11/2008 σελ. Α3672

Η οικογένεια Κουάντ, μια από τις πλουσιότερες στη Γερμανία, εμπόδιζε επί χρόνια την έρευνα για το παρελθόν της. Μέχρις ότου ένα ντοκιμαντέρ αποκάλυψε τη σκοτεινή πηγή του πλούτου της - το Γ' Ράιχ αποτέλεσε το στήριγμα για τη δημιουργία της αυτοκρατορίας των ιδιοκτητών της BMW.
Ο συνολικός πλούτος των Κουάντ υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 23 δισ. ευρώ.
Ο Γκίντερ και ο Χέρμπερτ Κουάντ, Ναζί πατέρας και γιος, συμμετείχαν με πάθος στην πολεμική προσπάθεια του Χίτλερ και τη λεηλασία των εβραϊκών περιουσιακών στοιχείων.
Ο Γκίντερ Κουάντ παρασημοφορήθηκε και χαρακτηρίσθηκε «wehrwirtschaftsfuhrer» (ηγέτης της αμυντικής βιομηχανίας).
Μετά τον πόλεμο, ο Γκίντερ ισχυρίσθηκε ότι ήταν «ορκισμένος εχθρός» του Γιόζεφ Γκέμπελς. Φίλοι δεν ήταν βέβαια, αφού ο υπουργός Προπαγάνδας παντρεύτηκε την πρώην σύζυγό του Μάγδα το 1931. Πήρε τον γιο του Χάραλντ για να τον μεγαλώσει μαζί με τα έξι παιδιά του, ευτυχώς όμως ήταν αιχμάλωτος των Βρετανών όταν ο Γιόζεφ και η Μάγδα Γκέμπελς δηλητηρίασαν τα υπόλοιπα παιδιά για να μη δουν την κατάρρευση του Γ' Ράιχ.
ΤΑ ΝΕΑ Σ/Κ 22/10/2011

Ο Φέρντιναντ Πόρσε ήταν ο δημιουργός του σκαραβαίου - beetle, αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε με εντολή του Χίτλερ.
Ο έγγονός του Φεντινάντ Πίχ - Πίεχ πεθανε τον Αύγουστο του 2019. Διοικησε τη VW με ιδιάιτερη σκληρότητα.
ΤΑ ΝΕΑ 31/8/2019


ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΠΙΧ: Σύζυγος του Φέρντιναντ Πιχ ιδιοκτήτη της Volkswagen.
Μοναδική κληρονόμος της Εταιρίας υπό την προϋπόθεση να μην παντρευτεί ξανά και οι μετοχές να μην πωληθούν εκτός αν κρίνουν διαφορετικά οι σύμβουλοι και τα 12 παιδιά του . Ο Φέρντιναντ Πιχ τη συνάντησε για πρώτη φορά το 1982 για να την προσλάβει ως γκουβερντάνα των παιδιών του.
ΤΑ ΝΕΑ Σ/Κ - 8,9/1/2011

Η 47χρονη Κάτια Άλμπρεχτ, σύζυγος του 69χρονου Τέο Άλμπρεχτ Τζούνιιορ συνιδικτήτη των SM Aldi, ερωτεύτηκε τον νεαρό αφγχανό πρόσφυγα που είχε πάει σπίτι της για να εγκαταστήσει το ίντερνετ. Έχει ένα παιδί μαζί του και σκποπεύει να πάρει διαζύγιο και να παντρευτελί τον Ταρέκ.
ΤΑ ΝΕΑ 2/9/2019 


Λιλιάν Μπετανκούρ
Πρόεδρος του ομίλου ΛΟΡΕΑΛ . Ο πατέρας της Εζέν Σιλέρ συνδεόταν με τη φιλοναζιστική κυβέρνηση του Βισί. Απέκτησε μέρος της περιούσιας του από τις δεσμευμένες περιουσίες Εβραίων. Ο σύζυγος Αντρέ Μπετανκούρ είχε αναμιχτεί με την ακροδεξιού αντισημιτική οργάνωση
Cagoule. Χήρεψε το 2007. Η κόρη της Φρανσουάζ στρέφεται δικαστικά εναντίον της όταν έμαθε ότι σκόπευε να υιοθετήσει τον κατά 25 χρόνια νεώτερο της φωτογράφο κοσμικών πορτρέτων . Η Φρανσουάζ δικαιώθηκε αφού αποδείχτηκε ιατρικά άνοια και αλτσχάιμερ. Την ίδια εποχή συνδέθηκε με σκάνδαλο χρηματοδότησης του Σαρκοζί και υπουργών του. Το 2012 τέθηκε υπό κηδεμονία και αποχωρεί από την Εταιρία. Διευθυντικά καθήκοντα ανέλαβε ο εγγονός της. Πέθανε το Σεπτέμβρη του 2017.
ΤΑ ΝΕΑ Σ/Κ 23 - 24/9/2017

- "O Μάρξ έκανε πέρα γιά πέρα μεγαλοαστική ζωή"
Β.Β σελ. 53
"Ο μαρξισμός είναι στην πραγματικότητα μιά ιδεολογία αστών θεωρητικών η οποία τείνει προς τη συγκάλυψη της κυριαρχίας των ίδιων των διανοουμένων επί του προλεταριάτου"
Γ.Ρ. σελ. 104.

- Μετά τη δολοφονία του Δαρείου Γ, του τελευταίου των Αχαιμενιδών το 330 π.χ. ο Αλέξανδρος αυτοανακηρύχτηκε διάδοχος των βασιλέων της Περσίας. Μετά την επιστροφή του από την Ινδία παντρεύτηκε μιά περσίδα αριστοκράτισσα και οργάνωσε στα Σούσα ένα μαζικό γάμο 10.000 στρατιωτών με περσίδες.

- Η Ρωξάνη ήταν πριγκήπησα απο τη Βακτρία, το σημερινο Αφγανιστάν. Ο Αλέξανδρος δεν ήταν το πρώτο παιδί τοπυ Μεγαλεξανδρου. Το πρώτο παιδί το απέκτσε με την Βαρσίνη, κόρη του Πέρση στρατάρχη Αρταβάζου. Ο Αρτάβαζος είχε επαναστατήσει κατά του πέρση Βασιλιά τη χρονιά που γενήθηκε ο Μαγαλέξανδρος και κατέφυγε στην αυλή του Φιλίππου, όπου έζησε μιά δεκαετία. Μαζί του είχε τους ροδίτες αρχηγούς των ελλήνων μισθοφόρων Μέντορα και Μέμνονα που παντρεύτηκαν διαδοχικό τη Βαρσίνη. Μετά τη νίκη του Μαγαλεξανδρου η Βαρσίνη έγινε ερωμένη του  και ο Αρτάβαζος σατράπης του. 

Βυζάντιο: κάτι σκοτεινό που τοποθετείται μετά την ένδοξη Αρχαιότητα και πριν από τον ακτινοβόλο Διαφωτισμό.
ΤΑ ΝΕΑ 24/10/2008 σελ. 52

- Η επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου μέχρι τον 7ο αιώνα ήταν τα λατινικά.

- Ο Ιουστινιανός το 529 κλείνει τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Φιλοσοφία διδάσκεται ξανά το έτος 1837 με την ίδρυση του πρώτου πανεπιστημίου.

- Ο άνθρωπος (ΛΕΩΝ ΣΤ ΙΣΑΥΡΟΣ) που θέσπισε τον υποχρεωτικό θρησκευτικό γάμο (887 – 893) παντρεύτηκε τέσσερες (4) φορές ( Θεοφανώ, Ζωή, Ευδοκία, Ζωή).

- O Ιωάννης Τσιμισκής στέφθηκε αυτοκράτορας αφού δολοφόνησε το θείο του Νικηφόρο Φωκά.

- H υποδούλωση της Ελλάδος στους Τούρκους ξεκίνησε όταν ο αυτοκράτορας της Κων/λεως Ιωάννης ΣΤ ο Κατακουζηνός προσκάλεσε τον Οθωμανό σουλτάνο με 10000 στρατιώτες γιά να πολεμήσει εναντίον των Παλαιολόγων. Οι στρατιώτες εκείνοι ήταν οι πρώτοι Τούρκοι που εγκαταστάθηκαν σε Ελληνικό έδαφος.
Ο.Η.
Ν.Μ σελ. 34

O Νέρων, που διαδέχθηκε τον Κλαύδιο στο θρόνο τηs Ρώμης, σκότωσε τη μάνα του και φαρμάκωσε τον αδελφό, αυτοκτόνησε πριν τον εξοντώσουν οι αντιπαλοί του.

Ο Μπετόβεν απογοητεύτηκε από το Ναπολέοντα επειδή αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 1804 και το ηχηρότερο πράγμα που έκανε ήταν να αφαιρέσει την αφιέρωση της Ηρωικής Συμφωνίας του σ΄αυτόν.
ΤΑ ΝΕΑ 30/4/2009

Aλγερία: αποικία των Γάλλων από το 1830. Ένα εκατομμύριο Eυρωπαίων εποίκων κυβερνούσαν τα 8 εκατομμύρια Mουσουλμάνων. Στην Aλγερία δρούσε κίνημα για την ανεξαρτησία της. Στις 8 Mάη οργανώθηκε μια πανηγυρική διαδήλωση στη πόλη Σετίφ στην ανατολική Aλγερία. Ο θάνατος ενός παιδιού που κρατούσε σημαία αποτέλεσε την αφορμή για το θάνατο περίπου 15.000 Mουσουλμάνvn και περίπου 100 Eυρωπαίων.O πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Σαρλ ντε Γκολ και η κυβέρνησή του που είχε μέλη και του Kομμουνιστικού Kόμματος και του Σοσιαλιστικού Kόμματος στήριξαν την καταστολή στην Aλγερία. H καθημερινή εφημερίδα του Kομμουνιστικού Kόμματος δήλωσε "Eίναι αναγκαίο να επιβληθεί η τιμωρία που αρμόζει στους Xιτλερικούς φονιάδες που συμμετείχαν στα γεγονότα της 8 Mάη". H εξέγερση συντρίφτηκε. Ο Aχμέντ Mπεν Mπελά το 1954 (ηγέτες του Front de Liberation Nationale (FLN- Eθνικό Aπελευθερωτικό Mέτωπο) ξεκίνησε τον πόλεμο της ανεξαρτησίας. Tο 1962 έγινε ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Aλγερίας.

H Ιρλανδία το 17ο αιώνα καταλαμβάνεται από τους Άγγλους (Κρόμγουελ) που ήταν Προτεστάντες και με την υποστήριξη του Πάπα (1689 – 1691).

O Λουδοβίκος 16ος, είχε το χόµπι να επιδιορθώνει κλειδαριές. Καρατομήθηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση.

Η Ελληνική τραγωδία

- Ο Γεώργιος Παπανδρέου διαφωνούσε με την εκτέλεση των έξι (6) υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής (Δ. Γούναρη, Ν. Στράτο, Ν. Θεοτόκη, Π. Πρωτοπαπαδάκη Κ. Κωνσταντόπουλο και Τσόντο Βάρδα) και προσπάθησε να πείσει τον Πλαστήρα να ματαιώσει τις εκτελέσεις. Στις 5/10/1922 παραπέμπονται, καταδικάζονται σε θάνατο και 1,5 μήνα περίπου μετά ο Πλαστήρας υπέγραψε την απόφαση εκτελέσεως τους.

- Την 1η Μαρτίου 1935 σημειώνεται αποτυχημένη απόπειρα κινήματος υπό τον Ελ. Βενιζέλο για να ανατρέψει τη «συμμορία Τσαλδάρη – Μεταξά», όπως τους αποκαλούσε, μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του (6/6/1933).

- Στις 10 Οκτωβρίου 1935, μεσημέρι, οι υποστράτηγοι Παπάγος, Ρέππας και ο υποναύαρχος Οικονόμου σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Π. Τσαλδάρη στην Λεωφόρο Κηφισίας και τον κατάργησαν από πρωθυπουργό (με νόθο συντριπτική πλειοψηφία ύστερα από εκλογές λίγες μέρες πριν). Οι στραταίοι διορίζουν πρωθυπουργό τον (φαιδρό) Κονδύλη, που με ψήφισμά κατήργησε την αβασίλευτη Δημοκρατία, επανάφερε τη βασιλεία, διόριζε τον εαυτό του αντιβασιλέα και εκτόπισε στη Μύκονο τούς Γεώργιο Παπανδρέου και Aλ. Παπαναστασίου.

-  Ο Μ. Ποεφυρογένης υπουργός εργασίας στην κυβέρνηση Γ. Παπνδρεόυ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πέρασε νόμο που έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να θέτουν σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό το "πλεονάζον προσωπικό".
Γιά μιά παρόμοια απόπειρα ο Ν. Καλύβας Υφυπουργός Εργασίας του Ράλλη είχε εκτελεστεί από την ΟΠΛΑ στο Κολωνάκι στις αρχές του 1944.



Λαίδη Λω – Καίτη Χατζοποπύλου

Παντρεμένη από το 1927 με τον κατά 30 χρόνια μικρότερό της αστυνόμο Γεώργιο Πειρουνάκη σε ηλικία 67 ετών. Ήταν κόρη Νικολάου Χατζόπουλου νομάρχη Αττικοβοιωτίας  επί 40 χρόνια. Ήταν αδελφή του Γ. Χατζηανέστη, που καταδικάστηκε σε θάνατο στη δίκη των έξι και εκτελέστηκε στις 15/11/1922.  Η Χατζοπούλου παρά τις γνωριμίες της και τις προσπάθειες της δεν μπόρεσε να σώσει τον αδελφό της. Σε νεαρά ηλικία είχε παντρευτεί τον πλούσιο ομογενή από τη Μασσαλία Γ. Μαύρο. Ο γάμος αυτός δεν κράτησε πολύ. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα γνώρισε τον Εδουάρδο Λω, πρώτο γραμματέα της Αγγλικής πρεσβείας, φιλέλληνας, γόνος πλούσιας ιρλανδικής οικογένειας κα συγγενής του τότε πρωθυπουργό Μπόρναντ Λώ. Ο Εδουάρδος την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε. Μετά από λίγο διορίστηκε υπουργός οικονομικών και αντιβασιλέας των Ινδιών. Η Καίτη Χατζοπούλου έγινε αντιβασίλισσα των Ινδιών. Έμαθε πολλές ινδικές διαλεκτούς και συνολικά 8 γλώσσες.  Όταν ο Εδουάρδος Λώ πέθανε επέστρεψε στην Αθήνα .Την καρδία του συζύγου της τοποθέτησε σε ασημένια λήκυθο με οινόπνευμα και αρνήθηκε να επιστρέψει το  παράσημο της περικνημίδας στην αγγλική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθει διπλωματικό επεισόδιο.  Τα μέγαρο Λαίδης Λω, εκεί που στεγαζόταν η πρώην ΑΤΕ ήταν από τις πρώτες ιδιοκτησίες, με 20 δωμάτια, καλοριφέρ και ανελκυστήρες. Πέθανε το 1943 όταν ο σύζυγός της ήταν υπουργός της δωσιλογικής – κατοχικής κυβέρνησης Ι. Ράλλη. Ο Πειρουνάκης δικάστηκε από λαϊκό δικαστήριο, καταδικάστηκε  σε θάνατο (μαζί μα τον Μπάκο). Εκτελέστηκαν  στις 6/1/1945).  
Πηγή; ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης
ΠΕΛΑΣΓΟΣ



- Το έτος 1955 μετά το θάνατο του Παπάγου μπήκε θέμα ηγεσίας στον Ελληνικό Συναγερμό. Επικρατέστερος για τη διαδοχή ήταν ο αντιπρόεδρος Στέφανος Στεφανόπουλος. Ηταν ο περισσότερο έμπειρος και είχε την απόλυτη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο βασιλιάς όμως είχε αντίθετη γνώμη και έδωσε την εντολή στον Κων/νο Καραμανλή. Οι "υποστηρικτές" του Στεφανόπουλου στην κοινοβουλευτική ομάδα ψήφισαν Καραμανλή.

- Κατά τις εκλογές του:
1956: η Ε.Ρ.Ε. ( υπό τον Κων/νο Καραμανλή) πήρε 47,38% και 168 έδρες.
Η αντίπαλη εκλογική παράταξη «Δημοκρατική Ένωσις» πήρε 48,15% , 132 έδρες και 26000 ψήφους περισσότερες από την ΕΡΕ. Η παράταξη που μειοψήφησε «έκλεψε» από την παράταξη που πλειοψήφησε 36 έδρες,
(τριφασικό εκλογικό σύστημα).

1958: Ε.Ρ.Ε.: 41% και 175 έδρες (λιγότερο ποσοστό από το 1956, μεγαλύτερος αριθμός εδρών)
«Κεντρώοι» 31,3% και 46 έδρες
Ε.Δ.Α. 24,42 και 79 έδρες

1961: με εκλογές βίας και νοθείας κυριαρχεί ξανά ο Κων/νος Καραμανλής.

1962: η τότε πριγκίπισα Σοφία προικοδοτείται με το υπερβολικό για την εποχή ποσό των 9.000.000 δρχ,από  το δημόσιο ταμείο,  αφορολόγητων σε συνάλλαγμα, ύστερα από απαίτηση της Φρειδερίκης και νομοθέτηση απο την κοινοβουλευτική δεξιά πλειοψηφία της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Η Σοφία παντρευόταν τον Ισπανό πρίγκηπα? Χουάν Κάρλος.  Την ίδια εποχή το φοιτητικό κίνημα διεκδικούσε χρήματα για την παιδεία. Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα "λεφτά για την παιδεία και όχι για τη Σοφία".

LINKS

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ

Labels:

Thursday, December 13, 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ blogme.gr ΕΓΡΑΨΑΝ:

Η Σοφία και ο Jim...

Περισσότερα εδώ

Labels:

Tuesday, December 11, 2007

Επιτέλους τέλος στην καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων

Με απόφαση του Ε Τμήματος του ΣτΕ κρίνεται παράνομη η κατασκευή προστεγασμάτων με κάθετα στηρίγματα σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και κοινόχρηστους χώρους.
Επιτρέπονται μόνο τέντες με οριζόντια στηρίγματα σε τέτοιο ύψος που να μην εμποδίζουν του διερχόμενους.
Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Ορισμένοι έχουν κατασκευάσει ακόμη και ολόκληρες αίθουσες πάνω σε κοινόχρηστους χώρους.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

links

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Labels: