Wednesday, July 26, 2006

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

- 84.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

- 7.500.000 επισκέπτες το χρόνο στο Luvro όπου παρουσιάζονται 300.000 εκθέματα.

- 4000 επισκέψεις την ημέρα στην Παναγία των Παρισίων με ανεκτίμητη τη φθορά στο μνημείο που προκαλούν οι χιλ. επισκέπτες και τα χιλιάδες κεριά που ανάβονται και κοστίζουν 5Ε τα μεγάλα και 2Ε τα μικρά

- 2.000.000 άνθρωποι κατοικούν στο Παρίσι και 10.000.000 (μέτοικοι, πάροικοι) στα προάστια. Τα προάστια (μπανλιέ) τα χωρίζει από το Παρίσι περιμετρική οδός 31Κms και αποτελούν «εν δυνάμει απειλή» για τους κατοίκους του κέντρου. Ας θυμηθούμε τα προάστια Λε μποσκέ και Κλισί – σου – μπουά όπου ξεκινησε η εξέγερση το Φθινόπωρο του 2005.

- Πολλοί Ελληνες αγανακτούν γιά τίς κλεμένες αρχαιότητες που εκτίθενται στις "ψυχρές" και αφιλόξενες αίθουσες του Luvro. Η αγανάκτηση ήταν μεγαλύτερη, όταν γιά τμήμα (έστω και μικρό) των ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ που βρίσκονται εκεί, δεν διεκδικείται η επιστροφή τους και γιατί κατά τις ημέρες της εκδρομής δεν ήταν επισκέψιμα.

- Μιλούν γιά "ανακύκλωση" και συστηματικά αποκρύπτουν ότι ποσοστό >του 60% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από πυρηνικούς αντιδρασήρες.

- "Ξεχνούν ότι η μείωση της φωτεινότητας του αέρα στο Παρίσι μειώθηκε κατά 30% μέσα σε πενήντα χρόνια"
Image Hosted by ImageShack.us
Εντύπωση μου έκαναν

- «το αμπέλι της Μονμάρτης» όπου οι κάτοικοι του Δήμου καλλιεργούν, συλλέγουν και παράγουν περίπου 700 φιάλες κρασί που βγαίνει στη δημοπρασία. Συγκεντρώνεται ένα ικανοποιητικό ποσό με το οποίο ενισχύονται «καλλιτέχνες του δρόμου» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

- οι πολυώροφες κατασκευές δίπλα η κοντά στον Πύργο του Αιφελ που πολλές φορές κρύβουν αυτό το σύμβολο.
Image Hosted by ImageShack.us
- η περιβαλλοντική ρύπανση (Σηκουάνας, βιομηχανικές η αστικές περιοχές) για την οποία κανένας δεν γράφει και δεν μιλάει.
Image Hosted by ImageShack.us
- Tα στενά της Σορβόννης με τα Ελληνικά μαγαζιά.

- To βρώμικο και σκοτεινό αλλά εξυπηρετικό μετρό

- To MOYΛΕΝ ΡΟΥΖ όπου πάνω 70 χορευτές και χορεύτριες παρουσίασαν ένα υπερθέαμα άξιο της φήμης του.
Image Hosted by ImageShack.us
Για τα υπόλοιπα έχουν γράψει πολλοί, πάρα πολύ καλά κείμενα.

Labels:

Wednesday, July 12, 2006

ΠΡΟΣ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

H Διεθνής Αμνηστία διαθέτει
στοιχεία για μεγάλο αριθμό
έκνομων μεταγωγών κρατου-
μένων σε χώρες όπου
αντιμετωπίζουν βασανιστήρια
η άλλη κακομεταχείριση
Οι λεγόμενες «αποδόσεις»
πραγματοποιούνται με πτήσεις
ειδικά ναυλωμένων
αεροσκαφών και αποτελούν
ευθεία και απροκάλυπτη
παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
Όλα αυτά στο όνομα του
»πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Image Hosted by ImageShack.us
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει αρκετές υποθέσεις έκνομων
μεταγωγών στις οποίες άνθρωποι απήχθηκαν ,»εξαφανίστηκαν»
και υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και κακομεταχείριση, είτε από
αξιωματούχους των ΗΠΑ, είτε από αξιωματούχους άλλων χωρών μετά από αίτημα των ΗΠΑ. Αυτή η πρακτική που εφαρμόζεται με μυστικότητα
παραβιάζει το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Διεθνής Αμνηστία σας είχε αποστείλει στοιχεία για χρήση των
Ελληνικών αεροδρομίων, τουλάχιστον εννέα φορές, από αεροσκάφη που χρησιμοποιούσε η CIA για έκνομες μεταγωγές. Επίσης η πρόσφατη
έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτό
το παγκόσμιο σύστημα έκνομων μεταγωγών.

Ζητώ να μου απαντήσετε εάν σε αυτές τις εννέα πτήσεις επέβαιναν
κρατούμενοι, θύματα έκνομης μεταγωγής. Επίσης σας παρακαλώ να με
ενημερώσετε αν η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ώστε να απαιτείται, όταν
ένα αεροπλάνο διέρχεται από τον ελληνικό εναέριο χώρο η χρησιμοποιεί
Ελληνικά αεροδρόμια και μεταφέρει κρατούμενους, να δηλώνεται αυτό μαζί με τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη νομιμότητα της κράτησης.
Τέλος σας ζητώ να με ενημερώσετε για το πως ελεγχονται στην πράξη τα προαναφερθέντα.

Σας υπενθυμίζω ότι όταν μιά χώρα συναινεί η αδιαφορεί διευκολύνοντας τη
μεταφορά ανθρώπων προς τόπους όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος
να υποστούν βασανιστήρια είναι και εκείνη συνένοχη. Κανείς δεν πρέπει να
στέλνεται σε μια χώρα όπου θα υποστεί βασανιστήρια η κακομεταχείριση.
Η δική μου ασφάλεια δεν προστατεύεται με τις έκνομες μεταγωγές αλλά με το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων

με εκτίμηση

Ονοματεπώνυμο Τάσος …

Διεύθυνση

Ημερομηνία Υπογραφή




Image Hosted by ImageShack.us

Labels:

Sunday, July 09, 2006

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Ύστερα από 4-ήμερη παραμονή, με ένα ασυνήθιστο καύσωνα που τον επέτειναν η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου δημιουργήθηκαν συναισθήματα:
απογοήτευσης για την Πόλη του εργατικού κινήματος, των καπνομάγαζων, του Τάσου Τούση, Του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Αριστοτέλειου και του Μακεδονικού Πανεπιστημίου, της πρώτης οικολογικής κίνησης της χώρας και
οργής για την εγκατάλειψη της και την περιφρόνηση των συμφερόντων του πολίτη.

Οι τοπικοί άρχοντες ,αδέξιοι, γραφικοί, οπαδοί του life style και διαπλεκόμενοι με παραθρησκευτικές η άλλες οργανώσεις κάνουν ότι μπορούν ! για να χειροτερέψουν τα πράγματα.
Έχουν ευθύνη για την πολύχρονη εγκατάλειψη της Πόλης.
Λησμονούν φαίνεται ότι είναι η περισσότερο μολυσμένη Πόλη της Ευρώπης και με τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης των ρύπων.
Αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους , αγνοούν τις διαμαρτυρίες τους ενώ γνωρίζουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του αστικού περιβάλλοντος είναι αναγκαία και ουσιαστική για τον πολίτη.

Αντί να επιδιώκουν να μετατρέψουν την Πόλη σε βαλκανικό μητροπολιτικό κέντρο ( με ελεύθερη η με απλές διατυπώσεις μετακίνηση των βαλκανικών πληθυσμών και προϊόντων) έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα να αντιγράφουν το αθηναϊκό πρότυπο (Μέγαρο Μουσικής, Ποδοσφαιρικά πρότυπα - ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός- ψευτοαντιθέσεις Βορρά – Νότου)

Αντί να ζητήσουν την άμεση έναρξη των εργασιών του «μετρό», τη μεταφορά των εγκαταστάσεων της Έκθεσης και του Πανεπιστημίου το γκρέμισμα των (αυθαίρετων και επικίνδυνων) κτιρίων τους και τη μετατροπή τους σε πάρκα κτίζουν δημόσια κτίρια ( δημαρχείο) ακόμη και στα στρατόπεδα που τους παραχωρούνται και εξαντλούνται σε αναποτελεσματικά μέτρα για την κυκλοφορία και τις συγκοινωνίες.

Η παραλιακή ζώνη κτίζεται ( Μέγαρο Μουσικής, Μακεδονία Παλλάς) και καταλαμβάνεται από κακόγουστες και αυθαίρετες κατασκευές (αναψυκτήρια, ταβέρνες κα) αντί να μετατραπεί σε χώρο περιπάτου, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ποδηλατοδρόμων κα.

Σχεδιάζουν την «αναβάθμιση – τσιμεντοποίηση» της Αριστοτέλους ενώ γνωρίζουν ότι η μόνη λύση είναι η φύτευσή της (χαμηλή βλάστηση).

Αξιόλογες παραστάσεις από τις τοπικές σκηνές χάνονται από την αδιαφορία η τη δυσκολία των πολιτών να τις παρακολουθήσουν.

Περισσότερο τραγική είναι η κατάσταση στις δυτικές συνοικίες. Δεν υπάρχουν σχολικές αίθουσες και πλατείες. Πάνω από 15% των μαθητών εγκαταλείπουν το σχολείο.Η κακή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες, παράνομες η «νόμιμες» που μετατρέπουν τον συντελεστή δόμησης από 0,8 στο 1,6 (κοινωνικός συντελεστής??) είναι ορισμένα από τα προβλήματα. Αρνήθηκαν την κατασκευή εκεί του Μεγάρου Μουσικής ενώ παρεχωρείτο οικόπεδο στην περιοχή.

Υπάρχουν επίσης δύο δρόμοι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και με πολλά ατυχήματα καθημερινά:
η περιμετρική, με ανηφόρες κατηφόρες (αντί για σήραγγες) με μεγάλο αριθμό φορτηγών που τρέχουν υπερβολικά και
ο δρόμος που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής που στο μεγαλύτερο τμήμα του μπορούν να διέρχονται μόνο δύο αυτοκίνητα, χωρίς ενδιάμεση νησίδα η μπάρες αλλά και όπου υπάρχουν μπάρες δεν υπάρχει βοηθητική οδός

Οι πολυγραφότατοι κατά τα άλλα bloggers γράφουν για οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον. Ισως νομιζουν ότι έτσι θα γίνουν εκδότες η συγγραφείς.

Επιβάλλεται κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστούν αλλά και να διασωθεί ότι είναι δυνατό από τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου της Πόλης. Eίναι αναγκαία η έκφραση της αντίθεσης και της αντίστασης στους θιασώτες του «πολιτισμού του τσιμέντου», της «οικοπεδοποίησης» και της κοινωνικης αναλγησίας.

Labels:

Saturday, July 08, 2006

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Στον RPA ( Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων ) της Αγγλίας δεν έφθαναn μόνο τα οικονομικά σκάνδαλα (αμοιβές στελεχών ως και 3000 Ε/ημέρα κα) προέκυψαν και άλλα με περισσότερο ροζ αποχρώσεις.

Περισσότερο συγκεκριμένα: οι υπάλληλοι κυκλοφορούσαν στα γραφεία γυμνοί, έκαναν σεξ στις τουαλέτες, έκαναν διαγωνισμούς χορού σε ώρες εργασίας, έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους και γενικά είχαν ενασχολήσεις που κάθε άλλο παρά συνδέονταν με την καταβολή οικ. ενισχύσεων.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά απο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και διενεργείται έρευνα.


ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 5/7/2006