Sunday, October 16, 2005

΄΄ΠΛΗΓΕΣ΄΄ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΩΡΑΣ

Ο ΄΄επαναπατρισμός΄΄ συνταξιούχων που φράζουν κοινόχρηστους χώρους, εμποδίζουν τη βόσκηση και καταφεύγουν στα δικαστήρια για να εκβιάσουν και να αυξήσουν τα ενοίκια η να λάβουν περισσότερα ανταλλάγματα (κρέατα, τυροκομικά κλπ)

Η φιλοδοξία πολλών , για να ασκήσουν εξουσία, τους αναγκάζει να μετακινούνται από τα αστικά κέντρα για να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και φυσικά χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Ο αλκοολισμός και η χαρτοπαιξία (και παλαιότερα το φρουτάκια) που οδηγούνται άνθρωποι χωρίς ενδιαφέροντα, λογο των μεγάλων δυσκολιών να κάνουν οικογένεια αλλά και γιατί κάθε έξοδος συνδέεται με την ταβέρνα.

Οι άσκοπες επενδύσεις: πολλές οικογένειες αποφασίζουν την αλλαγή του τρακτέρ η του αυτοκίνητου τους γιατί ο γείτονας πήρε καλύτερο.

Η αντίθεση πόλης χωριού: που η πολιτεία αντί να συμβάλει όσο του είναι δυνατό στην άμβλυνση αυτής της αντίθεσης κάθε χρόνο γίνεται εντονότερη και ιδιαίτερα από πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική άποψη (κακές η ανύπαρκτες υπηρεσίες πολιτισμού η υγείας, ανεργία κα)

βλ. επίσης Archive June 2005

ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ «ΠΕΘΑΝΕΙ»

Labels:

Sunday, October 09, 2005

ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ - ΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

update
Σε δύο ξενοδοχεία κατά τις περυσινές θερινές διακοπές ζητήθηκε από τους πελάτες να φορέσουν στο χέρι τους πλαστικά βραχιόλια διαφόρων χρωμάτων.
Αυτά θα ήταν σημάδι τόσο για να προσφέρονται αυξημένες υπηρεσίες σε όσους φορούσαν βραχιόλια με κάποιο συγκεκριμένο χρώμα η λιγότερες υπηρεσίες και μπάνιο σε οριοθετημένη περιοχή της παραλίας σε άλλους που φορούσαν βραχιόλια διαφορετικού χρώματος η δεν είχαν καθόλου βραχιόλι.
Το γεγονός αυτό θυμίζει σήμανση ζώων για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης η για να τα ξεχωρίζει ο κτηνοτρόφος τα ζώα από άλλα που έχουν κάποιο πρόβλημα Επίσης παραπέμπει σε χιτλερικά στρατόπεδα.
Επειδή αυτή η σφράγιση προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας ποτέ δεν θα ήθελα να φορούν οι άνθρωποι στο χέρι τους ένα τέτοιο πλαστικό βραχιόλι.

Labels:

Saturday, October 08, 2005

«ΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΛΟΥΤΡΟ» - ΣΤΑΝΙΣΛΑΒ ΣΤΡΑΤΙΕΦ και οι Unique visitors

Στην κομμουνιστική Βουλγαρία η αρχαιολογική υπηρεσία ανακάλυψε ένα Ρωμαϊκό Λουτρό ( με τη μεγάλη συμβολή βέβαια του ΚΚ !!!). Η τοπική ΚΟΒα σκέφθηκε να διορίσει ένα ναυαγοσώστη ! για να μην πνιγεί κάποιος που επισκέπτεται το Ρωμαϊκό Λουτρό.
Κάποια στιγμή ο ναυαγοσώστης από τον πύργο που παρατηρεί αντιλαμβάνεται ένα διερχόμενο. Κατεβαίνει γρήγορα και κατευθύνεται προς αυτόν. Αφού τον συναντάει το παρακινεί προ το Ρωμαϊκό Λουτρό λέγοντας του να υπογράψει στο βιβλίο συμβάντων ότι τον έσωσε από βέβαιο πνιγμό γιατί διαφορετικά θα χάσει τη δουλειά του ως μη έχων αντικείμενο εργασίας.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει το «Ρωμαϊκό Λουτρό» με τους Unique visitors;
Δεν έχει άμεση σχέση αλλά έχει ανάλογη.
Bloggers με λέξεις “δολώματα” (πολιτικά πρόσωπα, πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα, sex, klp) προσελκύουν επισκέπτες που καταγράφονται.
O blogger βέβαια, δεν χάνει τη δουλειά του, επιδιώκει όμως να αυξήσει την επισκεψιμότητα για να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή του, το επίπεδο των γνωριμιών του και των σχολίων.
Άλλοι που από σκοπιμότητα γράφουν βλέποντας ενδεχόμενη μείωση της επισκεψιμότητας, δεν προβάλουν στο βαθμό που θέλουν τα κείμενα τους (μελλοντικοί δημοσιογράφοι) η τις γνώσεις τους (σχεδιαστές σελίδων η άλλοι) και τους ανησυχεί ενδεχόμενη απομάκρυνση του σκοπού τους
Επαγγελματίες bloggers (Μιχάλης, Τάκης, Πάσχος, Στάθης,…) με μειωμένη επισκεψιμότητα δεν θα πάρουν «εύγε» του εργοδότη τους.

Labels:

Sunday, October 02, 2005

EXTREME POVERTY AND CRIME OFTEN HOLD TOGETHER

Η παγκόσμια φτώχεια και οι λιμοί εμφανίζονται εκεί όπου δεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία. Προκειμένου (ιμπεριαλιστικές χώρες και πολυεθνικές εταιρίες) να ωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν ανενόχλητοι πρώτες ύλες και γενικά τους παραγωγικούς πόρους μιας χώρας (ορυκτό πλούτο, δάση, παραγωγικά εδάφη κα ) αλλά και ανθρώπινες αξίες (ανθρώπινη εργασία, εκπαίδευση προς την κατεύθυνση που τους ενδιαφέρει κλπ) εγκαθιστούν αυταρχικές κυβερνήσεις (δικτατορίες, κυβερνήσεις ανδρεικέλων),τους βομβαρδίζουν (Ιραν, Αφχανιστάν) η ενθαρρύνουν εμφύλιους πολέμους (Νταρφούρ, Ερυθραία κα) πωλώντας παράλληλα απαξιωμένα συμβατικά όπλα.

”ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΤΡΟΦΗ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Με τις παγκόσμιες συμφωνίες (ΠΟΕ) στερούν από τις φτωχές χώρες τις ευεργετικες επιδράσεις τόσο του εμπορίου όσο και της αυτοδύναμης οικονομικής τους ανάπτυξης.
Ομως τα τελευταία χρόνια η πληθυσμιακή αύξηση των αναπτυσσόμενων χωρών, η έστω και μικρή βελτίωση των εισοδημάτων και η μετατροπή πολλών εξ αυτών σε εξαγωγικές χώρες ( Κίνα , Βραζιλία, Αργεντινή, Ουκρανία) αλλά και λόγω των αλλαγών που προβλέπονται στις διαπραγματεύσεις του ΠΟΕ εντείνεται ο ανταγωνισμός στις διεθνείς αγορές προς όφελός τους.

Οι αντιλήψεις περί αειφορίας στερούν πόρους του σήμερα για την αυριανή γενιά που ίσως δεν τις χρειάζεται και που έχει αποδειχθεί ότι κάθε επόμενη γενιά έχει καλύτερο «βιοτικό επίπεδο» από την προηγούμενη.
Οι οικονομικά αναπτυγμένες χώρες οφείλουν τις σημερινές τους δυνατότητες στη δυστυχία των φτωχών χωρών. Επιβάλλεται η λήψη μέτρων (διαγραφή χρεών, κατάργηση επιδοτήσεων κα) που θα επιτρέψουν την πρόοδο τους.

Ομως όπου υπάρχει φτώχεια, καταπίεση και βία οι λαοί ξεσηκώνονται, αντιδρούν δημιουργούν αυτόνομα απελευθερωτικά κινήματα, γίνονται ανθρωποβόμβες . Η απάντηση δεν είναι οι βόμβες και η κρατική τρομοκρατία που προκαλούν όλο και περισσότερο βίαιες αντιδράσεις αλλά η εξάλειψη της φτώχειας και τηε διαφθοράς, η εξασφάλιση των ανθρώπινων διακαιωμάτων και ενός δίκαιου βιοτικού επίπεδου.