Tuesday, December 13, 2005

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Image Hosted by ImageShack.us

Ας θυμηθούμε σήμερα 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τα θύματα του γερμανού κατακτητή και του εμφυλίου. Είναι ημέρα μνήμης για εκείνους που υπηρέτησαν αρχές και ιδέες και έδωσαν τη ζωή τους για ελευθερία και δημοκρατία.
Όλοι αυτοί που θυσιάστηκαν δεν είχαν κανένα λόγο περισσότερο από τους άλλους να είναι παρόντες στους αγώνες και πρωτοπόροι στους κινδύνους. Οι περισσότεροι ήταν απλοί άνθρωποι με πολλά ενδιαφέροντα για τη ζωή. Αγωνίστηκαν και μετά το 1945 για Εθνική Ανεξαρτησία, Ελευθερία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Οργανώθηκαν αυθόρμητα στις αντιστασιακές οργανώσεις, κύρια στο ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ και έγραψαν το Έπος της Εθνικής Αντίστασης.
Όσοι απέμειναν είδαν με πίκρα αυτή η άσκηση του πατριωτικού χρέους να καταδικάζεται. «Πλήρωσαν» με χαλκευμένες κατηγορίες πολλές ταλαιπωρίες, διώξεις, φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πολλοί έπαψαν να ζουν.
Η ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και η άρση των συνεπειών του εμφυλίου ήταν μερικά βήματα προς την κατεύθυνση της εθνικής και ψυχικής ενότητας. Απομένει και επιβάλλεται η αποκατάσταση της αληθινής εικόνας για τη ζωή και δράση σε εκείνα τα χρόνια και η ενημέρωση των νέων παιδιών γιατί το Έπος της Εθνικής Αντίστασης ήταν και θα μείνει η ζωντανή κληρονομιά ενός ολόκληρου λαού.

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home